Ana SayfaYaşamFransa Oturum İzni Alabilmek...

Fransa Oturum İzni Alabilmek İçin Nasıl Bir Yol İzlemeniz Gerekmektedir

FRANSA OTURUM İZNİ ALABİLMEK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEMENİZ GEREKMEKTEDİR

Eğer bir kişi beş yıl Fransa’da yaşamışsa Fransız vatandaşlığına başvuru yapabilir ve aynı zamanda Fransız daimi ikamet hakkı için de başvuru hakkı kazanmış olur. Fransa’da kalıcı olarak ve uzun süreli olarak yaşamak isterseniz mutlaka ikamet belgesine sahip olmalısınız. Hangi belgeyi aldığınız fark etmez. İkisine de sahip olmanız sizin uzun süre Fransa’da kalmanı sağlayacak belgelerdir. Yine de hangi belgeyi alacağınız konusunda kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. Arasında elbette farklılıklar bulunmaktadır. Vatandaşlık hakları ile ilgili https://vatandaslik.com.tr/ adresi de size yardımcı olacak ve detaylı bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Fransa çifte vatandaşlığı izin veren bir ülkedir. Bazı İngiliz vatandaşları da bu özelliğinden dolayı Avrupa Birliğinde yaşamak için Fransız vatandaşlığına başvuru yapmaktadır.

Fransa’da yaşamak için daimi oturum izni aldıysanız bu izin sayesinde 10 yıl kadar burada yaşayabilirsiniz. Tabi bu süreyi yenileyebileceğiniz için bu da Fransa’da süresiz olarak yaşayabileceğiniz anlamına gelmektedir. Hemen hemen bir Fransız vatandaşı ile aynı haklara sahip olunsa da yine de bazı farklılıklar bulunacaktır. Mesela seçimlerde oy kullanamazsınız ve kamu görevinde bulunamazsınız.

Fransız vatandaşlığına sahip olan kişiler aynı zamanda Avrupa Birliği vatandaşı da olmuş olurlar. Bu ise AB üyesi olan ülkelerde rahat bir şekilde dolaşmanızı sağlar. Dilediğiniz gibi gidip gezme şansı bulursunuz. Gezilecek bölgeler hakkında da www.gezilecek.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Fransız vatandaşı olmanız durumunda kendi vatandaşlığınız da bırakmanız gerekli bir durum değildir. Fransız çifte vatandaşlığını da seçebilirsiniz. Fakat yine de toplam 10 ay boyunca Fransa’yı altı ardışık ay boyunca terk etmeniz durumunda süresiz olarak yaşama hakkınız elinizden alınabilir. Bu konuya dikkat etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Fransa’da 5 yıl boyunca kalmış AB ya da AEA ve İsviçre vatandaşları gelir kanıtlamasında bulunmadan daimi oturum izni alabilirler. Bu izni almaları bile artık zorunlu bir koşul değildir. Fakat eğer oturum izni almazlarsa ev yardımı gibi yardımlardan faydalanamazlar. Peki AB, AEA ve İsviçre vatandaşı olmayan kişiler için durum nasıldır bir de bu konuda bilgi verelim. Bu kişiler de 5 yıl Fransa’da yaşadıktan sonra izin almaya hak kazanırlar. Oturma iznine sahip olan kişiler için boşanma, eşlerinin ölmesi gibi durumlarda da izinleri geri çevrilmez ve korunmaya devam eder.

Fransa daimi ikamet izni başvurusunda bulunmak için öncelikle hazırlamanız gereken bazı evraklar bulunmaktadır. İkametinizi kanıtlayacak bir belge, iş sözleşmeniz, banka ekstreleriniz, doğum belgeniz ve evli iseniz evlilik belgeniz, sizden istenen tıbbi belgeler.  Başvuru ücretleri de başvuru sebeplerine göre farklılık gösterebilmektedir.

Fransız vatandaşlığının en güzel avantajlarından birisi Avrupa Birliği’nin 28 ülkesini doyasıya gezme rahatlığına sahip olursunuz. Özel bir vizeye ihtiyaç duymazsınız. Ayrıca dilediğiniz gibi bu ülkelerden birinde yaşayabilirsiniz.  Ayrıca girişimcilik faaliyetlerinde bulunabilirsiniz ve şirket kurabilirsiniz.

Bordeux Fransa’nın en cazibeli ve zengin şehri olarak kabul edilmektedir. Güzellikleri ve mimarisi ile bu şehir küçük Paris olarak da anılmaktadır.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Başını alıp gitmek isteyenlere 12 ülke ve kabul şartları

Usta şair Özdemir Asaf bir şiirinde şöyle diyor: "Kolay mıdır bir...

Toplum sorunlarını en iyi anlatan 7 illüstrasyon

Toplumsal hayatımızda farkında olarak ya da olmayarak, bizim yaptığımız ve ya...

Sosyal medyada günün konusu TRT: #trthabering

TRT Haber'in resmi Twitter hesabından paylaşılan zam haberi, günün sosyal medya...

Ünlü 19 tabloyu fotoğraflarla yeniden düşünmek

Pek çoğumuzun bazılarını yakından tanıdığı ünlü tabloları günümüz şartlarında yeniden düşünmek...

Tartışı-Yorum

Marksist ve sosyalist bir siyasetçi olarak Yaşar Kemal

Yaşar Kemal, 28 Şubat 2015’te direne direne ölümünün ardından değişik yönleriyle tanıtıldı. Romancılığı, hikâyeciliği, şairliği, gazeteciliği, doğaya olan tutkunluğu, insana olan aşkı, neşeli kişiliği onu tanıyanlar tarafından anlatıldı. Ancak...

Bir seçim klasiğine “Ünlemsel Merhabalar”

Tartışı-Yorum / Nihat Duru Seçimi seçim şarkısı ve bolca benzin israfı sanıp iğrenç şarkılarını baslı hoparlörlerle milletin kulaklarına dayayan iyi gün dostu siyasetçilerimize merhaba! ‘Çalıyor ama çalışıyor da’ diyecek kadar zihniyeti...

Zülfü Livaneli: Türkiye’de faşizmin klasik sacayağı kuruldu

Zülfü Livaneli, Diken'de yer alan "Türk Faşizminin niteliksel dönüşümü" başlıklı yazısında yaşanan son gelişmeleri ve devam eden savaşı yazdı. Tarihten beri Türkiye'de faşizmin klasik faşizmden farklı olduğunu belirten Livaneli,...