Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerNuh Köklü son yolculuğuna...

Nuh Köklü son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci yazar Nuh Köklü’nün cenazesi kar topu oynarken esnaf tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü yerden cenaze törenin gerçekleşeceği Ankara’ya uğurlandı.

Yeldeğirmeni Dayanışması’nın Nuh Köklü’yü uğurlamak için düzenlediği anmaya dayanışma üyeleri, mahalleli, esnaf ve gazetecilerin de arasında olduğu bine yakın insan katıldı. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Hasan Ocak’ın ağabeyi Ali Ocak, Suphi Nejat Ağırnaslı’nın annesi Nuran Ağırnaslı, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanı Sultan Ulusoy da Köklü’yü uğurlamak için gelenler arasındaydı.

Nuh Köklü’nün cenazesini taşıyan araç saat 18.30 sularında cinayetin gerçekleştiği Karakolhane Caddesi başına geldi.

Eldivenleri cenaze aracında

hakkında 281 gazeteci nuh köklü

Sabah saatlerinden itibaren nöbet tutan insanlar cenaze aracını karşıladı. Kortejin önünde Köklü’nün hayatını kaybetmeden önce söylediği “Bu bir rüya olsun” sözlerine ithafen “Bu bir rüya değil, kabus. Katilini tanıyoruz” pankartı taşındı.

Aracın üzerinde Nuh Köklü’nün fotoğrafı ve kırmızı eldivenleri konuldu.

Yüzlerce insan yakalarında taktıkları Nuh Köklü’nün fotoğrafı ve mumlarla yürüyüşe eşlik etti.

Yürüyüş boyunca “Kadıköy faşizme mezar olacak”, “faşizme karşı omuz omuza”, “Nuh Köklü’nün hesabı sorulacak”, “Kadıköy uyuma, evladına sahip çık”, “Hırsız, katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Memik Oğlan türküsüyle uğurlandı

hakkında 333 gazeteci nuh köklü

Nuh Köklü’nün öldürüldüğü yerde yapılan anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Sultan Ulusoy, Ali Ocak, Sibel Köklü, Uğur Güç ile Yel değirmeni Dayanışması’ndan Tamer Doğan ile Ferda Sayın konuşmalar yaptı.

Konuşmalarda bu cinayetin iktidarın yarattığı nefret ikliminin sonucu olduğunu söylediler. Özgecan Aslan, Berkin Elvan cinayetlerinin hatırlatıldığı konuşmalarda bunların birbirinden bağımsız cinayetler olmadığı vurgulandı.

Konuşmacılar cinayetin takipçisi olacaklarını ve adalet sağlanana dek mücadelenin süreceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Nuh Köklü yüzlerce insanın bir ağızdan söylediği Memik Oğlan türküsü, sloganlar ve alkışlarla Ankara’ya yolcu edildi.

Cenazenin uğurlanmasının ardından Nuh Köklü’yü öldüren esnafın dükkanının camlarını kıran bir grup Yeldeğirmeni Dayanışması’nca engellendi.

 

Bianet

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Dünyadaki En Garip Düğün Örf ve Adetleri!

Çeviri/Günel Abdullayeva Tekcan Ah bu düğün var ya bu düğün! Bu seremoni...

10 madde ile internetin devi Google ve bilinmeyenleri

Teknoloji ve internet devi Google'ı biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?...

Ayın Kitabı ‘Nazım Hikmet’ oldu!

Emin Karaca tarafından kaleme alınan ''Nâzım Hikmet: Mistik Romantik Ağır Mahkûm...

Ünlü 19 tabloyu fotoğraflarla yeniden düşünmek

Pek çoğumuzun bazılarını yakından tanıdığı ünlü tabloları günümüz şartlarında yeniden düşünmek...

Tartışı-Yorum

Sınırlar ve rahatça uyunamayan ülkeye dair: Ordu, yeniden…

Levent Ünsaldı Devlet ve milletin yüksek çıkarlarını ait olduğu kurumun çıkarlarıyla eş gören, dolayısıyla bunları yorumlama tekelini de kendisine veren Türk subayı, kışladaki eriyle kurduğu paternalist ilişkisini (“oğlum” ifadesiyle çağrılan...

Rütbelerin Er’leri

Rıza Yalçın Koçak ‘Türk halkı sessiz kalarak onayladığı bu savaşın mağduru olmaya mahkumdur.’ (TAK-Haziran 2016) Erleri çekin rütbeliler gelsin! Erleri çekmeyecek rütbeliler ordusu. Ere göre tanımlı omuzlardaki apoletler. Kaç erin başı olduğunu bildiriyor...

Hani biz de imza atmıştık ya, şu müstemleke aydınları!

Tanımlar, Sınırlar, Ötekiler   Dün telefon açtım ona, yengeyle çocuklar güvende mi diye sordum, malum, lojmanlar yakın… İyiler dedi. N’olur dikkat edin kendinize dedim. Kendisi Sur’da, malum mesele, hani biz de...