Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerAkrilik Nerelerde Kullanılır?

Akrilik Nerelerde Kullanılır?

Polimer üretiminin başlangıç maddesi kabul edilen akrilik asit yahut benzeri bileşenlerden türetilen ürünler için kullanılır. Endüstrinin pek çok alanında kullanılan akrilik boya, iplik, elyaf ve levha gibi daha pek çok madde üretiminde kullanılmaktadır. Ayrıca doğal mineraller içerdiğinden dolayı homojen pratik dayanıklı bir yüzey malzemesidir. Kolay tasarım ve montaj özelliği akrilik yüzeylerde kullanımı açısından ideal olmasını sağlamaktadır. Bu özelliklerinden yola çıkarak akrilik nedir sorusunun yanıtı olarak ideal bir endüstri malzemesidir yanıtını verebiliriz.

 

Yine endüstrinin mobilya ayağında da önemli bir yeri olan akrilik kapak ayna etkisi veren parlaklığı ve çizilmelere karşı son derece dayanıklı olması sebebiyle tercih edilmektedir. Akrilik levhaların laminasyon işlemiyle mdf üzerine tutkalla yapıştırılması işlemi ile son bulan akrilik plaka işlemi sonrasında kenar bant makinesi yardımıyla kesilir kapak kenarları makineden geçirilerek kenarları kaplanır ve kapaklar elde edilmiş olur Banyo, mutfak, yatak odası gibi malzemelerin kapaklarında özellikle tercih edilen ürünler arasındadır.

 

 Akrilik Levha Kullanım Yerleri Nerelerdir

 

Günümüz teknolojisinin modern endüstri anlayışı içerisinde vazgeçilmez hammaddelerden bir tanesi olarak görülen akrilik levha cama alternatif olarak kullanılmaktadır. Değişik renklerde, farklı kalınlıkları bulunan malzeme standart ölçülerde üretilebildiği gibi istenilen ölçülerde de temin edilebilmektedir. Basit marangoz aletleriyle bile işlenebilen kolaylığa sahip levhalar ısıya dayanıklı otoyol aydınlatma, ışıklı reklamlar, tavan aydınlatma, mağaza dekorasyonu, avize yapımı, otomobil gibi pek çok yapıda görülebilmektedir.

 

Kırılmaya karşı dayanıklı, sağlam, kimyasala karşı dayanıklı, yüksek ışık geçirgenliği, ultraviyole ışınlarına dayanıklı, darbelere dayanıklı olması dolayısıyla endüstrinin pek çok alanında kullanılabilmektedir. Boya endüstrisi için de çok önemli yeri olan akrilik boya su bazlı boya imalatında kullanılır. Boyaya çok hızlı kuruma, boya maddelerini birbirine yapıştırmama gibi özellikler kattığından tercih edilmektedir. Dış etkenlere karşı koruma özelliği ve sürüldüğü yerde yüksek tutunma sağlaması nedeniyle dış cephe boyalarında da tercih edilmektedir.

 

Işığa dayanıklılığı sayesinde dış cephe boyanızı uzun yıllar bozulmadan kullanabilirsiniz. Yine kumaş sektöründe de kullanılan akrilik kumaş yüne yakın özelliğiyle dikkat çekmektedir. Endüstrinin vazgeçilmezi akrilikler görüldüğü üzere hemen her endüstri sahasında boy göstererek dayanıklılığı ve sağlamlığı ile dikkat çekmektedir.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Beyin yakan 20 Evrim çalışması

Paris merkezli hiciv kolektifi Maentis, çok bilindik evrim çizimine farklı yorumlar...

Marion Fayolle’un 8 illüstrasyonuyla seksle ilgili ‘dile yerleşmiş klişeler’

Fayolle, Les Coquins adlı çalışmasında insanların kafasında oluşan seksle ilgili klişeleri...

Kayahan’ın herkesin bildiği ve en çok sevdiği 10 şarkısı

Öncelikle yaşadığı rahatsızlık sonrasında, defalarca tedavi sürecine girmesine rağmen 3 Nisan...

Yüksek Lisans eğitiminde en çok tercih edilen 13 ülke ve kabul şartları

Yıllardır çalışıp didindiniz ve nihayet ülkemizde “kapı gibi” diye tabir edilen...

Tartışı-Yorum

Ahlâksız modernite – Hamdi Şekeroğlu yazdı

“Her yeni güne acı haberlerle uyanan, gazete manşetleri kan kırmızısı ile tektipleştirilen, acı, terör, tecavüz ve cana kıyma sıradan eşik-altı haberler olarak adledilen daha da kötüsü bütün bu olup...

Ümit Kıvanç, ‘Burası sizin vatanınız değil’ denirken Türkler nerede?

Ümit Kıvanç Radikal'de yer alan bugünkü yazısında 'Devletin doğuda yaptığı, kamu düzeni sağlamak değil. Bir sindirme harekâtı, teslim alma operasyonu. 7 Haziran öncesinden beri nereden nereye gelindiğini idrak edebilmeliyiz'...

İttihat ve Terakki’nin Alevilik ve Bektaşilik üzerine araştırması

Neden İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), Alevilik ve Bektaşilik üzerine bir araştırma yaptı? Kitabı ilk elime aldığımda kafamda bu soru ve içerisinde nasıl bir yaklaşım olacağı düşüncesi vardı. Günümüzde dahi yayınlanan...