Ana SayfaPolitikaBingöl'de seçim aracına saldırı...

Bingöl’de seçim aracına saldırı sonucu ölen HDP’li Öge’nin yaşam öyküsü

Bingöl karlıova’da HDP’nin seçim aracına silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hamdullah Öge’nin hayatıyla ilgili detaylar ortaya çıktıkça aileye yapılan saldırının ilk olmadığı görüldü.

 

Bingöl‘de HDP seçim aracına yapılan saldırı sonucu yaşamını yitiren araç sürücüsü Hamdullah Öge‘nin daha önce de saldırılara maruz kaldığı ve babasının JİTEM tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Tarft’a yer alan Remzi Budancir’in haberine göre, Bingöl’de HDP’nin seçim çalışmalarına destek veren ve seçim aracını kullanan Hamdullah Öğe kurşuna dizilerek katledildi. Biraz arşiv karıştırılınca 9 çocuk babası Öğe’nin yaşamında çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

hamdullah öge kimdir, bingöl hdp aracı, hdp seçim aracına saldırı, hdp, hamdullah öge, selahattin demirtaş,

2004 YILINDA EVLERİ BASILDI

Öğe’nin adı ilk kez 2004 yılında bir baskın ve İHD raporunda yer aldı. Karlıova ilçesinin Yorgançayır Köyü’nde yaşayan Öğe ailesinin evi maskeli 8 kişi tarafından basıldı. Gece köye gelen kimliği meçhul 8 kişi zorla evlere girmek istiyor, çocukların içinde olduğu eve bomba atmakla tehdit ediyorlar. Evden av tüfeğiyle ateş açılınca kaçıyorlar, sabaha karşı Jandarma komutanı, askerler ve koruculardan oluşan 60-70 kişilik bir grupla geri gelip köyü basıyorlar. Köy muhtarını, Hamdullah Öğe’yi ve kardeşi Murat’ı resmi üniformalı kişiler dövüyor.

OLAYI ARAŞTIRAN HEYETTE DEMİRTAŞ VAR

Bu olayın ardından bilgilendirilen İHD derhal bir heyet oluşturup Bingöl’e gidiyor. Tüm mağdurlarla görüşüyor.. 24 Mayıs 2004 tarihinde de “Karlıova İlçesi Yorgançayır Köyünde Ölüm Tehditi ve İşkence İddialarına İlişkin Rapor“ başlıklı çalışmayı hazırlayıp basına sunuyorlar. Olayın üzerine giden, raporu hazırlayan isimlerden biri de dönemin Diyarbakır İHD Şube Başkanı, bugünün HDP lideri avukat Selahattin Demirtaş.

BABASINI ÖLDÜ DİYE YOL KENARINA ATIYORLAR

Hamdullah Öğe’nin babası ise 2001’de kar maskeli kişilerce kaçırılıp öldüresiye dövülmüş. Öyle işkence edilmiş, öyle dövülmüş ki, öldü diye yol kenarına atmışlar. Güvenlik görevlileri beraat etmiş. Köy basma, o beraat kararının hemen sonrasında olmuş.Olaya dair 6 tane yazılı ifade var, tüm köy halkı tanık. Bu olay üzerine İHD Bingöl Şubesine başvuruda bulunan Baba Selahattin Öğe, öldürülme korkusuyla saklandıklarını anlatır. Baba Öğe, bu olaydan önce 19 Şubat 2001’de kar maskeli ve silahlı kişilerce kaçırılıp, işkence edildikten sonra öldü sanılarak ilçe dışında bulunan Yatılı İlköğretim Okulu bahçesine atıldığını, bu olay ile ilgili yargıya başvurmasından kaynaklı sorunlar yaşamaya başladığını anlatır.

“ÇOCUKLARIMA BİR ŞEY OLURSA GÜVENLİK GÜÇLERİ SORUMLU”

Eşinin ve çocuklarının anlatımından gelen kişilerin korucu ve JİTEM elemanları olduğunu tahmin ettiğini ifade eden baba Öğe, halk arasında gelen silahlı kişilerin içinde iki kişinin Çırık hamdullah öge kimdir, bingöl hdp aracı, hdp seçim aracına saldırı, hdp, hamdullah öge, selahattin demirtaş,korucuları iki kişinin de Genç korucuları olduğu söylendiği, silah atışları sonucunda bir ya da iki kişinin yaralanmış olabileceğini belirtir. Kendisinin ve ailesinin yaşamından endişe duyduğunu belirten Öğe, , kendisine ve çocuklarına bir şey olursa bundan güvenlik güçlerinin sorumlu olduğunu ifade eder.

HDP’nin seçim çalışmaları sırasında silahlı saldırı sonucu öldürülen Hamdullah Öğe de bu olayda ifadesi alınanlar arasında yerini alır. Hamdullah Öğe, evlerinin penceresinden baktığında birkaç kişiyi gördüğünü, silaha mermi sürme sesini işittiğini, akabinde pencereden seslenen kardeşine bir elin uzandığını, kardeşini saçından tutarak çektiğini, o sırada dışarıdan ‘köyü uyandırdınız’ diye bu kişilerin bağırdığını anlatır. Bu kişilerin kaçmasının ardından köye gelen asker ve korucular tarafından anne, erkek v kız kardeşine küfür edildiğini, kendisinin de dövüldüğünü anlatan Öğe, istedikleri ifadeyi vermeye zorlandıklarını belirtir. (Taraf)

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Dünyanın en güzel 15 sokağı!

Molyvos, Midilli, YunanistanBonn, AlmanyaStockholm, İsveçWashington Dc, AmerikaValencia, İspanyaCullinan, Güney AfrikaTayvanNafplio, Mora,...

Koalisyon hükümetlerle yönetilen 14 ülke

Türkiye siyaseti 7 Haziran seçimleriyle birlikte yeni bir sürece girdi ve...

Bülent Kılıç’tan başarının 40 fotoğrafı

Bülent Kılıç, çektiği fotoğraflarla birçok uluslararası fotoğraf ödülü aldı. Kılıç,Time Dergisi,...

Bilim dünyasına iz bırakan 5 kadın!

İş hayatında cinsiyet eşitliği en çok tartışılan konulardan biri. Tüm dünyada...

Tartışı-Yorum

İttihat ve Terakki’nin Alevilik ve Bektaşilik üzerine araştırması

Neden İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), Alevilik ve Bektaşilik üzerine bir araştırma yaptı?Kitabı ilk elime aldığımda kafamda bu soru ve içerisinde nasıl bir yaklaşım olacağı düşüncesi vardı.Günümüzde dahi yayınlanan...

7 Haziran yapbozundaki Kılıçdaroğlu

Ben Türkiye'de ana muhalefet partisinin genel başkanı olsaydım, şu an söylenenleri söylerdim. Kılıçdaroğlu'nu Kılıçdaroğlu yapan bir fark göremiyorum ne kadar arasamda bulamıyorum.  7 Haziran seçimlerine yaklaşırken her geçen gün durum...

Zannımın kıpırtıları

Kendi öz farklılığı insanı değerli kılan en önemli unsurdur. Farklı bakış açıları, farklı soluk alış-verişler ve hayatı farklı yudumlayışlar hayat tuvalinde manzarayı ısıtan en canlı renklerdir. Bütün bu farklılıkları...