Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerBülent Arınç: ''Kazada ölenlerin...

Bülent Arınç: ”Kazada ölenlerin şehit sayılmaları mümkün değil!”

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Mecidiyeköy’deki rezidans kazasına ilişkin Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun görevlendirileceğini söyledi.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Şişli’deki asansör kazasına ilişkin, “Başbakanımız yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirecektir” dedi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu’nda, İş Güvenliği Eylem Planı hazırlanması ve kamuoyuna açıklanması yönünde karar alındığını bildirdi.

Şişli’deki asansör kazasında yaşamını yiterenlerin yakınlarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, sosyal güvenlik anlamında ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin süratle yapılmasına karar verildiğini ifade eden Arınç, bu konuda bir gecikmenin söz konusu olmadığını kaydetti.

Arınç: Şehit sayılmaları mümkün değil

Arınç, rezidans kazasında hayatını kaybedenlerin şehit sayılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Şehitlik dini bir kavramdır, her olayın arkasından ölenlerin şehit sayılması mümkün değil. Şehitlik kavramının neleri kapsadığını gayet iyi biliyoruz” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili, ”Onlar alın teriyle emekleriyle helal rızık için çalıştılar, bu yönleriyle de bizim için bir şehit hükmündedirler. Aileleriyle ilgili de gerekli tedbirleri almayı düşünüyoruz” demişti.

T24

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Eski batı tarihini yansıtan 18 karakalem çizimi

Batılı sanatçı Brenda Murpy fevkalade ayrıntılı çizimleriyle hayrete düşürüyor, çok güçlü...

20 maddeyle Finlandiya eğitim sistemi

Finlandiya eğitim sistemi, dünya ülkeleri arasında en saygın eğitim sistemi olarak...

Dedikodu üzerine söylenmiş 15 acımasız söz

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre “Başkalarını çekiştirmek ve kınamak üzere yapılan...

Yurt Dışında Balayı İçin Gidilebilecek En İyi 10 Mekan

Yeni evlenenler için balayı yeri seçimi oldukça zor ve kararsızlıkların...

Tartışı-Yorum

Ölümü öldürmek, sonsuz bir umudun baharıdır…

“Evîn Biharek e…”* - Arjen Arî   Bir acılar sarmalıdır sancı, zamanın derinliklerinde gezinen ve hayatın kıyılarına vurur hafızalarının unutulmayacak sesleri. “Lal bû zimanê xwezayê, Girî herikî, jan bû banî” (“Dilsizdi...

İttihat ve Terakki’nin Alevilik ve Bektaşilik üzerine araştırması

Neden İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), Alevilik ve Bektaşilik üzerine bir araştırma yaptı? Kitabı ilk elime aldığımda kafamda bu soru ve içerisinde nasıl bir yaklaşım olacağı düşüncesi vardı. Günümüzde dahi yayınlanan...

Şiddete Davet

Rıza Yalçın Koçak Tamam, ölümün dondurucu ayazını buz kesme tehlikesine rağmen düşürmeyelim dilimizden. Kan kokusunun karşısına dikiverelim baharın buğusunu. Envai çeşit çiçekten, yağmuru çekiverince içine buram buram eden topraktan ilham...