Ana SayfaYaşamBob Dylan sekiz yıl...

Bob Dylan sekiz yıl aradan sonra kendi bestelediği bir şarkıyı yayınladı

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ABD’li müzisyen Bob Dylan, sekiz yıl aradan sonra kendi bestelediği bir şarkıyı yayınladı. YouTube üzerinden paylaşılan 17 dakikalık parça, ABD’nin 35. Başkanı John F. Kennedy’nin öldürülmesini ve ABD’de yaşanan siyasal değişimleri konu alıyor.

78 yaşındaki sanatçının seslendirdiği ‘Murder Most Foul’ adını taşıyan şarkı, 22 Kasım 1963’te Başkan John F. Kennedy’nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından ABD siyasetindeki kötüye gidişi konu alıyor. 

“Kurbanlık koyun gibi katliama gitti/ Hâlâ arabadayken beynini patlattılar/ Gün ışığında onu bir köpek gibi vurdular” sözlerini içeren şarkıda, Dylan’a piyano ve yaylı enstrümanlar eşlik ediyor. Dylan, yaşanan siyasal bunalımların atlatılmasına pop müziğin yükselişinin yardımcı olduğuna, The Beatles, The Eagles, Stevie Nicks gibi isimlerin ve 1969 yılında düzenlenen Woodstock Festivali’nin buna katı sağladığına dikkat çekiyor. 

‘Bu şarkıyı ilginç bulabilirsiniz’

Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Yıllar boyunca tüm desteği ve bağlılığı için hayranlarıma ve takipçilerime selamlar gönderiyorum” diyen Dylan, bir süre önce kaydettiği ancak yayınlamadığı parçayı YouTube üzerinden paylaştığını duyurdu. 

“Daha önce yayınlanmamış bu şarkıyı ilginç bulabilirsiniz” ifadelerini kullanan ünlü müzisyen, corona virüsüne karşı dikkat çekerek “Güvende kalın, kendinize dikkat edin, Tanrı sizinle olsun”mesajı verdi.

Dylan’ın bugüne kadarki en uzun şarkısı

2012 yılından bu yana orjinal bir şarkı bestelemeyen Dylan’ın ‘Murder Most Foul’ şarkısı 16 dakika 57 saniyeyle sanatçının en uzun şarkısı olma özelliğini de taşıyor. Sanatçının bundan önceki en uzun parçası, 1997’de çıkan ve 16 dakika 31 saniye süren ‘Highlands’ adlı parçaydı..

Dylan’ın, son yıllarda ‘Shadows in the Night’ (2015), ‘Fallen Angels’ (2016) ve ‘Triplicate’ (2017) cover albümleri piyasaya sürülmüştü .


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

9 maddeyle İspanya’da bir sosyalist ütopya: Marinaleda kasabası

Polisin, suçun ve işsizliğin olmadığı; "sosyalist ütopya" olarak nitelendirilen İspanyol kasabası...

Mutlu olmanın formülü

Ünlü blog yazarı Svetlana Pokrevskaya mutlu olmak için bir yol gösteriyor....

Daha önce hiç görmediğiniz 11 ilginç kütüphane

Kitap okumak toplumlarda yerleşmesi zor bir alışkanlıktır. Gelişmekte olan toplumlar kitap...

World Leaders Are People Too: Artist Shows Them Doing Their “Duty”

Given all the hefty decisions that today’s world leaders often have...

Tartışı-Yorum

Ümit Kıvanç, ‘Burası sizin vatanınız değil’ denirken Türkler nerede?

Ümit Kıvanç Radikal'de yer alan bugünkü yazısında 'Devletin doğuda yaptığı, kamu düzeni sağlamak değil. Bir sindirme harekâtı, teslim alma operasyonu. 7 Haziran öncesinden beri nereden nereye gelindiğini idrak edebilmeliyiz'...

Alevilikte Tenasüh İnancının Kökeni

Tenasüh (reenkarnasyon, metampsikoz), yaygın tabirle insan bedeni öldükten sonra ruhun başka bedene göç etmesi ve hayatını sürdürmesi. Tenasüh inancı insanoğlunun yaşadığı tüm coğrafyalarda kendine bir şekilde yer bulmuş eski...

Şufa Hak(sızlığı) yasal peki adil mi!

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya Hisseli tarla ve arsa alanlar dikkat! Tarla veya arsa vasıflı hisseli taşınmaz alımlarında satış bedellerini gerçek bedellerden göstermeyen alıcılar mağdur oluyor. Gayrimenkul fiyatlarının yükselmesini fırsat bilen paydaşlar,...