Ana SayfaSporFutbolFenerbahçe'den flaş karar: Sahaya...

Fenerbahçe’den flaş karar: Sahaya çıkmıyoruz!

Fenerbahçe’de olağanüstü toplanan yönetim kurulu, Rize deplasmanı dönüşü Profesyonel Futbol Takımı’na yönelik yapılan silahlı saldırıya ilişkin”Olay aydınlanana ve failler bulunana kadar sahaya çıkmama kararı alındığını açıkladı.

Radikal’de yer alan habere göre, Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası’nda konuşan Mahmut Uslu, “Rizespor maçı sonrası insanların canına kastedilmek istendi. Bu planlanmış bir hadise. Olayların aydınlatılması lazım. Kurşun 20 santimetre sekse, şoförün arkasında oturan teknik direktör İsmail Kartal da yararlanabilirdi. Otobüs beyaz, Fenerbahçe otobüsü bile değil. Otobüs 110 km hızla ile giderken kurşunlanıyor” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN CAN SAĞLIĞI”
Olağanüstü yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını belirten Fenerbahçe Genel Sekreteri, “Burada en önemli şey futbolcuların durumu. Olayı ilk gün anlamadılar, ama ikinci gün anladılar. Dün kendileriyle konuşmalar yapıldı. Psikolojik olarak durumları iyi değil. Dünkü idman iptal edildi. Sow hocasından izin alarak bir günlüğüne Fransa’ya gitti. Yani ‘Kaçtı, gitti’ iddiaları yalan. Bizim için en önemli şey can sağlığı. Biz çok şampiyon olduk. İnşallah onların psikolojik olarak durumlarını düzeltiriz” ifadelerini kullandı.
“OLAY AYDINLANANA KADAR FUTBOL OYNAMAYACAĞIZ”
Asbaşkan Tolga Deniz Aytöre, “Otobüste bulunan 19’u futbolcu toplam 41 kişinin canına kastedilmiştir. Bu eylem, Fenmerbahçe’ye düzenlenmiş bir suikasttir. Fenerbahçe’nin resmi görüşü budur. Bu eylem Fenerbahçe-Trabzonspor çekişmesi değil, ciddi bir terör eylemidir. Futbolun sonuna gelindi. Artık kan döküldü. Amacımız çok açık, sakatlarımızn iyileşmesi yönünden böyle bir erteleme talep ettiğimiz ididiası çok komik. Şampiyonluk, bir futbolce ve bir taraftarın hayatından daha önemli değil. Bizim için liglerin bir hafta veya daha fazla ertelenmesinin önemi yok. Önemli olan can güvenliğinin sağlanmasıdır. Beklentimiz bu olayın ciddiyetle aydınlatılmasıdır. Bu olay aydınlanana, olayın failleri bulunana kadar futbol oynama niyetinde değiliz” şeklinde konuştu.

“LİGLERİN BİLE OYNANMASINA GEREK YOK”
Fenerbahçe Asbaşkanı, “Bizim için liglerin ertelenmesi, maçların ötelenmesinin hiç bir anlamı yok. Biz yaşam hakkından, futbolcuların can sağlığından ve camiaların kutuplaşmalarına engel olmaktan bahsediyoruz. Bunların yanında ‘erteleme’ kararı hiç de önemli değil. Biz liglerin bile oynanmasına gerek kalmadığını düşünüyoruz. Olay aydınlanana kadar oynamayacağımız açık açık deklare ediyoruz” şeklinde konuştu.
3 Temmuz süreci ile ilgili ise Aytöre, “Burada verilecek her türlü karara saygılıdır. Karar ne olursa olsun uyacağız. Bu yargılama sürecinin uzaması Fenerbahçe’ye ve Türk sporuna zarar vermektedir. Fenerbahçe’ye karşı yürütülen futbol faşizmini artık bırakmak gerekiyor” dedi.
Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ise “Liglerin ertelenmesi konusunda beklentimiz yok. Bu olay terör eylemiyse buna hep birlikte tepki göstermermiz gerekiyor. Bu ülkenin barışı için refahı için önemli bir nokta. Olaylara şimdi ‘dur’ diyemezsek maalesef başka noktalara varır” ifadelerini kullandı.

Radikal

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

En iyi 12 film müziği!

Sinema sadece görüntünün rol aldığı bir bir sanat değildir. Görüntüyü tamamlayan,...

Ahmet Kaya albümlerinde gizli kalmış 12 şair

Müzik tarihinde eşine az rastlanır bir üretkenliğe sahip olan Ahmet Kaya’nın...

14 maddeyle 2015’te yaşanan unutulmayacak olaylar

2015'in önemli olayları... 2015 yılı geride kalırken, birçoğumuzun hemfikir olacağı üzere...

Metaverse ile önem kazanacak 7 meslek

Bilim kurgu romanlarında ve filmlerinde yıllar önce tanık olduğumuz Metaverse kavramı,...

Tartışı-Yorum

Müslümanı şeytanlaştıran Kürt sorunu!

Her şey apaçık ortadayken, gerçekleri anlatmanın bu kadar zor olması nasıl bir sancıdır? Hâlbuki bir tokat yese en fazla ikincisinde kendisi de karşıdakine elini kaldırıp vuracak ve bunu da...

Murat Sevinç’ten Yılmaz Özdil’in “şarjör” benzetmesine dair bir yazı

Murat Sevinç'ten Yılmaz Özdil'in "kalaşnikof'a sürülen şarjör" benzetmesine göndermeli bir yazı kaleme aldı: "Kürtler mevzubahis olduğunda, gerisi teferruat ve utanç…" Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in HDP'ye verilecek oyları "kalaşnikof'a sürülen şarjör"e...

SARAY-(CIK) (Tolga Yumrukaya)

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya KISACA Kentsel dönüşüm, varlıklı sınıfın düşük gelirli insanları kent dışına atma planıdır. Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllarca belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz...