Ana SayfaHaberlerEkonomiT Rowe Price:   Gelişen...

T Rowe Price:   Gelişen Ülke tahvili almak için acele edin

Yatırım bankaları ve fon yöneticileri salgının sonu, ekonominin salgın sonrası performansı ve piyasaların gidişatı hususunda çok keskin çizgilerle ikiye ayrılmış durumda. İyimserler kampı Covid-19’un bir çok ülkede zirve yaptığını, devletlerin hayata geçirdiği teşvik ve destek paketlerinin ekonomide hasarın büyük kısmını karşılayacağını ve piyasalarda en kötüsünün geride kaldığını iddia ediyor. Kötümserler açısından ise salgının sonlanma tarihinden çok, ekonomik zararın kalıcılığı ve küresel resesyonun henüz varlık fiyatlarında tam olarak iskonto edilmemesi argumanları öne çıkıyor.

Dünyanın en büyük varlık yönetim gruplarından biri olan T Rowe Price  Gelişmekte Olan Ülkeler (GOÜ, Piyasalar = GOP) ekibi iyimserler arasında. Ekip, Türkiye’nin dış borçlanma maliyetlerinin düşmesi açısından kritik rol oynayan  $ cinsinden bono ve  tahvillerde alım için erken davranmak gerektiğini ileri sürüyor.

GOÜ’ün Euro-tahvil fiyatlarının çok hızlı ve adil değerinin çok gerisine düştüğünü iddia eden varlık yöneticileri özellikle Rusya, Brezilya ve Endonezya menkul değerlerini öneriyor.

Firmanın GOÜ SGMK portföyünü yöneten Michael Conelius “Bu varlık grubu iyi kötü ayrımı yapmayan bir satış dalgasına maruz kaldı” diyor Bloomberg’e göre. “Erken davranıp alım yapanlar mükafatlandırılır”.

Firma GOÜ için görünümü iyimser yönde revize ederken, Asya’da salgından çabuk toparlanma önemli rol oynadı. “Fiyatlar dip yapmış olmasa da, $ tahvillerin bu düzeylernde prim yapma olasılığı yüksek” diyor müşterilere gönderilen not.

“Gelişmiş Ülkelerin hayata geçirdiği parasal önlemler ve ardı ardına açıklanan ekonomiyi teşvik paketleri yavaşça tüm dünya ekonomisine sızmaya başladı” diye devam ediyor müşteri notu. “IMF de en kırılgan GOÜ’e destek sağlıyor”.

Bloomberg-Barclays dolar GOÜ tahvil endeksi Mart’ta 2008’den bu yana en kötü    performansını sergiledikten sonra, Nisan’da yükselişe geçti.

Conelius, Rusya, Brezilya ve Endonezya gibi B ve BB kredi notu taşıyan SGMK yanında IMF desteğinin sürdüğü Ukrayna’yı da beğeniyor. Temel yatırım kriteri pasif endeks fonlarında yer aldıkları için sağlam ekonomik göstergelerine bakılmaksızın satış yiyen ülkelerin tahvilleri.

 

Siz borç krizi nedir, nasıl vurur, bilir misiniz?

 

Gelişmekte olan piyasalardan sermaye kaçışı: FX rezervlerinde rekor azalma ve..

 

JP Morgan:  Borsalarda fasit daireye hazır olun

 

Borsalar’da yükseliş sürecek mi?


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Londra Tarih Müzesi’nde Vahşi Doğadan Seçilen En Harika Fotoğraflar!

2014 yılında Londra Tarih müzesinin her sene teşkil ettiği ve 50....

Slow Motion yöntemiyle çekilen 10 ağır çekim videosu

Görünce hayretler içinde kalacağınız 10 ağır çekim görüntüsünü sizin için listeledik.   1....

İTÜ’de kendi alanında ilk birçok teknolojik tarihi eser yeşiller giydi

İstanbul Teknik Üniversite’sinde (İTÜ) emektar eserleri doğa ile buluşturan sergi açıldı....

Kadın cinsel organı hakkında bilmediğiniz 10 şey

İnsan vücudu hakkında bilmediğimiz ve bilim dünyasının da henüz keşfetmediği birçok...

Tartışı-Yorum

SARAY-(CIK) (Tolga Yumrukaya)

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya KISACA Kentsel dönüşüm, varlıklı sınıfın düşük gelirli insanları kent dışına atma planıdır. Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllarca belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz...

Kerbelâ’ya Giderken Hz. Hüseyin

İmam Hüseyin, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın ikinci oğludur. Hicretin dördüncü yılı Şaban ayının üçüncü günü Medine’de dünyaya geldi. Künyesi Ebu Abdullah’tır; lakapları ise Raşid, Tayyib, Vefî, Zekî, Mübarek,...

Levent Ünsaldı “Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum!”

2 göbek öncesinden nenemin o gün, samanlıkta kiminle seviştiğini bilmiyorum ki! Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum! Bizim peder eski asker, emekli albay, Kıbrıs gazisi kendisi. İyi bir askermiş… Pederin...