Ana SayfaKültür SanatMüzikSanatçı Ferhat Tunç hakkında...

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten yargılanan sanatçı Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

2016 yılında yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten dava açılan sanatçı Ferhat Tunç’un duruşması İstanbul Büyükçekmece 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Ferhat Tunç katılmazken avukatı Fatma Hopikoğlu hazır bulundu.

Bir önceki duruşmada mahkeme heyeti Tunç’un ifadesinin alınması için yaşadığı Almanya’daki makamlara “adli yardımlaşma” talebinde bulunulmasını istenmişti. Almanya ise bu talebi reddetti.

Almanya: ‘İfade özgürlüğüne ve anayasamıza aykırı’

Almanya’dan mahkemeye gönderilen yanıttan mahkemeye verilen yanıtta, “İfade özgürlüğü hakkının Federal Almanya Cumhuriyeti Anayasası’nca vazgeçilmez temel bir hak olması sebebiyle, adli yardımlaşma talebinizin yerine getirilmesinin Ceza İşlerinde Karşılıklı Adlî Yardım Avrupa Sözleşmesi’nin 2b maddesi uyarınca Federal Almanya Cumhuriyeti’nin anayasal düzenine aykırılık teşkil edeceği belirtilmektedir” denildi.

İddia makamı ise buna karşı Tunç’un ifadesinin alınması için Türkiye’ye gelmesini beklenilmesini isteyerek hakkında yakalama kararının çıkarılmasını istedi.

Duruşma ertelendi

Talebi kabul eden mahkeme heyeti Tunç hakkında yakalama kararı vererek duruşmayı 23 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Kulaklarınızın duyduğuna inanamayacaksınız, bu ağaç damarlarından akan müzik

Evet, bu müziğe çok şaşıracaksınız, sıradışı bir deney sonucunda ortaya çıkan...

2014 Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması’ndan derlediğimiz 18 fotoğraf

Presshaber.com -  2014 Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması'nın ödüllü fotoğraflarını sizin için...

Sizde olmasını isteyeceğiniz 21 telefon kılıfı

Geçtiğimiz günlerde yabancı web sitesi boredpanda takipçilerinden ilginç telefon kılıflarını paylaşmalarını...

Karavan tatili için 6 kış rotası

Türkiye’de yani tatil anlayışının merkezindeki karavan tatili, yazın aksine kışın da yapılabilmesiyle tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Tartışı-Yorum

Kalbi atan ölü bedenler

Bazı anlar vardır zihinlerimizde çocukluğumuza dair. Hayal mi gerçek mi olduklarını ömrü billah çözemeyiz. Bize anlatılanları, oradan buradan duyduklarımızı kurgulayarak bir görüntü yaratmış da olabiliriz, bizzat gözlerimizle tanık olduğumuz...

Hani biz de imza atmıştık ya, şu müstemleke aydınları!

Tanımlar, Sınırlar, Ötekiler   Dün telefon açtım ona, yengeyle çocuklar güvende mi diye sordum, malum, lojmanlar yakın… İyiler dedi. N’olur dikkat edin kendinize dedim. Kendisi Sur’da, malum mesele, hani biz de...

Robert Fisk: Türkiye iş pişirdiği IŞİD hilafetinin saldırılarıyla karşı karşıya

Ortadoğu uzmanı Robert Fisk'in Independent'ta yayınlanan makalesinde, Türkiye "Petrol kaçakçılarının ürünlerini IŞİD denetimindeki bölgelerden getirmesine izin verdiğini" belirterek, "Türkiye iş pişirdiği IŞİD 'hilafetinin' Ankara ve İstanbul’a yönelik saldırıları ile karşı...