Ana SayfaHaberlerDünyadanBM raporu: Dünya nüfusu...

BM raporu: Dünya nüfusu 2050 sonunda 9.7 milyara ulaşacak

Birleşmiş Milletler (BM), dün, 7.7 milyar olan dünya nüfusunun 2050 yılı sonuna kadar 9.7 milyara ulaşması beklendiğini açıkladı.

hakkında BM raporu Dunya nufusu 2050 sonunda 9.7 milyara ulasacak Dünya
Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın (UN DESA) yüzyıl sonu için nüfus tahmini ise 11 milyar.

UN DESA’nın konuyla ilgili raporuna göre nüfus artışının yarısından fazlasından dokuz ülke sorumlu olacak. Bu ülkelerin başında Hindistan, Nijerya, Pakistan ve Etiyopya geliyor. Sahra altı Afrika bölgesinde ise nüfusun 2050 yılına kadar iki katına çıkması bekleniyor.

UN DESA Başkanı Liu Zhenmin, “Hızlı nüfus artışının gözlendiği ülkeler genellikle yoksul ülkeler, bu tarz bir nüfus artışı yaşama birçok zorluk katmakla birlikte yoksulluk seviyesini de artırır” dedi.

BM verilerine göre yaşlı nüfusun artışının başlıca sebebi ortalama hayat süresinin artması ve doğurganlık oranlarının düşmesi. 1990’larda kadın başına 3.2 olan küresel doğurganlık oranı 2019’da 2.5 seviyelerine düştü. 2050’de bu oranın 2.2 seviyelerine gerilemesi bekleniyor.

BM Nüfus Dairesi Müdürü John Wilmoth ise küresel çapta gözlemlenen doğum oranı azalışının, özellikle kadınlar arasında yükselen eğitim seviyesi ve iş imkanlarına bağlı olduğunu söyledi.


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

2014 Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması’ndan derlediğimiz 18 fotoğraf

Presshaber.com -  2014 Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması'nın ödüllü fotoğraflarını sizin için...

25 fotoğraf üstü yazıyla Tuncel Kurtiz

Tuncel Kurtiz… Türkiye sinemasının dev çınarı… Daha dün “Ben halkın sanatçısıyım”...

Suriyeli ressam Abdullah el Ömer’den ‘dünya liderleri mülteci olursa’

Suriyeli ressam Abdullah El Ömer, 7 yıldır iç savaşın devam ettiği...

Kadın cinsel organı hakkında bilmediğiniz 10 şey

İnsan vücudu hakkında bilmediğimiz ve bilim dünyasının da henüz keşfetmediği birçok...

Tartışı-Yorum

Evrim Alataş: Nevroz, Nevruz ve Newroz

12 Nisan 2010’da aramızdan ayrılan yazar, gazeteci, eleştirmen, insan hakları savunucusu gibi hak edilmiş birçok sıfatın sahibi Evrim Alataş’ın Mayoz Bölünme Hikayeleri adlı eserinden bir pasajla Newroz bir bakalım.   Evrim...

Oruç nedir?

Oruç, insanın bedenini kontrol etmek, disiplin ve denetim altına almak, ruhsal yapısını güçlendirmek için yaptığı bir ibadettir. Oruç ibadeti belirli zamanlarda yeme, içme, cinsellikve eğlenmekten mahrum bırakma gibi; istekleri/duyguları  terk ederek, zihinsel/ruhsal yapıya...

TUZAKLARDA BUGÜN….

Yakın zamanda, ülke gündemine oturan "profilime neden bakıyorsun?" başlığı ile hashtag ile dolandırıcılar X uygulaması ile  birçok platform kullanıcısını mağdur etti