Ana SayfaHaberlerEkonomiGoldman Sachs ve Citi...

Goldman Sachs ve Citi uyardı:  S&P500 için ayı sinyalleri artıyor

 

Dünya borsaları normalleşen ekonomilerin getirdiği ekonomik aktivitede artış ve Covid-19 salgınının ABD’de hortlaması arasında sıkıştı kaldı. TSİ 20:00’de Avrupa borsaları gün boyunca yaşadıkları coşkuyu koruyamayarak ekside kapatmıştı. DJ30 ve S&P500 ise %2.0-2.5 arasında değer yitiriyorlar.

 

Riskli varlıklar rallisi zaten iki haftadır tökezliyordu. Fakat, AMB ve Fed’den gelen ardı-arkası kesilmeyen parasal genişleme önlemleri ile suni bir ivme korundu. Bu kez de boğalar galip çıkabilir, fakat hem temel hem de teknik analiz yönünden S&P500’ün pahalı kaldığı raporları geliyor. S&P500’ün önderliği olmadan, diğer global borsaların ivmesini koruması kolay olmayacak.

IMF dün yarı-yıl raporundan bir alıntıyı öne çıkardı:  Fon’un özel değerleme modeline göre riskli varlıklarda %10’luk bir köpük var. Kötü haber satış getirebilir.

Bugün de Bloomberg.com “Goldman Sachs Joins Citigroup in Flashing Warnings on S&P 500” başlıklı haberinde Goldman Sachs ve Citi Group’un ralli hakkında soru işaretlerini paylaştı.

Citi’nin güven endeksi yeni zirveler yaparken, yatırım bankasının araştırmacıları geçmişte bu noktada sert düzeltmeler yaşandığını vurguladılar. Goldman Sachs’ın boğa/ayı göstergesi de istihdam pazarında kazanımlar ve yükselen değerlemeler nedeniyle “aşırı alım” bölgesine erişti.

Bu sinyaller S&P500 rallisi hemen sona erecek anlamını taşımıyor. Velakin,  Goldman Sachs’ın Peter Oppenheimer ve arkadaşlarından oluşan hisse senedi strateji ekibi son 9.5 yılda S&P500’ün ortalama yıllık %19 değer kazandığını, kazançların bunu aştığı yılların ardından düşük getiri dönemleri başladığını vurguladı. Goldman Sachs’a göre, yatırımcılar artık bir kaç yıl sürecek düşük getiri dönemine hazırlıklı olmalı.  Goldman Sachs’ın boğa/ayı barometresi bundan önceki ayı pazarlarını öngörmekte oldukça başarılı.

GS stratejistleri bu yıl %5 civarında bir düzeltmenin yaklaştığını ifade ettiler.

Citi’nin panik/coşku endikatörü ise Ocak’tan bu yana en yüksek düzeyine erişerek, “aşırı alım” sinyali verdi. Citi analistlerine göre, 1987 yılından bu yana  endikatörün bu seviyeye erişmesi ardından %70 ihtimalle 12 ay içinde ayı pazarı başlıyor.

 

Fed’den ABD’li bankalara sert pandemi senaryosu önlemleri

 

FÖŞ yazdı: Merkez Bankaları’yla nereye kadar?

 

IMF:  Finansal varlıklar pahalı kaldı

 

Evren Devrim Zelyut: Dolar/TL ve borsa Tarantino filmlerine dönebilir!

 

 


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Türkiye’den 26 fotoğrafla “Zamanın Durduğu An”

Boyner Mağazaları ve Ant Yayıncılık'ın düzenlediği Boyner 9. Ulusal Fotoğraf Yarışması...

Aztek’lerden Sümerler’e 14 eski uygarlığın dilline ait sesler

Dünya üzerinde milyonlarca yıl birçok medeniyet kurulup yıkılmıştır.Bir çoğumuz bu medeniyetlerin...

Tarihte iz bırakan 11 muhteşem kadın

Tarih içinde önemli bir yere sahip ama adını kimselerin bilmediği 11...

Her çocuğun mutlaka okuması gereken 10 çocuk kitabı

Bu listede daha iyi bir dünya ve çevresine duyarlı bireyler yetiştirmek...

Tartışı-Yorum

Kuzguni Gömüt

Siyah kuzguni elbisesi içinde dilinde tek bir Arapça cümle ile Aisha Faris, sadece ağlıyordu. Bizim bilmediğimiz bir dilde, İç’inde kopan çığlıkların gümbürtüsü, siyah elbisesinde kara kara dalgalanıyordu. Aynı Arapça...

Ümit Kıvanç yazdı “Savaştan buraya insanlık macerası”

Ümit Kıvanç Radikal'in bugünkü köşesinde "Savaştan buraya insanlık macerası" başlıklı bir yazı kaleme aldı.  Ümit Kıvanç'ın bugünkü yazısı: Belki de bir kısmı eşimiz dostumuz ahbabımız arkadaşımız olan yeni milletvekilleri hepimiz adına...

Marksist ve sosyalist bir siyasetçi olarak Yaşar Kemal

Yaşar Kemal, 28 Şubat 2015’te direne direne ölümünün ardından değişik yönleriyle tanıtıldı. Romancılığı, hikâyeciliği, şairliği, gazeteciliği, doğaya olan tutkunluğu, insana olan aşkı, neşeli kişiliği onu tanıyanlar tarafından anlatıldı. Ancak...