Ana SayfaKültür SanatMüzik48. İstanbul Müzik Festivali’nin...

48. İstanbul Müzik Festivali’nin açılış konseri ücretsiz izlenebilecek

Bu yıl 48’incisi düzenlenen İstanbul Müzik Festivali’nin 18 Eylül’deki açılış konseri ücretsiz erişime açılacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, açılışını Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın konseriyle yapacak.

“Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” temasıyla gerçekleşecek festivalin açılış konseri, İKSV YouTube kanalında ve online.iksv.org/muzik adresinde ücretsiz olarak yayımlanacak.

Türkiye’den ve dünyadan izlenebilecek

Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki orkestranın sahnede keman sanatçısı Emre Engin’e eşlik ettiği konserin kaydı Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Meydanı’nda gerçekleştirildi. Koronavirüs önlemleri altında, yalnızca sınırlı sayıda Lale Kart üyesinin katılımıyla gerçekleşen konserde Beethoven, Mozart, Prokofiev ve Bartok’tan eserler seslendirildi.

Konserin kaydı 18 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’den itibaren İKSV YouTube kanalında erişime açılacak. Konser tüm Türkiye’den ve dünyadan ücretsiz izlenebilecek.

Konser öncesinde  İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın açılış konuşması ile festivalin sunduğu ödüllere dair gösterimler yapılacak.

Her gün yeni bir konser erişime açılacak

Festivalin devam ettiği 18 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında her gün yeni bir konser erişime açılacak ve bir ay boyunca yayında kalacak.

İzleyiciler bilet satın alıp izlemeye başladıkları konserlere yedi gün boyunca erişim sağlayabilecek. Festival konserlerini cep telefonu, tablet, bilgisayar ekranı ve akıllı televizyon gibi farklı cihazlarla izlemek mümkün olacak.

Ücretsiz etkinlikler de takip edilebilecek

Festival kapsamında konser kayıtlarının yanı sıra sanat tarihi ve müzik üzerine anlatımlar, konser öncesi söyleşileri ve çocuk atölyeleri gibi dijital içerikler de ücretsiz olarak erişime açılacak. Ücretsiz etkinlikler yine İKSV YouTube kanalından takip edilebilecek.

Festival kapsamında kayda alınan 20 konserin tümüne ise festivalin dijital platformu online.iksv.org/muzik adresinden erişmek mümkün olacak.

Pandemi sebebiyle bu yıl programındaki tüm konserler çevrimiçi yayımlanacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Başını alıp gitmek isteyenlere 12 ülke ve kabul şartları

Usta şair Özdemir Asaf bir şiirinde şöyle diyor: "Kolay mıdır bir...

Japon Ressam Tetsuya Ishida’nın akıllara ziyan 24 tablosu

Japon Ressam Tetsuya Ishida, tablolarında kendi yüzünü resmetmesine karşın, bütün bir...

Kahve telvesinin 9 şaşırtıcı marifeti

Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı, o kahvenin telvesinin de türlü...

Sosyal Medyadan 20 maddeyle Beşiktaş yenilgisi

UEFA Avrupa Ligi'nde Clup Brugge ile kendi evinde oynayan Beşiktaş 3-1...

Tartışı-Yorum

İsmail Beşikçi Aziz Sancar’ı Nelson Mandela’yla eleştirdi

Sosyolog İsmail Beşikçi, bu yılın kimya dalında Nobel Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar ile ilgili bir yazı kaleme aldı.   Aziz Sancar'ı Nelson Mandela ile karşılaştıran İsmail Beşikçi yazısında, "Bilim...

Hani biz de imza atmıştık ya, şu müstemleke aydınları!

Tanımlar, Sınırlar, Ötekiler   Dün telefon açtım ona, yengeyle çocuklar güvende mi diye sordum, malum, lojmanlar yakın… İyiler dedi. N’olur dikkat edin kendinize dedim. Kendisi Sur’da, malum mesele, hani biz de...

Rütbelerin Er’leri

Rıza Yalçın Koçak ‘Türk halkı sessiz kalarak onayladığı bu savaşın mağduru olmaya mahkumdur.’ (TAK-Haziran 2016) Erleri çekin rütbeliler gelsin! Erleri çekmeyecek rütbeliler ordusu. Ere göre tanımlı omuzlardaki apoletler. Kaç erin başı olduğunu bildiriyor...