[ad_1]
Gelişen hisse piyasalarına azalarak da olsa ilginin sürdüğü geçtiğimiz hafta MSCI Türkiye endeksinde önceki haftaya göre aylık performans değişimi %6.9 ve %12.9 olarak gelişti Bir önceki hafta öncelikli konularından AB Liderler Zirvesi ve ABD ile ilişkilerde yakın vade adına yaptırım faktörünün gündemden düşmesi, geçtiğimiz hafta ise bu hafta gerçekleşecek Para Politikası Kurulu toplantısına yönelik TL cinsi yatırım araçlarında faiz artırım beklentisi ön planda kalması Türk hisse piyasasına yönelik destekleyiciydi
Yeni haftada küresel tarafta yaklaşan noel tatil dönemi öncesinde Brexit ve ABD’de mali teşvik paketi görüşmeleri yanı sıra İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da yeniden artan koronavirüs kaygıları ve MSCI GOP endeksinin yaklaştığı uzun vadeli direnç bölge fiyatlamaları etkileyecek yurt dışı gündem maddeleridir 24 Aralık tarihindeki PPK toplantısı ise BİST açısından izlenecek lokal başlıktır.
Hafta sonunda Avrupa kaynaklı artan koronavirüs kaygılarına karşın bu aşamada mevcut aşıların yeterli olduğu yönündeki haberler ve ABD’de mali teşvik beklentisi, baskının Avrupa ile sınırlı kalmasını sağlamaktadır. Bu açıdan söz konusu haber akışı paralelinde oluşabilecek belirsizlik karşısında 13. 11. 2020 tarihinde yayımladığımız Mali Piyasalar Stratejisi raporumuzda öngörülerimizi korumaya devam ediyoruz
BİST: Teknik görünümde haftaya zayıf başlangıç öngörürken, yakın vadede 1410- 1415 direnç bölgesi altında ilk aşamada 1390-1380 aralığında destek arayışlarının ön plana çıkmasını bekliyoruz. Söz konusu destek bölgenin kırılması halinde düzeltme riski kısa vadede 1360-1350 bölgesine yönelik riskleri artırabilirse de, öngördüğümüz genel görünüm (endekste ABD bazında 175-165 destek 200-210 direnç bölgesi içinde) içinde bu yöndeki geri çekilmeleri bu aşamada alım fırsatı yönünde takip etmekteyiz Hafta içinde 1410-1415 bölgesinin aşıldığı hallerde kar satışı riskinin artabileceği ikincil direnç bölgeyi ise 1425– 1430 olarak öngörmekteyiz.
Endeks ABD bazında pandemi dip noktasından başlayan rallide ulaşılan 177 seviyesini aştı. Olası düzeltmelerde 175-165 aralığı destek olarak korundukça bir sonraki direnç bölge 200-210 seviyesi gündemde kalabilir.
Glokal Barometre, Özgür Yurtdaşseven
Arzum’un halka arzına 53,6 kat talep toplandı
Yatırım Ortaklıklarına Farklı Bir Bakış
ESI Analytics: Evet, 2ci dip geliyor
Goldman Sachs TL’de güçlenme öngörüyor
[ad_2]