Ana SayfaHaberlerEkonomiAtilla Yeşilada: Dünya Piyasaları...

Atilla Yeşilada: Dünya Piyasaları İçin En Zor Dönem Başladı, TCMB Faiz Artırmak Zorunda |EkonomiTubeTV

Meriç’e tel örgü Nisan 2021’de tamamlanıyor


Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’den geçişleri engellemek için Meriç Nehri boyunca çekilen tel örgü inşasının Nisan 2021’de tamamlanacağını açıkladı.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, 26 kilometrelik yeni tel örgünün yanı sıra 10 kilometrelik eski tel örgünün de yükseltileceği ve bölgede 400 sınır muhafızının daha görevlendirileceği kaydedildi.

Projenin durumunu yerinde incelemek üzere Cumartesi günü Ferecik’e giden Miçotakis, yeni bir tel örgü inşasının “sınır güvenliğinin sağlanması ve Yunan vatandaşlarının kendini daha güvende hissetmesi için” gerekli olduğunu söyledi.

Yunanistan’da yayımlanan Kathimerini gazetesi, dikenli tel örülü çelik yapının 5 metre yüksekliğinde olacağını ve maliyetinin yaklaşık 62 milyon 900 bin euroyu bulacağını yazdı.

Gazete, projenin dört inşaat firmasından oluşan bir konsorsiyum tarafından üstlenildiğini belirtti.

Şubat ayında Türkiye’nin, Yunanistan’la sınır kapılarını açtığı yönündeki haberlerin ardından Türkiye’nin dört yanından göçmenler Edirne’ye gitmişti.

Yunan polisi, iki ülke sınır kapıları arasındaki ara bölgede bekleyenleri gaz bombasıyla dağıtmaya çalışmıştı.

Yunanistan, bir yandan silahlı kuvvetlerini alarma geçirmekle kara sınırlarını koruma altına alırken; diğer yandan en çok endişe duyduğu deniz sınırlarını korumak amacıyla Yunan donanmasına ait savaş gemilerini, sığınmacıların en çok geçtiği Midilli, Sakız, Sisam ve İstanköy gibi Türk kıyıları karşısındaki adalara göndermişti.


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Trabzonda Gezilecek Tarihi Yerler

1. SÜMELA MANASTIRI Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan Sümela Manastırı’nın tam...

Sanatçı Mesut Kul’dan inanılmaz Micro Sanatı!

Sanatçı Mesut Kul'dan anılamayacak derecede harika micro sanatı icraatları. Diğer listelerimize...

20 sözüyle devrimci bir lider: Fidel Castro

Geçtiğimiz yüzyıla damgasını vuran olaylardan Küba Devrimi’nin önderi Fidel Castro 25...

44 Madde ile Deniz Gezmiş kimdir, neyin nesidir!

Bir dönem, orkestra şefi gibi idare ettiği kitleleri peşinden sürükledi. Henüz...

Tartışı-Yorum

Bir seçim klasiğine “Ünlemsel Merhabalar”

Tartışı-Yorum / Nihat Duru Seçimi seçim şarkısı ve bolca benzin israfı sanıp iğrenç şarkılarını baslı hoparlörlerle milletin kulaklarına dayayan iyi gün dostu siyasetçilerimize merhaba! ‘Çalıyor ama çalışıyor da’ diyecek kadar zihniyeti...

Kuzguni Gömüt

Siyah kuzguni elbisesi içinde dilinde tek bir Arapça cümle ile Aisha Faris, sadece ağlıyordu. Bizim bilmediğimiz bir dilde, İç’inde kopan çığlıkların gümbürtüsü, siyah elbisesinde kara kara dalgalanıyordu. Aynı Arapça...

Bir Halkın Futbol Tarihi: Filistin

Ulvi Koçu / Tartışı-Yorum   "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi." der Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus. Günümüz futbol algısının dışında olan bu...