Ana SayfaKültür SanatSinemaCannes’dan ‘B Planı’: Filmler...

Cannes’dan ‘B Planı’: Filmler diğer festivallerde gösterilecek

[ad_1]

Cannes Film Festivali yönetimi, bir “B Planı”nı devreye sokmaya hazırlanıyor. Festival yönetimi haziran ayında resmî seçkiyi anons ederek programdaki filmlere destek olunacağını açıkladı.

Cannes Film Festivali yönetimi, pandemi kısıtlamaları karşısında festivalin bu yıl nasıl yol alacağına dair bir “B Planı”nın gündeme geldiğini önceki gün açıkladı. Normal şartlarda 12 Mayıs’ta başlaması planlanan, Covid-19 yasakları sebebiyle ertelenmesi gündeme gelen festival için hazırlanan “B Planı” ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Festival yönetimi, haziran ayında resmî seçkiyi açıklayacağını duyurdu. Screen Daily’ye röportaj veren festival direktörü Thierry Frémaux, farklı festivallerle işbirliğine giderek ve ayrıca sinema salonlarına yönelik olarak, seçkideki filmlerin dünya sunumunu üstleneceklerini belirtti. Resmî seçkide, şimdi ile 2021 baharı arasında gösterime girmesi planlanmış olan filmler yer alacak.

‘Muhteşem işler var’

Frémaux, seçkinin geleneksel Yarışma, Özel Bir Bakış ve Yarışma Dışı kategorilerinden bağımsız bir yapıda olacağını belirterek şunları söyledi:

“Hiçbir şey olmamış gibi davranmak gülünç olurdu. Ama kalpten isteğimiz, gördüğümüz ve sevdiğimiz filmleri desteklemek. Dünyanın dört bir köşesinden filmler, muhteşem işler ulaştı bize ve onların seyircisini bulmasına yardımcı olmak bizim görevimiz. Listeyi açıkladıktan sonra, amacımız sinemalarda etkinlikler düzenlemek. İletişimde olduğumuz sinema profesyonelleri, bize bu yöntemin projeleri için bir fırsat oluşturacağını söylüyor.”

2020 yılı için resmî seçkide yer alan filmler, gösterime girdiklerinde veya diğer festivallerde ilkgösterim yaptıklarında, ‘Cannes 2020’ etiketini kullanacaklar. Bu etiket ve online gerçekleşecek film marketi Marché du Film haricinde, festivalin bu yıla özel düzenlemelerinin bir ayağını da “Cannes hors les murs” (Duvarların Dışında Cannes) başlığı oluşturacak. Frémaux, “Duvarların Dışında Cannes” başlığı altında seçkilerinde bulunan filmleri Toronto, Deauville, Angoulême, San Sebastian, New York, Busan ve Lumière gibi festivallere taşıyacaklarını, hatta Venedik ile bazı filmleri birlikte sunmayı planladıklarını belirtti.

Cannes 2020’de jüri ve ödüller yer almayacak. Bu seneki jüriye başkanlık etmesi düşünülen Spike Lee ise, görevi 2021’de üstlenecek.

 

Kaynak: Milliyet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ad_2]

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Türkiye’nin ilk kadın stüdyo fotoğrafçısı Maryam Şahinyan

Türkiye'de birçok alanda olduğu gibi fotoğrafçılık sanatında da kadının adına pek...

7 madde ile Film seçiminde IMDb’den yararlanmak

İnternetin yaygınlaşmasıyla sinema severlerin sinema salonlarına veya DVD/VCD oynatıcılarına ihtiyacı kalmadan...

Ahmet Kaya albümlerinde gizli kalmış 12 şair

Müzik tarihinde eşine az rastlanır bir üretkenliğe sahip olan Ahmet Kaya’nın...

Tolga Girgin’den hayrete düşüren 30 adet 3D çalışması

Sanatçı Tolga Girgin, yaptığı 3D kaligrafik çalışmalarla görenleri hayrete düşürüyor. Elektrik...

Tartışı-Yorum

İleri gitmek için “geriye doğru yoldaşlar”

Araştırma Görevlisi -/Can Irmak Özinanır- Tartışı-Yorum İngiltere’de radikal solcu milletvekili Jeremy Corbyn’in İşçi Partisi’nin liderliğine seçilmesi ezilenlere umut verdiği kadar, egemen sınıflarda bir korku da yarattı. İngiltere sağı Corbyn’i hedefine alan bir kampanya yürütüyor. Bunun en net yansımalarından birini The Economist dergisinde gördük.İngiltere merkezli ve dünyada burjuvazinin en...

Bir Halkın Futbol Tarihi: Filistin

Ulvi Koçu / Tartışı-Yorum  "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi." der Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus. Günümüz futbol algısının dışında olan bu tespit dünyanın en popüler spor dalı olan futbolun en alt tabakasından en zirvesine sitem dolu bir selam çakıyor...

Fikirsiz fikir sahipleri

Mehmet Uzun* - Tartışı-Yorum “Ustalık” dönemiyle kendini belli eden otokratik yönetimin neşter vurduğu sahalardan biride hiç şüpehiz akademi olmuştur. Ülkemiz üniversitelerinde öteden beri endişe verici düzeyde olan bilimsel kaygı yerini koltuk kaygısına, siyasi ve ideolojik gruplaşmalara bırakmıştır. Değişen zihniyetle, bilimle arasındaki pamuk ipliğini kopartan bilim insanları, otokratik anabilim...