Ana SayfaHaberlerPolitikaDilan’ı memleketi Adana’da binler...

Dilan’ı memleketi Adana’da binler karşıladı!

Google Haberler'de takip et!

Ankara katliamında hayatını kaybetden Dilan Sarıkaya Adana’da binler tarafından toprağa verildi. Sloganlar ve karanfillerle karşılanan Dilan’ın naaşı taşınırken öfke sel oldu.

Dilan için Uğur Mumcu Meydanı’nda karşılama töreni yapıldı. Tören alanına girişte HDP’li görevliler üst araması ile gelenleri alana aldı. Üst araması yapmak isteyen görevlilere polis müdahalesi sırasında arbede yaşandı.

Alanda acı kadar öfke de yüksekti. Sık sık “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı.

EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı, yaptığı konuşmada barış mitinginde patlatılan bomba ile emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerine saldırıldığını belirterek, “Türkiye’nin her yerinden gelerek savaş politikalarına karşı çıkmak ve barış talebini haykırmak isteyenlere tahammül edilememiş, barışçıl eylemlere katılanlar hedeflenmiştir. Partimiz olarak barış mitingine yapılan saldırıyı lanetliyor, tüm halkımızı geleceğine sahip çıkmaya, bütün imkanlarıyla bu faşist saldırı ve provokasyonlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Dilan Sarıkaya’nın babası İzzet Sarıkaya ise, “Benim yoldaşımı ona öğrettiğim ilk sloganla göndermek istiyorum. Faşizme ölüm, halka hürriyet. Yoldaşım yoldaşlarımıza selam söyle” diye konuştu.

Eğitim-Sen temsilcisi ise, “Ben yoldaşlarımızı sağ götürdüm ama size cenazelerini getirdim, hepinizden özür diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Adana’dan mitinge katılıp hayatını kaybeden 12 kişinin adı tek tek okunarak, “Yaşıyor, burada” diye haykırıldı.

 

Çukurova Üniversitesi öğrencisi ve EMEP üyesi olan 23 Yaşındaki Dilan, Suruç Katliamının ardından twitterda şu mesajı paylaşmıştı: dilansuruç

Adana’dan yola çıkarak Ankara’daki barış mitingine gidenlerden katliamda hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

BTS Üyesi Emekçilerden, Yılmaz Elmascan, Bilgen Parlak, Nevzat Sayan, Rıdvan Akgül EMEP üyeleri, Şebnem Yurtman, Dilan Sarıkaya, Gökhan Gökbayır, Eğitim-Sen üyesi Fevzi Sert, Gülhan Elmascan ve yine sendikalarla Adana’dan yola çıkan Hacı Mehmet Şah, Sabri Elmas, Erhan Avcı, Hacı Mehmet Şah, Sabri Elmas, Erhan Avcı.

Memleketlerinde Toprağa Verilecekler

Adana’dan Barış Mitingine katılmak için yola çıkanlardan hayatını kaybedenler memleketlerine gönderiliyor. Yılmaz Elmascan Suruç’a, Gülhan Elmascan Ereğli’ye, Bilgen Parlak Adıyaman’a, Rıdvan Akgül Siir’te Şebnem Yurtman Karaisalı’ya, Nevzat Sayhan Karaman’a, Gökhan Bakır Ceyhan’a yola çıkartıldılar. Buralarda karşılama ve törenler yapılacak.

Direnişteyiz.net

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

9 maddeyle İspanya’da bir sosyalist ütopya: Marinaleda kasabası

Polisin, suçun ve işsizliğin olmadığı; "sosyalist ütopya" olarak nitelendirilen İspanyol kasabası...

Flora Borsi’den 6 fotoğrafla hayvanlarla göz göze gelmek

Macar fotoğrafçı Flora Borsi, hayvanların insanlarla ne kadar benzer olduklarını ortaya...

Eski batı tarihini yansıtan 18 karakalem çizimi

Batılı sanatçı Brenda Murpy fevkalade ayrıntılı çizimleriyle hayrete düşürüyor, çok güçlü...

20 maddede Kaypakkaya Kemalizm’i niye eleştirdi?

1949 yılında Çorum’da dünyaya gelen Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) kurucusu...

Tartışı-Yorum

Kerbelâ’ya Giderken 1

Muharrem ayı içerisinde olduğumuz bu günler de Kerbelâ katliamını, ve bu katliama giden yolu konu almak istedim. Üç parçaya ayırdığım bu yazıda Ehlibeyte ve Ehlibeyt yoldaşlarına yapılan haksızlıkları kaleme...

Alevilikte Tenasüh İnancının Kökeni

Tenasüh (reenkarnasyon, metampsikoz), yaygın tabirle insan bedeni öldükten sonra ruhun başka bedene göç etmesi ve hayatını sürdürmesi. Tenasüh inancı insanoğlunun yaşadığı tüm coğrafyalarda kendine bir şekilde yer bulmuş eski...

Antonio Gramsci’nin 1916’da yazdığı “Ermeni sorunu üzerine” adlı makalesi

Tartışı-Yorum / Antonio Gramsci  Bu yazı Antonio Gramsci’nin gençlik yıllarında yazdığı ve 11 Mart 1916’da Il Grido del Popolo’da (Halkın Çığlığı) yayımlanmış "Ermeni sorunu üzerine" makalesinin tam metninidir. Hep aynı hikâye....