Ana SayfaHaberlerDünyadanAlmanya’da iki eyalet erkeklere...

Almanya’da iki eyalet erkeklere yönelik aile içi şiddet konusunda harekete geçti

Almanya’da Kuzey Ren-Vestfalya ve Bavarya eyaletleri aile içi şiddete maruz kalan erkeklere yardım ve destek amaçlı girişimlerde bulunarak konu hakkındaki ‘tabuları yıkmak’ istiyor.

hakkında Almanya’da iki eyalet erkeklere yonelik aile ici siddet konusunda harekete Almanyada
Fotoğraf: Reuters (Temsili)

Deutsche Welle’nin haberine göre girişim üç etaptan oluşuyor.

İlk etapta aile içi şiddete maruz kalan erkekler için acil yardım hattı ve online danışma platformu oluşturulması planlanıyor. İkinci etapta danışmanlık merkezleri ve sığınma yerleri kurulması öngörülüyor. Üçüncü etapta ise bu uygulamaları yaygınlaştırarak erkeğe karşı şiddeti ‘görünür’ hale getirip aile içi şiddet konusundaki ‘tabuların yıkılması’ amaçlanıyor.

Bavarya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Kerstin Schreyer ve Kuzey Ren-Vestfalya’daki mevkidaşı Ina Scharrenbach’ın ortak açıklamasında girişime dair şunlar söylendi: ”Yalnızca kadınlar değil erkekler de aile içi şiddete maruz kalıyor. Şimdiye kadar bu konuda destek ve yardım sağlayabilecek neredeyse hiçbir girişim yoktu. Artık diğer eyaletlerin de bu konuyla ilgilenmesini ve benzer uygulamaları hayata geçirmesini umuyoruz.”

Almanya böyle bir girişimi ilk defa yapıyor. Bunun önemli bir adım olduğunu belirten Schreyer, temelde amaçlarının çiftler arasındaki aile içi şiddeti en aza indirmek olduğunu söyledi.

Alman Federal Kriminal Dairesi’nin (BKA) 2018 raporuna göre, 2017 yılında erkekler yüzde 17.9 oranında aile içi şiddete maruz kaldı. Veriler darp, tecavüz, cinayet teşebbüsü gibi olaylardan şikayetçi 127 bin 236 kişiden 23 bin 872’sinin erkek olduğunu gösteriyor. Fakat BKA erkeklerin bu tür olaylar hakkında genellikle resmi bir şikayette bulunmaktan çekindiklerini, dolayısıyla asıl rakamların daha yüksek olabileceğini belirtti.


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Öldükten sonra ağaç olarak dirilmek için Capsula Mundi

Anna ve Raoul adında iki İtalyan sanatçı, reenkarnasyon olarak bilinen ve...

14 maddeyle 2015’te yaşanan unutulmayacak olaylar

2015'in önemli olayları... 2015 yılı geride kalırken, birçoğumuzun hemfikir olacağı üzere...

Araç bahar bakımı nasıl olmalı?

Araçlarda bahar bakımı nasıl olmalı? Kış aylarında artan yağışlar, zorlaşan yol koşulları, hava kirliliği ve nem oranlarının artması araçların yıpranmasına ve performansının düşmesine neden oluyor. Bu durum bahar aylarında araçların birtakım bakım, onarım ve kontrollerini beraberinde getiriyor.

Sümerler’den Asteklere kurban ritüelleri

Yazan: Burak Baş Tanrılar ya da bir inanç uğruna canlıların kurban edilmesi...

Tartışı-Yorum

Evrim Alataş: Nevroz, Nevruz ve Newroz

12 Nisan 2010’da aramızdan ayrılan yazar, gazeteci, eleştirmen, insan hakları savunucusu gibi hak edilmiş birçok sıfatın sahibi Evrim Alataş’ın Mayoz Bölünme Hikayeleri adlı eserinden bir pasajla Newroz bir bakalım.   Evrim...

İşini hakkıyla yapmak seküler bir namus yeminidir

Barış Ünlü’nün bugün davası vardı, Ankara Adliyesinde, DTCF’nin tam karşısı; çok farklı dönemlerin mimari anlayışını yansıtmakla beraber her ikisi de olabildiğince “çatık kaşlı”. Sosyoloji bölümünün eski dersliği, 433 diye...

Ankara’nın Gayrimenkul Fiyat Artışında 1.İlçesi…

Tolga Yumrukaya / Satış Reçeteleri-1 Emlak sektörü, 2015’te hem değer artışı hem satışlardaki canlılık açısından parlak bir yarıyılı geride bıraktı. Yapı ruhsatı verilerinin gerilemesi de arzın yavaşlayarak eldeki konut stokunun...