Ana SayfaPolitikaSelahattin Demirtaş, "AKP milletvekilleri...

Selahattin Demirtaş, “AKP milletvekilleri Allah’tan çok Erdoğan’dan korkuyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş AKP milletvekilleri Erdoğan’dan korkutuğunu söyleyerek, “Öbür dünyada Tayyip Erdoğan’a hesap vermeyecekler, Allah’a hesap verecekler.” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş CNN Türk’te katıldığı Şirin Payzın’ın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’dan daha çok korkuyorlar

AKP’nin İslam dinini kullandığını ifade eden Demirtaş, AKP milletvekillerine seslendi. AKP’deki dindar milletvekillerine sesleniyorum diyen Demirtaş, “Siz öbür dünyada Erdoğan’a hesap vermeyeceksiniz, Allah’a hesap vereceksiniz.” dedi. AKP’nin dini kendi çıkarları için kullandığını belirten Demirtaş, AKP milletvekillerinin Erdoğan’dan korktuklarını ifade ederek, “Ortada bir din tüccarlığı var ama bu gören AKP’liler Erdoğan’dan korktuğu kadar Allah’tan kormuyor demek ki. Öteki dünyada Erdoğan’a değil Allah’a hesap verecekler ama demek ki ‘Allah affeder Erdoğan affetmez’ diye düşünüyorlar” dedi.

1 Mayıs uyarısı ve “Kabe” çıkışı

Şirin Payzın’ın konuğu olan HDP EŞ Genel Başkanı Demirtaş, Taksim’de 1 Mayıs kutlamasına yasak getirilmesine sert tepki gösterdi, HDP’lilere “olası provokasyona mahal vermeyin” uyarısında bulundu. Taksim’le ilgili “Kabe” çıkışının amacından sarptırıldığını söyleyen Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini eleştirdi. Demirtaş, Üsküdar’daki Kabe maketi ve Kur’an-ı Kerim’li pasta fotoğraflarını göstererek, “Bunlara çıtınız çıktı mı?” diye sordu.

Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs’ın Anayasa’ya göre hak olan Taksim’de kutlanmasına engel olan AKP hükümetini “Birebir örnekmiş gibi algılanmasın ama yani Müslümanlar Kabe’ye hacı olmak için giderler. Bir Müslümana hacı olmak için ‘Kabe yerine başka yer başka bir yere git’ denmesi ne kadar abes ise işçilere ‘Taksim’e gitme’ demek o kadar abestir” demiş, Davutoğlu ise “Yahu bu nasıl söz. Biz Kabe’ye laf söyletmeyiz, Kabe’ye şirk koşulmasına izin vermeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu Ne Oluyor? programına katılan Demirtaş, sözlerine açıklık getirerek Davutoğlu’nun laflarını çarpıttığını ve meydanlarda bu yalanı kullandığını söyledi.

Kendisinin Kabe’ye şirk koşmadığını söyleyen Demirtaş, Davutoğlu’na AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı Kabe maketini hatırlatıp şöyle devam etti:

“Başbakan buna (Kabe maketi fotoğrafını göstererek) bir şey dedi mi? Kim şirk koşmuş, biz mi siz mi? Başbakan (Kuranı Kerim pastasını kesme görüntülerini göstererek) buna bir şey demiş mi?”

selahattin demirtaş

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

11 madde ile tecavüzcülerin korkulu rüyası Tüfekli teyze

Tecavüz vakalarının çok yaşandığı Hindistan'da, kadınlar da kendi öz-savunmasını gerçekleştirmek için...

25 Of The Best Award-Winning Wedding Photos Taken In 2014

1st Place in All About Light, Winter 2013, Taipei, Taiwan 1st Place...

Grinin 50 Tonu’nun berbat bir film olduğunu kanıtlayan 5 yasaklı film

Yasaklı film demek izleyicide merak uyandıran ve bilet aldırmaya zorlayan bir...

Dünyadaki en yaşanılası kentin sırları!

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın dünyanın en mutlu, en yaşanılır, en iyi planlanmış...

Tartışı-Yorum

Kalbi atan ölü bedenler

Bazı anlar vardır zihinlerimizde çocukluğumuza dair. Hayal mi gerçek mi olduklarını ömrü billah çözemeyiz. Bize anlatılanları, oradan buradan duyduklarımızı kurgulayarak bir görüntü yaratmış da olabiliriz, bizzat gözlerimizle tanık olduğumuz...

Enflasyon nedire birde böyle bakmak! (Tolga Yumrukaya)

Yazı/ Tolga Yumrukaya   Tolga Yumrukaya'nın kaleminden ekonomi-enflasyon nasıl yazısı. ‘Sefagiller ile Cefagiller’ Eşit topraklara ve eşit işgücüne sahip birbirinden bağımsız iki ayrı ada da yaşayan iki toplum düşünelim. Sefagiller ve Cefagiller. Her ikisi...

Taraflı insan, taraflı medya

“Her insan kendi içerisinde ayrı birer kainattır”, yazıp-konuştuğu şeyleri kendi fikir dünyasının renkleriyle boyar. Aristo’nun bu felsefik söylemini, laboratuvar çıktıları ile vermenin daha anlaşılır ve kalıcı olacağı kanaatindeyim. Son...