Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerEtekli erkekler Özgecan Aslan...

Etekli erkekler Özgecan Aslan için yürüdü

Kadın katliamlarına dikkat çekmek ve Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek için sosyal medya üzerinden örgütlenen “etekli erkekler” Taksim’de yürüdü.
Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek için sosyal medya üzerinden “Şiddete yeter diyen erkekler mini eteklerimizle yürüyoruz” etkinliği adıyla örgütlenenler Taksim’de yürüdü.
Grup, Tünel Meydanı’nda “Kadına uzanan eller kırılsın”, “Erkek vuruyor, devlet susuyor”, “Özgecanlar burada, devlet nerede” sloganları atarak Galatasaray Lisesi’ne doğru yürüdü.
Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasında “erkeklerin kadınların bedenlerinin polisi, gözcüsü, takipçisi ve nihayet tecavüzcüsü olmasıyla ilgili meşrulaştırma çabalarını bütünüyle kınıyoruz” denildi.
“Türkiye topraklarında gün be gün artan kadın şiddetine, kadın cinayetlerine, kadınlara yönelik işlenen suçlara karşı erkekler olarak kadınların yanında yer aldığımızı göstermek istiyoruz.
“Kadının giyim kuşamından, oturup kalkmasına kaç çocuk doğuracağından yerinin nerede olduğuna kadar karışan yapıları biz erkekler olarak da istemiyoruz.
“Erkeklerin kadınların bedenlerinin polisi, gözcüsü, takipçisi ve nihayet tecavüzcüsü olmasıyla ilgili meşrulaştırma çabalarını bütünüyle kınıyoruz.”
Ne olmuştu?
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat’ta kaybolan ve 13 Şubat’ta cesedi bulunan Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan’ın cansız bedeni Çamalan Köyü yakınındaki dere yatağında yanmış halde bulunmuştu.
Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili olarak, Suphi ve babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe tutuklandı.
Üç kişi Aslan’ı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti.
Aslan’ın Mersin’de düzenlenen cenazesinde kadınlar tabutunu omuzlarda taşımıştı.

özgecan-aslan-eylemi1İMC

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Derbi sonrası sosyal medya ve caps

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında karşılaşan Fenerbahçe - Galatasaray karşılaşmasında...

Avrupa’nın En Ucuz 10 Şehri

10. Varşova-POLONYA Polonya’nın başkenti olan Varşova, Avrupa’nın en ucuz şehirlerinden biri....

Mücadeleleriyle tarihte yer edinen Ortadoğu’nun 3 leylası

  Dünyanın mazlum halkları bir yandan var olma mücadelesi verirken bir yandan...

8 Maddeyle şiddet gören kadınların yaralarını kapatan Dövme sanatçısı Flavia Carvalho ve çalışmaları

Ataerkil bir dünyada erkeğin tahakkümü altında bulunan kadın hem eşit koşullarda...

Tartışı-Yorum

Ankara’nın Gayrimenkul Fiyat Artışında 1.İlçesi…

Tolga Yumrukaya / Satış Reçeteleri-1 Emlak sektörü, 2015’te hem değer artışı hem satışlardaki canlılık açısından parlak bir yarıyılı geride bıraktı. Yapı ruhsatı verilerinin gerilemesi de arzın yavaşlayarak eldeki konut stokunun...

Ümit Kıvanç, ‘Burası sizin vatanınız değil’ denirken Türkler nerede?

Ümit Kıvanç Radikal'de yer alan bugünkü yazısında 'Devletin doğuda yaptığı, kamu düzeni sağlamak değil. Bir sindirme harekâtı, teslim alma operasyonu. 7 Haziran öncesinden beri nereden nereye gelindiğini idrak edebilmeliyiz'...

SARAY-(CIK) (Tolga Yumrukaya)

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya KISACA Kentsel dönüşüm, varlıklı sınıfın düşük gelirli insanları kent dışına atma planıdır. Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllarca belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz...