Ana SayfaYaşamZara ve Mango'daki bu...

Zara ve Mango’daki bu etiketlere dikkat!

Temizgiysi.org’da yer alan habere göre; Bravo hazır giyim fabrikasında yıllarca çalışıp Zara, Next ve Mango‘ya üretim yapan işçiler fabrikanın bir gecede boşaltılıp sahibinin kaçması üzerine son 3 maaşlarının yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatlarını almadan ortada kaldılar.

İşçiler ertesi gün fabrikayı ortada bulamayınca alacakları için üretim yaptıkları markalar olan Zara, Next ve Mango’nun kapısını çaldılar. Zara’nın uluslararası sendika ile yaptığı sözleşmede kendi tedarik zincirlerinde kendilerine üretim yapan işçilerin alacaklarından sorumlu olduklarını resmi olarak kabul etmesine rağmen, şirket bir yıldır işçilerin parasını vermemek için direniyor.

Kampanya başlattılar

Temiz Giysi Kampanyası’nın girişimleri ile 1 yıldır süren görüşmeler sonuç vermeyince işçiler Eylül ayında bir imza kampanyası başlatarak harekete geçtiler. Temiz Giysi Kampanyası da 25 Eylül’de bir açıklama yaparak bu kampanyayı sonuna kadar desteklediğini söyledi ve tüketicileri desteğe çağırdı.

Üretim ve Tüketim üzerine bir film

Bravo işçileri seslerini duyurmak için İstanbul’daki Zara mağazalarına giderek ürünlere, o ürünleri ürettiklerine dair etiket yerleştirdiler. Bu etiketleri gören bazı tüketiciler sosyal medyadan paylaşarak sorunun çözülmesini istediler, bazıları da Temiz Giysi Kampanyası’nı arayarak bilgi almak istedi.

“Alacağınız ürünü ben yaptım ama paramı alamadım”

İşçiler tüketicilere şu sözlerle seslendi:

“Biz, aldığınız ürünü üreten Bravo fabrikasının işçileriyiz. Yıllarca Zara için üretim yaptık. Son 3 aylık maaşlarımızı ve kıdem tazminatımızı almadan, fabrika bir gecede kapandı. Lütfen Zara’ya söyleyin paramızı ödesin!

İmza kampanyamıza change.org adresi üzerinden imza atarak ödemelerimizin yapılması konusunda bize destek olabilirsiniz.

Ya da bu etiketin fotoğrafını çekerek #BravoİşçileriİçinAdalet hashtagi ile sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

Biz Temiz Giysi Kampanyası olarak Zara, Next ve Mango’nun derhal işçilerin sesine kulak vererek alacakları ödemelerini talep ediyoruz.”

hakkında zara etiket 1 Alışveriş hakkında zara etiket 2 Alışveriş hakkında zara etiket 3 Alışveriş hakkında zara etiket 6 Alışveriş hakkında zara etiket 7 Alışveriş hakkında zara etiket 8 Alışveriş

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

En ilginç 21 flash bellek tasarımı

Press Haber | Teknoloji günden güne gelişirken insanların ilgisini çekmeye yönelik de...

En iyi 18 felsefi film!

Sinematopya'nın derlediği en iyi 18 felsefi filmi sizlere sunmak istedik.       1. Rope...

En güzel sahneleriyle Erdal Tosun

Tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Tosun geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını...

Hannah Price ve ‘tacizcileri taciz etme aracı’ olarak fotoğrafçılık

Bir kadının 'yalnız' dolaşması sırasında karşılaştığı sözlü, yazılı, fiziksel tacizleri biliyor...

Tartışı-Yorum

İsmail Beşikçi: Ahmet Ümit’in yeni kitabı Elveda Güzel Vatanım’da İttihatçılar…

15 Haziran 1926’da, Mustafa Kemal’e karşı gerçekleşen İzmir suikast teşebbüsü, eski İttihatçılara yönelik bir politikanın yaşama geçmesini gündeme getirir. Eski ittihatçılar, izlenmekte, tutuklanmakta, kaçırılmakta, yok edilmektedir. İstanbul’da bu politika...

Doğu’nun Boşaltılan Ruhu ve IŞİD

Faruk İşbilen - Tartışı-Yorum İnsanı bir kukla gibi düşünürsek onu hayat kazandıran ipler vardır. Bu ipler sağlık, madde ve ruhtur. İnsanı bu üçü ayakta tutar. İlk çağlarda insanları yok etmek...

Ne garip bir muamma ‘Ene’

Ne garip bir muamma “Ene”. İnsanı daha süslü yapan bir ziynetmi yoksa defektimi? İster doğal seleksiyona inanın ister tecelliyata, kabul edersiniz iç dünyamızda ruhumuzu yoğuran bu aletin bir faydası/anlamı...