Ana SayfaKültür SanatSinemaBeyoğlu Sineması’ndan haftalık sinema...

Beyoğlu Sineması’ndan haftalık sinema gazetesi: 1989

Bağımsız filmleri ağırlayan, İstanbul’un en eski kent sinemalarından Beyoğlu Sineması, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının hâkim olduğu günlerde hem sinema sektörünün kaydını tutmak hem de farklı bir mecradan sinema kültürünün bir parçası olmayı sürdürmek amacıyla 1989 adlı sinema gazetesini hayata geçirecek.

Tüm dünyada etkisini gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle toplu etkinlikler, festivaller ve konserler iptal ediliyor. Toplu etkinliklerin yanı sıra insanlar da zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaya özen gösteriyor.

Bu süreçte iptal edilen birçok festival çevrimiçi film gösterim programları hazırlarken, pek çok sanatçı da sosyal medyadan konserler veriyor.

Salgın nedeniyle tedbir amaçlı olarak faaliyetlerine ara veren Beyoğlu Sineması da kapalı kaldığı dönem içerisinde çalışanlarının haklarını koruyabilmek ve ileride yine kapılarını açabilmek amacıyla abonelik sistemiyle izleyicilerine bülten göndermeye başlayacak.

Sinemanın kuruluş yılını temsilen 1989  olarak adlandırılan haftalık sinema gazetesi, aboneleri için aylık 10 TL ve yıllık 100 TL olmak üzere iki farklı seçenekle hizmet verecek.

İlk sayıda Şenay Aydemir ve Uygar Şirin’in yazıları da olacak

Gazete, sinema sektöründe yaşana gelişmelere dair hazırlanmış özgün içeriklere, sinemanın önemli temsilcilerinin kaleminden çıkan anılara, film eleştirilerine, sinema haberlerine ve daha fazlasına yer verecek.

Bültenin ilk sayısında sinema yazarı Şenay Aydemir ve senarist Uygar Şirin’in yazıları da yer alacak.

1989’un ilk sayısı 30 Mart Pazartesi günü abonelerine teslim edilecek.

Beyoğlu Sineması’nın TR96 0004 6000 3988 8000 3100 63 IBAN numaralı Akbank ya da TR05 0006 2000 0680 0006 2937 48 IBAN numaralı Garanti Bankası hesabına tercih edilen abonelik üyeliğine ilişkin ödeme gerçekleştirildikten sonra 1989‘a abone olunabilir.

Beyoğlu Sineması, 1989‘u şöyle duyurdu:

“Hem kendimizin hem de başkalarının sağlığını düşünerek evlerimize kapandığımız şu günlerde Beyoğlu Sineması, kapısını sinemaseverlere açmayı çok özledi!

“Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, henüz ülke sınırlarına girdiği ilk günlerde Beyoğlu Sineması’nı tedbir amacıyla kapattık, personelimizin yeniden açılacağımız güne kadar tüm haklarını koruyarak ücretli izne çıkmalarını sağladık. Süreçle ilgili gelişmeleri, sizler gibi biz de evlerimizden takip ediyoruz.

“Tüm dünyada, birçok sektörde yaşanan krizi biz de gözlemliyor; sinema sektörüne, özellikle de sinema salonlarına etkisini üzülerek izliyoruz. Sinema salonumuzun kapılarını yeniden açtığımız gün, Beyoğlu Sineması’nın, onu ikinci evi olarak gören sinemaseverler tarafından doldurulacağına ve yeniden her günü festival havasında yaşayacağımıza şüphemiz yok. Ancak o zamana kadar da sinemaseverler için çalışmaya devam ediyor ve haftalık olarak göndereceğimiz sinema bültenlerinin ilki için çalışmalarımızı tamamladığımızı mutlulukla duyuruyoruz. Sinemanın kuruluş yılını temsilen ‘1989‘ adını verdiğimiz ve haftalık sinema gazetesi olarak tasarladığımız bu bültenle hem bütün dünyayı etkileyen salgın günlerinde sektörün kaydını tutmak hem de farklı bir mecradan sinema kültürünün parçası olmaya devam etmeyi amaçladık.

“Bu karanlık ancak sonunun aydınlık olacağına inandığımız dönem süresince Beyoğlu Sineması’na destek olmak için bültenimize abone olmanız bizim için son derece kıymetli. Bu küçük gibi gözüken desteğin, biz Beyoğlu Sineması ailesi için çok önemli olduğunu en içten duygularımızla söylemek isteriz.

“Yeniden hep birlikte film izleyeceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz, o zamana kadar lütfen hepimiz evlerimizde kalalım.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Bir aşçıdan ‘herşey dahil’ otellerle ilgili 13 hayati bilgi

Her şey dahil tatillerin bu kadar “ucuz” olmasının pek çok nedeni...

Rob Gonsalves’in elinden çıkmış 37 muhteşem resim

Optical Illusion Paintings By Rob Gonsalves The beautiful and mind-bending illusions in...

15 maddeyle meme kanseriyle mücadele olarak dövme sanatı

Bir kadının hayatı boyunca meme kanseri tanısı koyulduğu an gibi en...

8 Maddeyle şiddet gören kadınların yaralarını kapatan Dövme sanatçısı Flavia Carvalho ve çalışmaları

Ataerkil bir dünyada erkeğin tahakkümü altında bulunan kadın hem eşit koşullarda...

Tartışı-Yorum

Müslümanı şeytanlaştıran Kürt sorunu!

Her şey apaçık ortadayken, gerçekleri anlatmanın bu kadar zor olması nasıl bir sancıdır? Hâlbuki bir tokat yese en fazla ikincisinde kendisi de karşıdakine elini kaldırıp vuracak ve bunu da...

Bir seçim klasiğine “Ünlemsel Merhabalar”

Tartışı-Yorum / Nihat Duru Seçimi seçim şarkısı ve bolca benzin israfı sanıp iğrenç şarkılarını baslı hoparlörlerle milletin kulaklarına dayayan iyi gün dostu siyasetçilerimize merhaba! ‘Çalıyor ama çalışıyor da’ diyecek kadar zihniyeti...

Direniş Suflesi: Hayır

‘Oku’ diye başlıyor olmasına rağmen kutsal sayılan kelam; ilk maraza mevzunun başında ortaya çıkıyor. Taraflaşmanın daha kolay belirlendiği, hudutların keskin olduğu süreçler elbette yaşandı. Her konuya dair yaklaşımlar farklı idi...