Ana SayfaHaberlerDünyadanFED, politika faizini sabit...

FED, politika faizini sabit tuttu

ABD Merkez Bankası (FED), politika faizini yüzde 0-0.25 aralığında sabit tuttu.

hakkında FED politika faizini sabit tuttu Faizini
Fotoğraf: Reuters

AA’da yer alan habere göre FED, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirterek, bankanın bu zorlu dönemde ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanmakta, böylece maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerini desteklemekte kararlı olduğunu ifade etti.

Covid-19 salgınının ABD ve dünya genelinde ekonomik sıkıntılara neden olduğuna işaret edilen açıklamada, “Keskin düşüşlerin ardından ekonomik faaliyet ve istihdam son aylarda bir miktar toparlandı ancak yılbaşındaki seviyelerinin oldukça altında seyrediyor” değerlendirmesinde bulunuldu. 

Zayıflayan talep ve düşük petrol fiyatlarının tüketici enflasyonunu baskı altında tuttuğu belirtilerek, ekonomiyi desteklemeye yönelik politika önlemleri ve Amerikan hanehalkları ile şirketlerine sağlanan kredi akışının etkisiyle genel mali koşulların son aylarda iyileştiği bildirildi. 

‘Ekonomi de virüsün seyrine bağlı’

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ekonominin önündeki yol, önemli ölçüde virüsün seyrine bağlı olacak. Devam eden halk sağlığı krizi, kısa vadede ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde ağır şekilde baskı yaratacak ve orta vadede ekonomik görünüme yönelik kayda değer riskler oluşturacak.” 

Bu gelişmeler ışığında Federal Açık Piyasa Komitesi’nin federal fon oranı için hedef aralığını yüzde 0- 0.25’te tutmaya karar verdiği aktarılarak, ekonominin son sıkıntıları atlattığından ve maksimum istihdam ile fiyat istikrarı hedeflerine ulaşma yoluna girdiğinden emin olana kadar söz konusu hedef faiz aralığının sürdürülmesinin beklendiği bildirildi. 

Swap hatları 31 Mart’a kadar uzatıldı 

Açıklamada, komitenin halk sağlığıyla ilgili bilgiler de dahil olmak üzere ekonomik görünüme ilişkin gelişmeleri izlemeye devam edeceği, ekonomiyi desteklemek için uygun araçların kullanılacağı ifade edildi.

Hanehalkı ve işletmelere yönelik kredi akışını desteklemek için FED’in gelecek aylarda hazine tahvilleri ve ipoteğe dayalı menkul kıymet alımlarını artıracağı, büyük ölçekli gecelik ve vadeli repo işlemlerinin de sürdürüleceği kaydedildi. 

Fed ayrıca, yabancı merkez bankaları için geçici dolar swap hatları ve repo kolaylığını 31 Mart’a kadar uzattığını duyurdu. 

Fed politika faizini değiştirmedi (10 Haziran)

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Her çocuğun mutlaka okuması gereken 10 çocuk kitabı

Bu listede daha iyi bir dünya ve çevresine duyarlı bireyler yetiştirmek...

Akıllara ziyan 24 hatalı mühendislik harikası!

Akıllara ziyan dedirten 20 hatalı mühendislik harikası yapı diyoruz, çünkü bunları...

7 madde ile Film seçiminde IMDb’den yararlanmak

İnternetin yaygınlaşmasıyla sinema severlerin sinema salonlarına veya DVD/VCD oynatıcılarına ihtiyacı kalmadan...

Londra Tarih Müzesi’nde Vahşi Doğadan Seçilen En Harika Fotoğraflar!

2014 yılında Londra Tarih müzesinin her sene teşkil ettiği ve 50....

Tartışı-Yorum

Ankara’nın Gayrimenkul Fiyat Artışında 1.İlçesi…

Tolga Yumrukaya / Satış Reçeteleri-1 Emlak sektörü, 2015’te hem değer artışı hem satışlardaki canlılık açısından parlak bir yarıyılı geride bıraktı. Yapı ruhsatı verilerinin gerilemesi de arzın yavaşlayarak eldeki konut stokunun...

Kolektif şiddet bilinci

Seçim beyannamelerinin yayınlandığı şu günlerde, partilerin, tıkanan ana damarımız olan “birlik beraberlik şuuru” bahsini, vaad metinlerine dahi almamalarına şaşmamak elde değil. “Birlik şuuru” deyince aklınıza saadece “kürt sorunu” geliyorsa,...

Alice’ten zuhur eden Distopya mukaddimesine!

Kadir Yıldırım Sevgili gündüz; Dünya hayal ettiğim kadar harika değil. Senin gölgenin altında günah işliyorlar. Baş ucunda, beyaz pamuktan bir sehpa gibi uzanan bulutların altı karanlık.  Sevgili gündüz;Dünya hayal ettiğim kadar harika değil.Senin gölgenin...