Ana SayfaHaberlerEkonomiTL Kredilerin Faiz Oranı...

TL Kredilerin Faiz Oranı Artarken Döviz Kredilerinin Faiz Oranları Geriledi…

Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 10 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre değişmeyerek %7,37 olurken dolar mevduat faizi 1 baz puan azalışla %0,75 ve Euro mevduat faizi değişmeyerek %0,22 oldu.

TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı ise aynı haftada bir önceki haftaya göre 3 baz puan yükselişle %10,45 oldu. TL bazlı konut kredi faizleri 4 baz puan artışla %9,09; taşıt kredi faizleri 38 baz puan yükselişle %11,66 ve ihtiyaç kredi faizleri 79 baz puan artışla %12,77 oldu.

Dolar bazlı ticari kredilerin faiz oranı aynı haftada 37 baz puan düşüşle %3,49 olurken Euro bazlı ticari kredilerin faiz oranı 44 baz puan azalışla %2,17 oldu.

hakkında TL Kredilerin Faiz Orani Artarken Doviz Kredilerinin Faiz Oranlari Geriledi… artarken

Ticari kredilere uygulanan mevduat spreadi TL için %3,08 olurken Dolar ve Euro için sırasıyla %2,74 ve %1,95 oldu. TL ticari kredilerdeki mevduat spreadinin dolar kredilere uygulanan spreadin yukarısında olması dikkat çekmektedir.

2018 Ağustos ayı sonrasında hızla tırmanışa geçen kredi ve mevduat faizleri 2019 Temmuz ayından itibaren TCMB’nin faiz indirimleriyle beraber düşüş trendine girmiştir.

Faizlerin yüksek olduğu dönemlerde bankaların kredilere uyguladıkları faiz oranının mevduata uyguladıkları faiz oranıyla farkı yükselmektedir. Bir başka deyişle kredi/mevduat spreadi faizlerin yüksek olduğu dönemlerde yükselmektedir. Bu durumu bankaların faiz artışlarını mevduattan önce kredilere yansıttıkları şeklinde yorumlayabiliriz.

hakkında 1595436810 406 TL Kredilerin Faiz Orani Artarken Doviz Kredilerinin Faiz Oranlari Geriledi… artarken

 

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bizim Menkul Değerler


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Gülüşünü gizleyen insanlar; Vietnamlılar!

Dünya tarihinde ismi önde yazılan ülkelerden olan Vietnam'da, Fransız fotoğraf sanatçısı...

Düzenli cinsel hayatın 10 faydası

Batı ülkelerinde 16 yaşlarına kadar inen cinsellikle tanışma yaşı Türkiye’de de...

Vietnamlı fotoğrafçıların gözünden 13 fotoğrafla Vietnam Savaşı

Vietnam Savaşı tarihte görülmüş en çetin savaşlardan biriydi kuşkusuz. Savaşın gerçek...

Nikita Nomerz’den 18 çalışmayla şehrin ruhunu duvarlara yansıtan estetik

Nikita Nomerz, şehrin ruhunu sprey boyalarıyla eski yapılara yansıtmaya çalışan Rusyalı...

Tartışı-Yorum

Ankara’da Gayrimenkulün Son Durumu

Ankara, bilindiği üzere memur kenti olarak da bilinmektedir. Fakat son yıllarda oluşan konut projeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin çıkarmış olduğu sosyal projeler ile   arsaların yüksek  noktada fiyatlanması aslında hiçte öyle...

Slavoj Zizek: Türkiye’nin bir devlet olması devletin işlediği suçları aklamaz

Dünyaca ünlü filozof Slavoj Zizek, Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın “PKK'nın Marksist-Leninist bir terör örgütü olması, işlediği suçları aklamaz” sözlerine yanıt verdi. Zizek yanıtında "Evet, Türkiye’nin bir devlet olduğu gerçeği de Türk...

Bir Halkın Futbol Tarihi: Filistin

Ulvi Koçu / Tartışı-Yorum   "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi." der Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus. Günümüz futbol algısının dışında olan bu...