Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerBülent Arınç: ''Kazada ölenlerin...

Bülent Arınç: ”Kazada ölenlerin şehit sayılmaları mümkün değil!”

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Mecidiyeköy’deki rezidans kazasına ilişkin Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun görevlendirileceğini söyledi.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Şişli’deki asansör kazasına ilişkin, “Başbakanımız yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirecektir” dedi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu’nda, İş Güvenliği Eylem Planı hazırlanması ve kamuoyuna açıklanması yönünde karar alındığını bildirdi.

Şişli’deki asansör kazasında yaşamını yiterenlerin yakınlarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, sosyal güvenlik anlamında ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin süratle yapılmasına karar verildiğini ifade eden Arınç, bu konuda bir gecikmenin söz konusu olmadığını kaydetti.

Arınç: Şehit sayılmaları mümkün değil

Arınç, rezidans kazasında hayatını kaybedenlerin şehit sayılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Şehitlik dini bir kavramdır, her olayın arkasından ölenlerin şehit sayılması mümkün değil. Şehitlik kavramının neleri kapsadığını gayet iyi biliyoruz” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili, ”Onlar alın teriyle emekleriyle helal rızık için çalıştılar, bu yönleriyle de bizim için bir şehit hükmündedirler. Aileleriyle ilgili de gerekli tedbirleri almayı düşünüyoruz” demişti.

T24

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Tarihte iz bırakan 11 muhteşem kadın

Tarih içinde önemli bir yere sahip ama adını kimselerin bilmediği 11...

Flora Borsi’den 6 fotoğrafla hayvanlarla göz göze gelmek

Macar fotoğrafçı Flora Borsi, hayvanların insanlarla ne kadar benzer olduklarını ortaya...

Tarihin önemli anlarına tanıklık eden 15 fotoğraf

Tarihin önemli anlarına tanıklık etmemizi sağlayan fotoğraflar bazen tarih kitaplarında geçen...

Ünlülerin daha önce görmediğiniz 32 fotoğrafı

    Bu içerikte, daha önce görmediğinizi düşündüğümüz, tarihin tozlu sayfalarından çıkarılmış 33...

Tartışı-Yorum

SARAY-(CIK) (Tolga Yumrukaya)

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya KISACA Kentsel dönüşüm, varlıklı sınıfın düşük gelirli insanları kent dışına atma planıdır. Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllarca belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz...

Müslümanı şeytanlaştıran Kürt sorunu!

Her şey apaçık ortadayken, gerçekleri anlatmanın bu kadar zor olması nasıl bir sancıdır? Hâlbuki bir tokat yese en fazla ikincisinde kendisi de karşıdakine elini kaldırıp vuracak ve bunu da...

Ankara’nın Gayrimenkul Fiyat Artışında 1.İlçesi…

Tolga Yumrukaya / Satış Reçeteleri-1 Emlak sektörü, 2015’te hem değer artışı hem satışlardaki canlılık açısından parlak bir yarıyılı geride bıraktı. Yapı ruhsatı verilerinin gerilemesi de arzın yavaşlayarak eldeki konut stokunun...