Ana SayfaHaberlerEkonomiErdoğan başkanlığındaki Varlık Fonu...

Erdoğan başkanlığındaki Varlık Fonu kredi limitlerini yükseltti

Türkiye Varlık Fonu (TVF) yönetimi, fonun kredi limitlerini yükseltti. TVF’ye bağlı kurulan Piyasa İstikrar ve Denge Alt Fonu’nun kurum belgesindeki bazı değişimler 25 Nisan tarihindeki Tecim Sicil Gazetesi’nde gösterildi.

Değişimler şöyleki:

* Alt Fon için alınacak kredinin limiti portföy değerinin yüzde 20’sinden yüzde 50’sine yükseltildi.

* Alt Fon portföyünde yer edinen repo işlemine mevzu olabilecek varlıkların rayiç değerlerinin yüzde 100’e kadar repo yapılabilir. Bu oran daha ilkin yüzde 20’ydi.

* Değişikliğe nazaran, ilave ana ana para yada katkı ana para hesaplanmasına dahil etmek suretiyle yüzde 100’e kadar kredi sağlanabilecek.

* Alt Fon’a karşı ‘halletmeye yetkili olduğu işlemlerle ilgili (6182 sayılı kanun uyarında takip ve haciz yapılabileceği’ maddesi eklendi.

hakkında Erdogan baskanligindaki Varlik Fonu kredi limitlerini yukseltti başkanlığındaki

TVF, 12 Mart tarihindeki Resmi Gazete’de gösterilen bildiri ile yatırım fonları tebliğine dahil edilmiş olup meydana getirilen değişimler beklenen bir durumdu.

İlgili değişiklikle “Merkez Bankası, Gömü Müsteşarlığı ve ipotek finansmanı kuruluşları tarafınca ihraç edilen para ve ana para piyasası araçları için bu fıkrada yer edinen sınırlamalar uygulanmaz. Bu bent kapsamında tek bir varlığa meydana getirilen yatırım, fon toplam değerinin yüzde 35’ini aşamaz” maddesindeki kurumlar arasına TVF de eklenmişti.

Değişikliklerden derhal ilkin kredi anlaşması

Değişikliklerin yayınlanmasından derhal ilkin 24 Nisan günü Türk Eximbank ile TVF içinde 150 milyon avro tutarında ana para benzeri kredi teminine ilişkin sözleşme imzalanmıştı.

Son olarak şubat ayında TVF’nin internasyonal piyasalardan 1 milyar avro borçlanmak için Amerikan bankası Citigroup ve Çin bankası ICBC’ye yetki verdiği bildirilmişti.

Ortalama iki yıl ilkin de TVF’nin Çin bankası ICBC’den 5 milyar dolarlık kredi istediği öne sürülmüş sadece bu borçlanma gerçekleşmemişti.

Erdoğan kendini başkan yapmıştı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı kararıyla kendisini TVF’nin başkanlığına, Gömü ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da başkan vekilliğine getirmişti

2016’nın sonunda TBMM’de çıkarılan yasayla kurulan TVF Yönetim A.Ş., 100 milyar liraya yaklaştığı tahmin edilen varlığıyla devletin en mühim ekonomik aygıtı konumunda. Oldukça sayıda devlet kuruluşu bu fonun bünyesine alındı. Fonun Sayıştay denetiminden muaf olması kurulduğu dönemde yoğun siyasal polemik mevzusu olmuştu.

hakkında Erdogan baskanligindaki Varlik Fonu kredi limitlerini yukseltti başkanlığındaki


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Sanatçı Mesut Kul’dan inanılmaz Micro Sanatı!

Sanatçı Mesut Kul'dan anılamayacak derecede harika micro sanatı icraatları. Diğer listelerimize...

5 yılını trenlerde geçiren 18’lik evsiz bir genç: Mike Brodie

Fotoğraf paylaşım sitesi imgur.com'dan gözümüze takılan ilginç bir hayat hikayesi.Presshaber.com...

Beyin yakan 20 Evrim çalışması

Paris merkezli hiciv kolektifi Maentis, çok bilindik evrim çizimine farklı yorumlar...

Vietnamlı fotoğrafçıların gözünden 13 fotoğrafla Vietnam Savaşı

Vietnam Savaşı tarihte görülmüş en çetin savaşlardan biriydi kuşkusuz. Savaşın gerçek...

Tartışı-Yorum

Bir Halkın Futbol Tarihi: Filistin

Ulvi Koçu / Tartışı-Yorum  "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi." der Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus. Günümüz futbol algısının dışında olan bu...

Rütbelerin Er’leri

Rıza Yalçın Koçak ‘Türk halkı sessiz kalarak onayladığı bu savaşın mağduru olmaya mahkumdur.’ (TAK-Haziran 2016)Erleri çekin rütbeliler gelsin! Erleri çekmeyecek rütbeliler ordusu. Ere göre tanımlı omuzlardaki apoletler. Kaç erin başı olduğunu bildiriyor...

Slavoj Zizek: Türkiye’nin bir devlet olması devletin işlediği suçları aklamaz

Dünyaca ünlü filozof Slavoj Zizek, Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın “PKK'nın Marksist-Leninist bir terör örgütü olması, işlediği suçları aklamaz” sözlerine yanıt verdi. Zizek yanıtında "Evet, Türkiye’nin bir devlet olduğu gerçeği de Türk...