Ana SayfaHaberlerEkonomiAnkara'da Gayrimenkulün Son Durumu

Ankara’da Gayrimenkulün Son Durumu

Ankara, bilindiği üzere memur kenti olarak da bilinmektedir. Fakat son yıllarda oluşan konut projeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin çıkarmış olduğu sosyal projeler ile   arsaların yüksek  noktada fiyatlanması aslında hiçte öyle olmadığını göstermektedir.

 

Ankara’nın Güneyi Yatırımın Gözbebeği

Son 15 yıldır dolum noktasına ulaşan Çankaya’da tek çare olarak gözüken Mühye, Karataş bölgesinde artık çalışmalara başlandı. Aşılmaz denilen vadi Kanal Ankara Projesi ile bambaşka bir dünyaya kapılarını açıyor.2020 yılında bitirilmesi planlanan  proje ile bölgede altyapı çalışmalarıda hız kazandı.Karataş Otoban altı bölgesininin %75’nin hazine arazilerinden oluşması ve bazı parsellerin  özel çevre koruma alanlarının içerisinde yer almasından kaynaklı buralarda yatırım yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Fakat Otoban üstü proje içerisinde yer alan yerler kazandırmaya devam etmektedir.Ortalama 7-8 yıl içerisinde geri dönüş alacağınız arazilerin  m2’ bedeli 250TL -300TL arasında devam etmektedir.

 

Ankara’nın Batısında Gelecek Var

Ankara‘da en yoğun yapılaşma bölgesinin adresi olarak Ankara’nın batısını, yani Çayyolu’nun devamında Eskişehir Yolu Aksı üzerinde  10 yıldır süren yapılaşma ile şehir Temelli’ye kadar yaslanmış görüyoruz. Yıllar önce Ümitköy ve Yaşamkent bölgesine çok uzak derken şuan merkezi konumda  ve fiyatların orta düzey yatırımcıya hitap edecek bir fiyatta olmadığını görmekteyiz.

Hal böyle olunca Temelli’ ye yakın bölgeler yatırım için daha cazip gözüküyor.Yapracık bölgesinin arkasında kalan Peçenek,Çiçektepe,Malıköy bölgelerine yapılan yatırımlar  6-7  yıl süre zarfında yatırımcısına kazandıracaktır.Temelli ve çevresinde   8 dairelik 10 dairelik imarlı arsaları  halen 75.Bin TL civarında seyretmektedir. Risk almak istemeyen yatırımcı için cazip seçenekler arasında yer almaktadır.

Ankara, Gayrimenkul, ekonomi, emlak fiyatları, konut fiyatları,

 

Ankara’da konut üretiminde en yoğun ikinci adres olarak Etimesgut-Eryaman-Sincan  bölgesini gösterebiliriz .Özellikle alt ve orta  gelir seviyesi grubundaki insanların tercih ettiği Etimesgut  bölgesinde önemli ölçüde konut üretimleri devam etmektedir.Sincan Saraycık’ta başlayacak Kentsel Dönüşüm bölgenin Eskişehir Yoluna açılan bir kapı  olacaktır.Nüfus olarak sürekli göç alan Sincan arazi ve konut fiyat artışında geçen yıllar gibi zirvede olacaktır..

 

Bu yoğun yapılaşma dışında şehrin gelişen  yüzü  olarak Batıkent,  ve çevresi, Keçiören’de Bağlum bölgesi, Pursaklar ve Gölbaşı’nda Örencik bölgesi de değer artışlarında Sincan’dan sonra sırayı almaya devam edecektir.

 

Ankara’nın Parlayan Yıldızı İncek-Beytepe

 

Son 2-3 yıldır Ankara Incek ve Beytepe bölgesinde çok önemli projeler gelişmekte ve bu bölgeler 5 yıl içerisinde Ankara’nın en önemli üst ve lüks konut bölgesi olarak planlanmakta, 5 yıl içersinde toplamda 50.000 konutun inşaatı öngörülmektedir.

 

Bölgenin en önemli özelliği 10 civarında özel kolej (doğa, Pİ, Amerikan kültür, Ulusoy, Atlantik, TED koleji) ayrıca Atılım, Ufuk ve Hacettepe üniversiteleri ve teknokentlere yakınlık, orman ve göl manzarası olması.

 

Incek TED koleji çevresi ve incek çayyolu arasındaki Beytepe ve alacaatlı bölgesinde hali hazırda 30 konut projesi(ankaranın en lüks projeleri) inşaatı devam etmekte önümüzdeki dönemde yeni projelerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

 

Projelerdeki fiyatlarda bölge ve sahip oldukları sosyal donatılar ve lüksü nedeniyle oldukça yüksek görülmekle birlikte 4+1 daire fiyatları 500.000-1.000.000 tl arasında değişmektedir.

 

Bu projelerin önemli bir özelliğinde ankarada ihtiyaç olan ancak bulunmayan 1+1 ve 2+1 konutların bu projelerde yer almalıdır.

 

Incek bölgesinde inşaatı devam eden projeler;

1- Uptown İncek

2-Şark HAlı a.ş incek

3-NAta incek

4-Marmaris konutları

5-Ede Tower

6-Ons İncek

 

Diğer taraftan önemli gelişme sağlayan ve son hız projelerin devam ettiği Ankara’nın yeni gözde bulvarı olacak Alacaatlı-Beytepe bulvarı Bahçeşehir koleji, TOKİ ve Sinpaş projeleri ile çok daha hızlı gelişmekte.bu bölgedeki önemli projeler ise;

1-TOKİ Incek konutları

2-Sinpaş Incek life

3-Can Atabilge

4-Atabilge aka

5-İncek prestij

6-Elit Royal

7-Paladyum Beytepe

8-Koz Beytepe

9-Ametis Residence

10-Enpark Beytepe

11-Beykent Beytepe

12-Lotus Beytepe

 

 

Konut satışları şu aralar ivme olarak yavaşlasada  Ankaralıların  yeni konut bölgesi olmuştur.Faiz oranlarının düşmesiyle tekrardan hız kazanacak bölgede birçok projenin de %1 KDV avantajı  ile de alımı kolaylaştıran sebeblerdendir.

 

Ankara’da Kira Getirisi Bu Bölgelerde

Kira getirisine odaklı  yatırımcıların vazgeçemediği ve m2 fiyatlarında en yüksek bedellerin konuştuğu Söğütözü-Çukurambar-Balgat bölgesi hem siyasi hem ticari hemde sosyal  bölge olarak dikkat çekmektedir.Yüksek katlı iş merkezlerinin olması avm ve siyasi partilere  yakınlığıyla uzun yıllar yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecektir.

.

 

Fiyat açısından Ankara’yı üçüncü dereceden takip eden alan ise orta ölçekte iş merkezlerinin tercih ettiği ve ulaşım kolaylıklarıyla ön plana çıkan Öveçler ve Gazi Osman Paşa. Merkeze yakın olan bu bölgelerde iş merkezlerinin artışı konut ve dükkan  kiralarında artışa sebeb oldu.  Burayı , üniversite kampüslerine ve iş alanlarına yakınlığıyla dikkat çeken Bahçeli bölgesi takip ediyor. Bu bölgeler  üst düzey yatırımcıyı bir  15-20  yıl boyunca mutlu edeceği gözüküyor.

 

Almış olduğunuz gayrimenkul gayrimen(kül)’e dönüşmesin. İyi bir yatırım iyi bir danışmanla olur.

Saygılarımla..

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

İnternet’in en tatlı 10 sevimli hayvanı

Sosyal paylaşım sitelerinden derlediğimiz internet dünyasının en tatlı 10 sevimli sakinini...

Stephen Hawking Hakkında 9 Bilinmeyen Bilgi

1. Okulda Kötü Notlar AlırdıGünümüzde Hawking’i parlak bir zeka ile...

2015 yılının en iyi 10 yerli filmi

2015 yılı kuşkusuz sinemamız anlamında çok verimli ve hareketli oldu. Sinemamızın...

Ünlü 19 tabloyu fotoğraflarla yeniden düşünmek

Pek çoğumuzun bazılarını yakından tanıdığı ünlü tabloları günümüz şartlarında yeniden düşünmek...

Tartışı-Yorum

“Bize Her Yer İnönü”

  Kadir Gürhan “Bize her yer Trabzon” cümlesi Trabzonsporlularca özellikle deplasman tribünlerde yapılan yaygın bir tezahürattır. Yıllarca Trabzonspor taraftarı bize bu tezahüratla her deplasmanın birer Avni Aker olduğunu gösterdi. 2014-15 sezonu (Süleyman...

Press Haber üretimlerinize yer veriyor

Üniversiteden yeni mezun olduğumuzda ve iş için kapıları çalmaya başladığımızda önümüze çıkan en büyük sorun ‘deneyim’ oldu. Her medya şirketi deneyimimiz olup olmadığını sordu ve varsa daha önceki çalışmalara...

“Nasıl Olacak?” 25 Kasım’da sahneleniyor!

İki genç yönetmen, Ümit Anaç ve Berke Yüksel'in genç bir kadroyla hayat verdiği Tiyatro 8 ANKARA, sekizinci yaşına giriyor. Yeni sezona çok farklı tarzda kurgulanmış bir oyunla başlayan ekip,...