Ana SayfaHaberlerKültür SanatDezavantajlı çocuklar tiyatroyla tanışıyor
Google Haberler'de takip et!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yarınlar ve Umutlar Projesi” ile dezavantajlı çocukları topluma kazandırmayı amaçlıyor. Usta oyuncu Turgay Tanülkü’nün sanat yönetmenliğini yaptığı proje kapsamında sokakta çalışan çocuklar tiyatro ile tanışarak sanat eğitimi almaya başladı.

 Başkent’te sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de “Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi”ne üye olan dezavantajlı çocukları tiyatroyla tanıştırıyor.
 Usta Oyuncu Turgay Tanülkü’nün sanat yönetmenliğini üstlendiği tiyatro çalışmalarına katılan çocuklar, Gençlik Parkı Necip Fazıl Sahnesi’nde sanat eğitimi alıyor.

TÜM ÇOCUKLAR EŞİTTİR

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Başkent Tiyatroları iş birliğiyle ‘tüm çocuklar eşittir’ anlayışı doğrultusunda başlatılan “Yarınlar ve Umutlar Projesi” için Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı “Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi”ne gelen ve tiyatroya ilgisi olan çocuklar seçildi.
Tiyatro oyunu hazırlama sürecinin tüm aşamalarının sahnede uygulamalı olarak öğretildiği proje kapsamında dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması amaçlanıyor.

hakkında dezavantajli cocuklar tiyatro ile tanisiyor 1 Ankara

USTA SANATÇIDAN DERS

Sokakta çalışan çocuklarla bu projede bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten usta oyuncu Turgay Tanülkü düşüncelerini, “Tüm çocukların eşit olduğunu görmek ve onların ilişkilerinin ve birlikteliklerinin kuvvetlenmesi birbirlerine merhaba diyebileceği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz” sözleriyle dile getirdi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Tuğba Aydın da hayata geçirilen proje ile ilgili olarak, “Bu çocukların da diğer çocuklarla eşit olabilmeleri için dezavantajlı gruplarla çalışmak istedik. Dezavantajlı çocuklara eşit imkânlar sunmaya çalıştık. Bütün çocuklar eşit olsun, bütün çocuklar gülsün istiyoruz” derken, Başkent Tiyatroları Tiyatro ve Drama Eğitmeni Burçin Tarhan ise şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bizim için çok kıymetli bir proje. Biz diyoruz ki ‘Ankara’da tiyatroyla uğraşmayan genç, çocuk, kimse kalmasın’, herkese ulaşalım istiyoruz. Sanat gelişimi çocuklarda bambaşka bir algıya, dünyayı farklı algılamalarına sebep oluyor. Yaklaşık iki aydır ders yapıyoruz çocuklarımızla ve bu sürecin sonunda da sahnede bir tiyatro oyunu sergileyecekler. Herkes onları izleyecek.”

SAHNEYE ÇIKAN ÇOCUKLARDA PROVA HEYECANI

“Yarınlar ve Umutlar Projesi”ne dahil olan dezavantajlı çocuklar sahneleyecekleri tiyatro oyunu için prova heyecanı yaşarken, düşüncelerini şu sözlerle paylaştılar:
-Merve Negizoğlu: “16 yaşındayım. Bizler çok şeyden mahrum kalan çocuklarız. Bize 2 aydır bu imkânları sağlayan Turgay Tanülkü’ye ve Mansur Yavaş başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum.”
-Seyithan Devrim Tapur: “18 yaşındayım ve lise üçüncü sınıf öğrencisiyim. Tiyatroda bizim sesimizi duyan, burada toplanmamızı sağlayan Turgay Tanülkü hocamıza ve Mansur Yavaş başkanımıza teşekkür ederiz. Bizim sesimizi duydular ve bizi buraya topladılar.”
-Serhat Polat: “17 yaşındayım. 2 aydır Başkent Tiyatrolarında iyi dersler alıyoruz. Finalde elimden gelenin en iyisini çıkaracağım. Bizi buraya getirdikleri için çok teşekkür ederiz.”
-Sinem Talun: “14 yaşındayım. Başkent Tiyatrolarında sahne almak için finale doğru gidiyoruz. Diğer arkadaşlarımla birlikte oyunculuk yapacağım bunun için çok heyecanlıyım.”
-Seyhan Koldemir: “17 yaşındayım ve lise ikinci sınıf öğrenciyim, sporla da uğraşıyorum. Bizi buralara getiren Turgay Tanülkü hocamız ve Mansur Yavaş başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim var olduğumuzu ortaya çıkardılar.”
-Balım Su Tapur: “Burada olmak benim için çok güzel. Çok güzel vakit geçiriyorum.”

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

15 maddeyle meme kanseriyle mücadele olarak dövme sanatı

Bir kadının hayatı boyunca meme kanseri tanısı koyulduğu an gibi en...

Flora Borsi’den 6 fotoğrafla hayvanlarla göz göze gelmek

Macar fotoğrafçı Flora Borsi, hayvanların insanlarla ne kadar benzer olduklarını ortaya...

Vietnam ve fotoğraf

Vietnam'ı merak edenler için Vietnam merkez kıyısında bulunan Hoi An antik...

Dünyadaki En Garip Düğün Örf ve Adetleri!

Çeviri/Günel Abdullayeva Tekcan Ah bu düğün var ya bu düğün! Bu seremoni...

Tartışı-Yorum

Bir Halkın Futbol Tarihi: Filistin

Ulvi Koçu / Tartışı-Yorum   "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi." der Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus. Günümüz futbol algısının dışında olan bu...

Enflasyon nedire birde böyle bakmak! (Tolga Yumrukaya)

Yazı/ Tolga Yumrukaya   Tolga Yumrukaya'nın kaleminden ekonomi-enflasyon nasıl yazısı. ‘Sefagiller ile Cefagiller’ Eşit topraklara ve eşit işgücüne sahip birbirinden bağımsız iki ayrı ada da yaşayan iki toplum düşünelim. Sefagiller ve Cefagiller. Her ikisi...

İttihat ve Terakki’nin Alevilik ve Bektaşilik üzerine araştırması

Neden İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), Alevilik ve Bektaşilik üzerine bir araştırma yaptı? Kitabı ilk elime aldığımda kafamda bu soru ve içerisinde nasıl bir yaklaşım olacağı düşüncesi vardı. Günümüzde dahi yayınlanan...