Ana SayfaHaberlerDünyadanAlmanya'da İslam Karşıtı eylemler...

Almanya’da İslam Karşıtı eylemler iptal edildi!

Haftalardır Almanya’nın gündemini belirleyen yabancı düşmanı ve İslam karşıtı Pegida hareketinin Pazartesi günü için planlanan 13. gösterisi polis ve organizatörler tarafından iptal edildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dresden Polis Şefi Kroll, kısa adı Pegida olan Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar sözcüsü Lutz Bachmann’a yönelik ‘somut terör saldırısı tehdidi’ olduğunu ve bu durumda Pazartesi akşamı yapılacak gösteride güvenliğin sağlanamayacağını duyurdu.

Polis yetkilileri Pegida yürüyüşü ile birlikte kentte aynı gün için planlanan tüm Pegida karşıtı yürüyüşlerin de yasaklandığını açıkladı. Medyaya yansıyan ayrıntılara göre, Alman güvenlik birimlerinin elinde IŞİD terör örgütünün Lutz Bachmann’ın infazına karar verdiği şeklinde somut duyumlar var.

Pegida organizatörleri de, facebook sayfalarında Pegida liderine yönelik ‘somut ölüm tehdidi’ gerekçesiyle iptali doğrularken, ‘İfade özgürlüğünü savunan ve dinci fanatizme karşı olan her Avrupalı, yarın gösterinin yapılmasının planlandığı saat 18.30’da penceresinin önüne bir Alman bayrağı ve mum koysun’ çağrısı yaptı. Pegida Pazartesi bir basın toplantısı dözenleyerek, bundan sonraki stratejileri konusunda daha detaylı açıklama yapılacağını da duyurdu.

Der Spiegel dergisi cuma günü yabancı istihbarat örgütlerinin Almanya’da terör saldırıları planlandığına yönelik olarak aldıkları somut bilgileri Alman yetkililere ilettiğini, buna göre Berlin ve Dresden ana tren garları ile Pegida’nın gösterilerine de saldırı düzenlenmesinin söz konusu olduğunu haber vermişti.

Pegida hareketi, geçen Ekim ayından bu yana İslam karşıtı ve aynı zamanda hükümetin göç ve mülteci politikalarını eleştiren protesto gösterileri düzenliyor. Avrupa’da İslam’ın yayılmasından endişe duyduğunu belirten Pegida hareketi, Almanya’ya göçün durdurulmasını da talep ediyor.

İlk gösteriye 250 kişinin katılımıyla başlayan Pegida’nın geçen hafta Dresden’deki mitingine polisin verdiği sayıya göre en az 25 bin, organizatörlerin sayısına göre ise 40 bin kişi katıldı. Her pazartesi ‘Biz Halkız’ adı altında düzenlenen gösteriler geçen haftalarda birçok şehre yayıldı.

Pegida hareketinin giderek büyümesi ülkede yaşayan Müslümanları tedirgin ediyor. Pegida’nın söylemlerinde İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı açıkça dile getirilirken, Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya radikal İslamcıların yaptığı saldırının ve Almanya’da giderek artan terör korkusunun Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar hareketine daha fazla destek sağlayacağı tahmini yapılıyor.

Kaynak: Amerika’nın Sesi

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

20 maddeyle Finlandiya eğitim sistemi

Finlandiya eğitim sistemi, dünya ülkeleri arasında en saygın eğitim sistemi olarak...

Tarihinden günümüze sevilen oyun FIFA’nın 21 kapağı

Futbol severlerin en çok sevdiği oyunlardan FIFA'nın tarihten günümüze kapaklarını sizin için...

Türkiye sinemasında canlandırdıkları karakterlerle filmlerin önüne geçen 10 oyuncu

Bazen bir filmi muhteşem yapan yönetmenden öte oyuncudur.  Sinema tarihinde bunu başarabilen...

Karadeniz’de Mutlaka Gidilmesi Gereken Yerler

Karadeniz kıyıları, keşfedilmeyi bekleyen zengin kültürel ve tarihi mirasıyla gizli bir...

Tartışı-Yorum

Fikirsiz fikir sahipleri

Mehmet Uzun* - Tartışı-Yorum “Ustalık” dönemiyle kendini belli eden otokratik yönetimin neşter vurduğu sahalardan biride hiç şüpehiz akademi olmuştur. Ülkemiz üniversitelerinde öteden beri endişe verici düzeyde olan bilimsel kaygı yerini...

Evrilen CHP ve sağ-sol kucaklaşması

“Vay be bu da mı olacakmış” diyeceğimiz ne çok şey görüyoruz son günlerde. Sağ ve sol un kucaklaşması bunların başında geliyor. 1950-1990 arası Türkiye’si karanlık günlerinde birbirine taban tabana zıt,...

Levent Ünsaldı “Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum!”

2 göbek öncesinden nenemin o gün, samanlıkta kiminle seviştiğini bilmiyorum ki! Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum! Bizim peder eski asker, emekli albay, Kıbrıs gazisi kendisi. İyi bir askermiş… Pederin...