Ana SayfaHaberlerDünyadanYPG'nin büyük çaplı bir...

YPG’nin büyük çaplı bir harekatı artık kaçınılmaz

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin YPG’nin kontrolündeki Rimelan hava üssüne 4 kargo uçağı silah bırakmasının ardından Suriye hükümeti de Kamışlı’ya yüzlerce ton silah ve mühimmat gönderdi.

 

Press Haber – Yerel Koordinasyon Komiteleri adlı muhalif grup, Suriye hükümetinin Kürt Halk Savunma Güçlerine (YPG) ulaştırılmak üzere Kamışlı’ya yüzlerce ton silah ve mühimmat gönderdiğini açıkladı.

Sumeriye News’in haberine göre, Yerel Koordinasyon Komitelerinin yaptığı açıklamada silah yardımlarının dün öğleden sonra bazı Suriyeli askeri yetkililerin eşliğinde askeri uçaklarla Kamışlı’ya ulaştırıldığı ve Suriyeli askeri yetkililerle YPG komutanlarının Kamışlı’da görüşmeler yaptığı belirtildi.

İlk hedef Şeddadi mi

Bu sabah da Suriye ordusuna ait 4 askeri uçağın Kamışlı havaalanına indiğini belirten Yerel Koordinasyon Komiteleri, Suriyeli askeri yetkililerle Kürt komutanların IŞİD’in Haseke’deki en önemli askeri merkezlerinden biri olan Şeddadi’nin kontrol altına alınması için hazırlık yaptığını açıkladı.

Suriye hükümetinin Haseke’den Deyr ez-Zor’da IŞİD kuşatması altındaki güçlerine ulaşmak için bir koridor açmaya çalıştığını belirten Yerel Koordinasyon Komiteleri, Suriye ordusunun Kürtler ve Hizbullah’ın komuta ettiği gönüllü güçlerin desteğiyle büyük bir operasyona hazırlandığını ifade etti.
Deyr Jamal bölgesini cihatçılardan alan YPG’nin Türkiye nedeniyle Azez ve Cerablus’a güneyden yönelmesi beklenirken, artık Azez’ın önünde ise yalnızca Mingh askeri havaüssü kaldığı belirtiliyor.

ABD ile Suriye yarışıyor

ABD’nin Rimelan’a 4 kargo uçağıyla silah bırakmasının ardından Kamışlı havaüssü üzerinden Suriye ordusunun da YPG’ye 4 kargo uçağı silah ve mühimmat aktarması geniş çaplı operasyonun yakınlarda gerçekleşeceği değerlendirmelerine neden oldu. Cerablus’u kuşatıp almak için gerekli silahları iletmenin tek yolunun Kamışlı ve Rimelan üsleri üzerinden yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, ABD ile Suriye hükümetinin bu konuda birbiriyle yarışıyorlar değerlendirmesinde bulunuyor.

ABD Rimelan üssü
YPG’nin büyük çaplı bir harekatının artık kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar, “YPG’nin uzun zamandır hazırlandığı bilinen Cerablus operasyonuna her an başlayabilir ya da önce Manbic’le başlayıp oradan Cerablus‘a yüklenebileceğini” ifade ediyor.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Dedikodu üzerine söylenmiş 15 acımasız söz

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre “Başkalarını çekiştirmek ve kınamak üzere yapılan...

Elena Shumilova’dan iç ısıtan 25 pastoral fotoğraf

Fotoğraf sanatı kimimiz için hobi kimimiz için de bir tutkudur. Rus...

Ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken 16 isyan filmi

İsyan filmlerini sizinle paylaştığımız sinemanın belki de ücra köşlerinde kalmış birçok...

Nisan’da vizyona girecek ve Sinemaya gitmeden bakmanız gereken 38 film ve fragmanları

Nisan'da vizyona girecek filmleri listelediğimiz derlememizle merhaba. Birçok filmin vizyona gireceği...

Tartışı-Yorum

Kerbelâ’ya Giderken Hz. Hüseyin

İmam Hüseyin, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın ikinci oğludur. Hicretin dördüncü yılı Şaban ayının üçüncü günü Medine’de dünyaya geldi. Künyesi Ebu Abdullah’tır; lakapları ise Raşid, Tayyib, Vefî, Zekî, Mübarek,...

Taraflı insan, taraflı medya

“Her insan kendi içerisinde ayrı birer kainattır”, yazıp-konuştuğu şeyleri kendi fikir dünyasının renkleriyle boyar. Aristo’nun bu felsefik söylemini, laboratuvar çıktıları ile vermenin daha anlaşılır ve kalıcı olacağı kanaatindeyim. Son...

Nasıl Daha Fazla Satış Yaparsınız?

Meslektaşlarınızın çoğu kendilerinin satış işinde olduklarından habersizdir ve sadece bunu anlamanız bile sizi onlardan kilometrelerce öne geçirir. Nasıl Daha Fazla Satış Yaparsınız? Satış bir meslekten fazlasıdır; o bir yaşam tarzıdır. Zig...