Ana SayfaHaberlerDünyadanBrezilya’da cezaevinde isyan çıktı:...

Brezilya’da cezaevinde isyan çıktı: İki çetenin hesaplaşmasında 57 kişi öldü

Brezilya’nın Para eyaletindeki Altamira Cezaevi’nde çıkan isyanda 57 mahkum hayatını kaybetti. İki ‘düşman’ çetenin üyelerinin kozlarını paylaştığı cezaevindeki mahkumların çatışması beş saat sürdü.

hakkında Brezilya’da cezaevinde isyan cikti Iki cetenin hesaplasmasinda 57 kisi oldu Brezilyada
Fotoğraflar: BBC

Basın toplantısı düzenleyen cezaevi yönetimi, bir koğuşundaki çete üyelerinin başka bir çetenin üyelerinin bulunduğu diğer koğuşu ‘bastığı’ isyanda ölenlerin 16’sının kafasının kesildiğini; diğerlerinin ise hücreler ateşe verilince boğularak öldüğünü açıkladı.

Dün yerel saatle sabah 07:00’de başlayan isyanın öğle saatlerinde kontrol altına alındığı, rehin alınan iki cezaevi çalışanın birkaç saat içinde serbest bırakıldığı belirtildi.

hakkında Brezilya’da cezaevinde isyan cikti Iki cetenin hesaplasmasinda 57 kisi oldu Brezilyada

Yaşananlar, ‘Comando Classe A’ adlı çetenin üyelerinin ‘Comando Vermelho’ adlı çetenin üyeleriyle hesaplaşması olarak nitelendirilirken Brezilya basınına yansıyan video görüntülerinde dama çıkan mahkumlar ve yükselen duman dikkati çekti.

Cezaevinin 200 mahkuma göre tasarlandığı ancak 309 mahkumun kaldığı belirtildi. Altamira Cezaevi’nin ‘haddinden fazla dolu’ olduğunu kabul etmeyen adalet bakanlığı ise çete liderlerinin başka cezaevlerine nakledileceğini açıkladı.

Brezilya’da, cezaevinde isyan ve çete hesaplaşmasından kaynaklı kavga ve çatışmalar sık rastlanan bir durum. Ülke, 700 bin kişilik ‘cezaevi nüfusu’yla bu alanda dünya üçüncüsü.

Mayıs ayında Amazonas eyaletindeki dört farklı cezaevinde aynı gün 40 kişi hayatını kaybetmişti.

Brezilya’da cezaevi kavgası: 15 mahkum öldü


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Hannah Price ve ‘tacizcileri taciz etme aracı’ olarak fotoğrafçılık

Bir kadının 'yalnız' dolaşması sırasında karşılaştığı sözlü, yazılı, fiziksel tacizleri biliyor...

10. İşçi Filmleri Festivali ‘İşimiz Gücümüz Yaşamak’ sloganıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’de başlıyor!

Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), İstanbul, Ankara...

Aztek’lerden Sümerler’e 14 eski uygarlığın dilline ait sesler

Dünya üzerinde milyonlarca yıl birçok medeniyet kurulup yıkılmıştır.Bir çoğumuz bu medeniyetlerin...

2024’te yükselmesi beklenen 5 kripto para

Akıllı yatırımcıların kripto piyasasındaki bir sonraki büyük kazananı aradığı açık bir sır. Yatırımcıların 2024'te yükselmesini beklediği 5 coini listeledik.

Tartışı-Yorum

Rıza Yalçın Koçak yazdı: Olağanüstü zulüm

Rıza Yalçın Koçak Etrafımızdaki insanlar büyük bir şaşkınlıkla cevabı bir yanı ile çok basit bir yanıyla ise iler tutar yanı olmayan sorular soruyorlar. İşyerlerinden atılan arkadaşlarının masumiyetlerine iliklerine kadar inanıp...

Ortadoğu`nun Panaroma Denemesi – Tartışı-Yorum

Tartışı-Yorum / Yakup Emrah Şüphesiz ki zulmün egemen olması ile birlikte birçok kavram, gücü ellerinde bulunduran totaliter sistemlerin kendi fikriyatlarını muhafaza etmek adına ürettikleri büyülü sözlerdir. Örneğin İnsan Hakları Bildirgesi...

Şiddete Davet

Rıza Yalçın Koçak Tamam, ölümün dondurucu ayazını buz kesme tehlikesine rağmen düşürmeyelim dilimizden. Kan kokusunun karşısına dikiverelim baharın buğusunu. Envai çeşit çiçekten, yağmuru çekiverince içine buram buram eden topraktan ilham...