Ana SayfaHaberlerEğitimBeykoz Üniversitesi yatay geçiş

Beykoz Üniversitesi yatay geçiş

Güçlü akademik kadrosuyla öğrencilerini hem mesleğe hem hayata hazırlayan Beykoz Üniversitesi’ne yatay geçiş başvuruları başladı. Yatay geçiş hakkını kullanarak öğrenim hayatına özgün eğitim-öğretim modeli ile fark yaratmayı sürdüren Beykoz Üniversitesi’nde devam etmek isteyen öğrenciler, 16 Şubat’a kadar başvurularını online olarak yapabilecekler. Sonuçlar ise 23 Şubat’ta açıklanacak.

Beykoz Üniversitesi’ne 2021-2022 bahar yarıyılı yatay geçiş başvuruları başladı. Başvurular 16 Şubat’a kadar devam edecek. Güçlü akademik kadrosu, uygulamalı ve kişiye özel programları ile yüz yüze ve uzaktan eğitimde başarısını kanıtlayan Beykoz Üniversitesi’ne geçmek isteyen öğrenciler başvurularını online olarak yapabilecek. 23 Şubat’ta sonuçların ilan edilmesinin ardından kesin kayıtlar 24 ve 25 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Bahar yarıyılında Beykoz Üniversitesi’ne geçiş yapmak isteyen öğrencilere, yüzde 50 indirimli programlarda yatay geçişe özel ek yüzde 25 burs imkânı da sunuluyor. Başka bir yükseköğretim kurumunda öğrenim gören öğrenciler, Beykoz Üniversitesi’ne iki farklı yöntemle yatay geçiş yapabilecekler.

Merkezi yerleştirme puanına göre geçiş yapılabilir

Beykoz Üniversitesi’ne geçiş yapmak isteyen öğrenciler iki farklı yöntemle yatay geçiş yapabilecekler. Bunlardan bir tanesi ‘merkezi yerleştirme puanına’ göre diğeri ise ‘genel not ortalamasına’ göre. Merkezi yerleştirme puanına göre yapılan başvurularda lisans veya önlisans öğrencilerinin kayıtlı oldukları programdaki başarı koşullarına bakılmadan, yerleştiği yıl aldıkları LYS/YGS/TYT/DGS puanlarına bakılıyor. Bu yöntemle geçişe, Türkiye’deki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapabiliyorlar. Ancak yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapamıyorlar. Öğrenciler kaydoldukları yıldaki merkezi yerleştirme puanlarıyla geçmek istedikleri yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirme puanını sağlamaları şartıyla önlisans veya lisans programlarının hazırlık sınıfı, ara sınıfları ve son sınıfı dahil olmak üzere geçiş yapabiliyorlar. Başarı sıralaması şartı getirilen Mühendislik, Mimarlık programları için aranan başarı sırasının sağlanması da gerekiyor.

hakkında beykoz universitesi yatay gecis basvuru Beykoz Üniversitesi

Genel not ortalamasıyla geçiş de mümkün

Genel not ortalamasına göre yatay geçiş yapmak isteyenlerin ise önlisans programlarında kayıtlı olması, genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden en az 2,29 olması gerekiyor. Uzaktan öğretimden, uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabiliyor. Ancak, uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 4 üzerinden 3,15 veya üzeri olması veya kaydolduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekiyor. Örgün öğretim diploma programlarından uzaktan eğitim veren diploma programlarına yatay geçiş yapılabiliyor.

Sektörde öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar yetiştiriyor

Güçlü akademik kadrosuyla öğrencilerini hem mesleğe hem hayata hazırlayan Beykoz Üniversitesi, özgün eğitim-öğretim modeli ile fark yaratmayı sürdürüyor. Mezunlarının sektörlerde tercih edilen ve öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar olmasını hedefleyen üniversite iş deneyimi elde etmek isteyen öğrencilerine, önlisansta 3+1, lisans programlarında ise 7+1 modeli ile bu şansı veriyor. Beykoz Üniversitesi’nde öğrenciler lisans eğitimlerinde 7 dönem okulda, bir dönem işyerinde, önlisansta ise 3 dönem okulda bir dönem işyerinde olmayı ifade eden 7+1, 3+1 modelleri ile öğrenim görüyor, yapılan bir dönemlik staj üniversitenin Kariyer Merkezi tarafından da takip ediliyor. Ayrıca üniversite, öğrencilerine iş dünyasının ihtiyaç duyduğu temel ve yönetsel yetkinlikleri 14 Yetkinlik Geliştirme Programı ile kazandırmayı hedefliyor.

Yatay geçiş başvuru sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Beykoz Üniversitesi’ne yatay geçiş için 16 Şubat’a kadar yapılan başvuruların değerlendirmeleri, 17-22 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Yatay geçiş talebinde bulunan aday öğrencilerin başvuruları değerlendirildikten sonra sonuçlar, 23 Şubat’ta üniversitenin web sitesinde ilan edilecek. Yatay geçiş başvurusu kabul edilen adaylar, 24-25 Şubat tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini tamamlayacak. Üniversite, yedek listenin kayıt işlemlerini ise 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

En iyi 12 film müziği!

Sinema sadece görüntünün rol aldığı bir bir sanat değildir. Görüntüyü tamamlayan,...

26 maddeyle Osmanlıca bilgisayar terimleri

Osmanlıca tartışmalarına bir katkımız olsun istedik, Osmanlıca bilgisayar terimlerini sizin için...

Her sosyal bilimcinin mutlaka okuması gereken 10 akademik kitap

Akademik dünyaya yeni giren ve sağlam adımlarla ilerlemek isteyen her öğrencinin...

Nikita Nomerz’den 18 çalışmayla şehrin ruhunu duvarlara yansıtan estetik

Nikita Nomerz, şehrin ruhunu sprey boyalarıyla eski yapılara yansıtmaya çalışan Rusyalı...

Tartışı-Yorum

Fikirsiz fikir sahipleri

Mehmet Uzun* - Tartışı-Yorum “Ustalık” dönemiyle kendini belli eden otokratik yönetimin neşter vurduğu sahalardan biride hiç şüpehiz akademi olmuştur. Ülkemiz üniversitelerinde öteden beri endişe verici düzeyde olan bilimsel kaygı yerini...

Ankara’da Gayrimenkulün Son Durumu

Ankara, bilindiği üzere memur kenti olarak da bilinmektedir. Fakat son yıllarda oluşan konut projeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin çıkarmış olduğu sosyal projeler ile   arsaların yüksek  noktada fiyatlanması aslında hiçte öyle...

Ölümü öldürmek, sonsuz bir umudun baharıdır…

“Evîn Biharek e…”* - Arjen Arî   Bir acılar sarmalıdır sancı, zamanın derinliklerinde gezinen ve hayatın kıyılarına vurur hafızalarının unutulmayacak sesleri. “Lal bû zimanê xwezayê, Girî herikî, jan bû banî” (“Dilsizdi...