Ana SayfaHaberlerDünyadanPakistan'da cami çöktü: En...

Pakistan’da cami çöktü: En az 24 ölü!

Pakistan’ın Lahor kentinde bir caminin çatısının çökmesiyle enkaz altında kalanları çıkarmak için arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

 

Hanafiyyah isimli caminin çatısının çökmesinin ardından şu ana kadar 24 kişinin cesedine ulaşılırken, halen enkaz altında insanlar olduğu açıklandı.
Kurtarma ekibinden bir yetkili, AFP’ye yaptığı açıklamada, ölen 24 kişinin yaşlarının 15 ila 35 arasında değiştiğini söyledi.
Pencap eyaletinin başkenti Lahor’un Daroghawala bölgesindeki caminin çatısı, dün öğle namazı kılındığı esnada çökmesiyle namaz kılan yaklaşık 40 kişi enkaz altında kalmıştı.
Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden bir Pakistanlı
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip eden Pencap Başbakanı Şahbaz Şerif, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Şerif ayrıca, kaza nedeninin araştırılması ve yaşamını yitirenlerin yakınlarına 5 biner dolar yardım edilmesi için talimat verdi.
Pencap eyaletinde son günlerde etkili olan muson yağmurları nedeniyle birçok evin çatısının çökmesi sonucu onlarca kişi hayatını kaybetti. Caminin çatısının çökmesine de aşırı yağışların neden olduğu tahmin ediliyor.

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

8 Maddeyle şiddet gören kadınların yaralarını kapatan Dövme sanatçısı Flavia Carvalho ve çalışmaları

Ataerkil bir dünyada erkeğin tahakkümü altında bulunan kadın hem eşit koşullarda...

25 fotoğraf üstü yazıyla Tuncel Kurtiz

Tuncel Kurtiz… Türkiye sinemasının dev çınarı… Daha dün “Ben halkın sanatçısıyım”...

Dünyadaki en yaşanılası kentin sırları!

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın dünyanın en mutlu, en yaşanılır, en iyi planlanmış...

8 maddeyle Arabeskin nadide sanatçılarından ‘akımları’ öğrenelim

Köyden kente göçün 'zorunlu' bir sonucu olarak değerlendirilebilecek müziğimizdeki arabesk meselesi, toplumumuzda...

Tartışı-Yorum

Cebeci öğrencisine açık mektup!

Okulumuzun öznesi olan arkadaşlara ve de onu belli hallere sokmaya çabalayanlara, herkesin kendisinde bulabileceği payı hatırlatmaya dair naçizane bir çabadır bu yazı.   Klasiktir ama “zor günler” yaşıyoruz. Bir şehrin göbeğinde...

Rıza Yalçın Koçak yazdı: Olağanüstü zulüm

Rıza Yalçın Koçak Etrafımızdaki insanlar büyük bir şaşkınlıkla cevabı bir yanı ile çok basit bir yanıyla ise iler tutar yanı olmayan sorular soruyorlar. İşyerlerinden atılan arkadaşlarının masumiyetlerine iliklerine kadar inanıp...

Direniş Suflesi: Hayır

‘Oku’ diye başlıyor olmasına rağmen kutsal sayılan kelam; ilk maraza mevzunun başında ortaya çıkıyor. Taraflaşmanın daha kolay belirlendiği, hudutların keskin olduğu süreçler elbette yaşandı. Her konuya dair yaklaşımlar farklı idi...