Ana SayfaKültür SanatMüzikMadımak türküsü Metin-Kemal Kahraman'da

Madımak türküsü Metin-Kemal Kahraman’da

Önümüzdeki aylarda gösterime girecek olan ve yönetmenliğini Ulaş Bahadır’ın yaptığı, ‘Karina’nın günlüğü – Madımak’ filminin müziklerini, Metin -Kemal Kahraman hazırlayacak.

 

Önümüzdeki aylarda gösterime girecek olan ve yönetmenliğini Ulaş Bahadır’ın yaptığı, ‘Karina’nın günlüğü – Madımak’ filminin müziklerini, Metin -Kemal Kahraman hazırlayacak.

Daha önce, bir çok belgeselin yanı sıra “Oğul”, “Ana Dilim Nerede?” gibi iki uzun metrajlı sinema filmi için de müzikler besteleyen ikili, “Irak’ta, Suriye’de, insanların kafeslere koyularak, yakılması görüntülerini her türlü medya ortamından izlediğimiz şu günlerde, 25 yıl önce Madımak’ta yaşanan vahşetin bir film çalışmasıyla yeniden hatırlanması da elbette önemli” diyor.

Film, aralarında Edibe Sulari, Hasret Gültekin, Metin  Altıok, Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu, Asım Bezirci, Asaf Koçak gibi yazar, şair, sanatçı ve müzisyenlerin olduğu 37 kişiyle beraber Sivas’ta, Madımak Otelinde can veren, Hollandalı Sosyolog Carina Cuanna Thuijs’in günlük notlarından hareket ederek kurgulandı.

İstanbul konserlerine de devam eden Metin Kemal Kahraman, 18 Mart’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde ve 9 Mayıs’ta Şişli Kent Kültür Merkezinde sahne alacak.

maxresdefault

 

evrensel

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

9 maddeyle İspanya’da bir sosyalist ütopya: Marinaleda kasabası

Polisin, suçun ve işsizliğin olmadığı; "sosyalist ütopya" olarak nitelendirilen İspanyol kasabası...

7 maddede mutfağınızdaki doğal antibiyotikler

Press Haber - Havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığından...

2017’nin en iyi 13 filmi

2017 yılında vizyona giren ve en çok beğenilen filmleri listeledik. 2017'de...

En iyi 12 film müziği!

Sinema sadece görüntünün rol aldığı bir bir sanat değildir. Görüntüyü tamamlayan,...

Tartışı-Yorum

Oruç nedir?

Oruç, insanın bedenini kontrol etmek, disiplin ve denetim altına almak, ruhsal yapısını güçlendirmek için yaptığı bir ibadettir. Oruç ibadeti belirli zamanlarda yeme, içme, cinsellikve eğlenmekten mahrum bırakma gibi; istekleri/duyguları  terk ederek, zihinsel/ruhsal yapıya...

Rıza Yalçın Koçak yazdı: Olağanüstü zulüm

Rıza Yalçın Koçak Etrafımızdaki insanlar büyük bir şaşkınlıkla cevabı bir yanı ile çok basit bir yanıyla ise iler tutar yanı olmayan sorular soruyorlar. İşyerlerinden atılan arkadaşlarının masumiyetlerine iliklerine kadar inanıp...

SARAY-(CIK) (Tolga Yumrukaya)

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya KISACA Kentsel dönüşüm, varlıklı sınıfın düşük gelirli insanları kent dışına atma planıdır. Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllarca belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz...