Ana SayfaHaberlerBilimBir numarayla çalışmak nasıl...

Bir numarayla çalışmak nasıl mümkün olur?

Bütün dünyada bir numara olan ve çoğumuzun tarayıcıya girdiğinde ilk sayfası olan Google, aynı zamanda iş arayanların da bir numaralı tercihi. Dünya üzerinde iş arayanların tercih ettiği firmalar listesinde de ilk sırada yer alan Google’a olan ilginin temel kaynağı kazanılacak prestijin yanında diğer başka sebebi de kuşkusuz çalışanlarına hakkını veriyor olmalası.

 

İş yükünün yarısını mühendisliğin oluşturduğu Google’da yazılımcıların bir yıllık maaşı yaklaşık 150.000 dolar. Çalışanlarının ayda yaklaşık 14.000 dolar maaş aldığı teknoloji devi Google’a her yıl yaklaşık 4000 işe alım gerçekleşiyor. Peki, bu 4000 kişinin arasına girebilmek için ne gibi yeteneklere sahip olmak gerekli?

Google’ın işe alım müdürüyle yaptığı röportajlar dizisinde işe alım süreçleri hakkında bilgi veren Thomas Friedman’a göre, öğrenmeye yatkınlık, yaratıcılık, disiplinlerarası düşünme yeteneği, bilişsel zeka, merak ve mütevazılık gibi nitelikler öne çıkarken, Google’ın mühendis çalışanlarından uzmanlaşmalarını beklediği teknik yetileri de unutmak olmaz. İşte Google’da çalışmak için geliştirmeniz gereken bilgisayar becerileriniz:

1- Temeliniz sağlam olsun:  Bilgisayar sistemlerine girişe hâkim olmak oldukça hayati. Bunun için Coursera ve Udacity gibi sitelerden faydalanabilirsiniz.

2- C++, Java ya da Python gibi programlama dillerinden en az birini bilin: Google’ın Python Sınıfı bu konuda size yardımcı olacaktır.

3- Başka programlama dilleri öğrenin: Google; Java Script, CSS, HTML, Ruby, PHP, C, Perl, Shell. Lisp, Scheme gibilerini repertuarınıza eklemenin faydalı olacağına dikkat çekiyor.

4- Kodunuzu test edin: Bu konuda yine Udacity’den faydalanarak eksikliklerinizi giderebilirsiniz.

5- Analitik düşünme ve soyut matematik de önemli: MIT’nin bilgisayar bilimleri için matematik dersleri bunun için rakibi olmayan bir kaynak olacaktır.

6- Algoritma ve veri yapılarını bilin: Bu konuda Wikipedia bile kullanılabilir.

7- İşletim sistemleri elbette: UC Berkeley‘nin YouTube videoları bu konuda size yardımcı olacaktır.

8- Yapay zekayla iletişim kurun: Google bunun için Stanford Üniversitesi’nin şu kaynaklarını öneriyor: 1 , 2 , 3 .

9- Derleyicileri kullanmayı bilin: Coursera’nın bu konuda da bir dersi mevcut.

10- Şifre yazımını öğrenin: Google’ın havalı bir çalışanı olmanın başka yolu var mı? 🙂Buradan yardım alabilirsiniz.

11- Paralel programlamaya giriş yapın: Son olarak, Coursera’nın paralel programlama için derslerini de ekleyelim ve her şey tam olsun!

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Avuç içi kadar mutluluk veren özel resimler!

Rus Sanatçı  Svetlana Kolosova tarafından avuçlara yapılan resimlerden olan çalışmalar büyük...

18 maddede Jean-Léon Gérôme kimdir neyin fesidir

Fransız ressam Gérôme, heykeltraş, öğretmen ve Oryantalizm akımının en önemli sanatçılarındandır....

Kulaklarınızın duyduğuna inanamayacaksınız, bu ağaç damarlarından akan müzik

Evet, bu müziğe çok şaşıracaksınız, sıradışı bir deney sonucunda ortaya çıkan...

8 Maddeyle şiddet gören kadınların yaralarını kapatan Dövme sanatçısı Flavia Carvalho ve çalışmaları

Ataerkil bir dünyada erkeğin tahakkümü altında bulunan kadın hem eşit koşullarda...

Tartışı-Yorum

Saatin Evrimsel Tarihi! /Günel Abdulllayeva Tekcan

İnsanoğlu tarih boyunca zamanı yakalamaya çalıştı. Zaman geçtikçe onu yakalamak için birbirinden farklı mekanizmalar icat edildi. Önce güneş, su, kum, od ile başlayan bu sevürven günümüzde kullandığımız saatlere kadar geldi....

SARAY-(CIK) (Tolga Yumrukaya)

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya KISACA Kentsel dönüşüm, varlıklı sınıfın düşük gelirli insanları kent dışına atma planıdır.Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllarca belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz...

Zannımın kıpırtıları

Kendi öz farklılığı insanı değerli kılan en önemli unsurdur. Farklı bakış açıları, farklı soluk alış-verişler ve hayatı farklı yudumlayışlar hayat tuvalinde manzarayı ısıtan en canlı renklerdir. Bütün bu farklılıkları...