Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerBombacının ikiz kardeşi YPG'nin...

Bombacının ikiz kardeşi YPG’nin elinde!

Ankara katliamının bombacısı olan Ömer Deniz Dündar’ın kendisi gibi IŞİD militanı olan ikiz kardeşinin YPG’nin eline geçtiği iddia edildi.

DHA’dan aldığı kaynakla Taraf gazetesi tarafından yer alan haberde. Ankara’da  99 barış savunucusunun katledildiği bombalı saldırıları gerçekleştiren 2 canlı bombadan biri olduğu ileri sürülen Ömer Deniz Dündar’ın, IŞİD’e birlikte katıldığı ikiz kardeşi Mahmut Gazi Dündar’ın Suriye’de YPG’ye esir düştüğü, eşi Merve Dündar’dan ise haber alınamadığı öğrenildi.

Adıyamanlı olan ve ‘Dokumacılar’ olarak adlandırılan grubun üyeleri arasında yer alan Ömer Deniz Dündar, beraberinde ikiz kardeşi Mahmut Gazi ile birlikte yasa dışı yollarla Suriye’ye geçti ve burada IŞİD saflarına katıldı. Tamamı Türk ve yoğun olarak Adıyamanlı gençlerin dahil olduğu ‘Dokumacılar’ grubuna Suriye’de Konsantin Taburu adı verildi. Türk gençlerden oluşan bu tabur, IŞİD’in üssü konumundaki Rakka ve geçen Haziran ayına kadar denetiminde tuttuğu Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Telabyad ilçesinde askeri ve bomba eğitimi aldı.

YPG’YE ESİR DÜŞTÜ

Ankara’daki saldırıda canlı bomba olarak kendisini patlatan ve onlarca kişinin ölümüne yol açan Ömer Deniz Dündar’ın ikiz kardeşi olan Mahmut Gazi Dündar’ın bulunduğu Telabyad’ı, geçen Haziran ayında YPG ve Özgür Suriye Ordusu’nun bir kolu olan Burkan El Fırat grubu, IŞİD’in elinden aldı. Bu gelişme sonrası Telabyad’ın denetimini kaybeden birçok militan IŞİD’in üssü konumundaki Rakka’ya gitti. Kontrolü sağlayan YPG güçleri ise ilçede yaptığı aramalar sırasında Mahmut Gazi Dündar’ı ele geçirdi ve IŞİD militanı olduğunu saptayınca tutuklayarak Telabyad cezaevine koydu.

EŞİNDEN HABER YOK

YPG kaynakları Mahmut Gazi Dündar’ın Telabyad’da yakalandığını ve halen cezaevinde tutulduğunu doğruladı. Ankara saldırısını gerçekleştirdiği değerlendirilen Ömer Deniz Dündar’ın halen cezaevinde olan ikiz kardeşi Mahmut Gazi Dündar’ın, Suriye’ye birlikte gittiği ve ismi istihbarat birimlerince canlı bomba eylemi yapabilecek kişilerin yer aldığı listede olan Merve Dündar’dan ise haber alınamıyor. Canlı bomba eylemi yapma ihtimali bulunan Merve Dündar’ın, Telabyad’ın kaybedilmesinin ardından IŞİD’in merkez üssü Rakka’ya gittiğini iddia etti.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Avuç içi kadar mutluluk veren özel resimler!

Rus Sanatçı  Svetlana Kolosova tarafından avuçlara yapılan resimlerden olan çalışmalar büyük...

Çare sosyalizm diyen en zengin yoldaşımız Bill Gates’e Twitter’dan yorumlar

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in çare sosyalizm açıklamasından sonra, Twitter'dan da birçok...

17 Fotoğrafla bitmeyen savaşların muhabiri Robert Capa kimdir?

Savaşın fotoğrafı dendiğinde kaçınılmaz olarak ilk akla gelen isin Robert Capa...

Trabzonda Gezilecek Tarihi Yerler

1. SÜMELA MANASTIRITrabzon’un Maçka ilçesinde yer alan Sümela Manastırı’nın tam...

Tartışı-Yorum

Düşünebildiyseniz ölün!

Dünyayı gözlerle görmeyin, kaybedersiniz. Kulaklarla işitmeyin, kaybedersiniz. Burnunuzla koklamayın, kaybedersiniz. Uyku, hayatın anlamını (varsa eğer) insana gösterebilecek en kestirme yoldur. Bir rüya gibidir yaşamak, bu cümleyi tekinsiz metnime şiirsellik...

Direniş Suflesi: Hayır

‘Oku’ diye başlıyor olmasına rağmen kutsal sayılan kelam; ilk maraza mevzunun başında ortaya çıkıyor.Taraflaşmanın daha kolay belirlendiği, hudutların keskin olduğu süreçler elbette yaşandı. Her konuya dair yaklaşımlar farklı idi...

Ümit Kıvanç, ‘Burası sizin vatanınız değil’ denirken Türkler nerede?

Ümit Kıvanç Radikal'de yer alan bugünkü yazısında 'Devletin doğuda yaptığı, kamu düzeni sağlamak değil. Bir sindirme harekâtı, teslim alma operasyonu. 7 Haziran öncesinden beri nereden nereye gelindiğini idrak edebilmeliyiz'...