Ana SayfaHaberlerEkonomiGoldman Sachs’a göre Amerika-Çin...

Goldman Sachs’a göre Amerika-Çin arasında şimdi ne olacak?

Dün Amerikan başkanı Trump’ın yayınladığı bir bildiri ile çalkalanan piyasalar şimdi ne olacak sorusuna odaklanmış durumda.

Meşhur yatırım bankası Goldman Sachs analistleri mevzuya dair beklentilerini açıkladılar.

Goldman Sachs mevcut durumda başarı göstermiş bir antak kalma olasılığının düştüğünü belirtti. Sadece Trump’ın belirttiği şeklinde gümrük vergilerinde sert bir artış görülmesinden de kaçınılabileceği umudunu koruduklarını dile getirdiler.

İLGİLİ HABERTicaret görüşmelerinde sürpriz gelişme: Trump Çin'e Cuma'ya kadar zaman verdiTecim görüşmelerinde sürpriz gelişme: Trump Çin’e Cuma’ya kadar süre verdi

Çin heyetinin bu hafta Washington’a gitmesi bekleniyordu. Bu gelişmelerden sonrasında heyetin ABD’ye gidip gitmeyeceği mevzusu konuşulmaya başlandı.

Goldman Sachs eğer kurul planlandığı şeklinde ABD’ya giderse hala bir antak kalma olasılığının masada olacağını söylüyor.

Ki bu mevzuya dair son gelişmelere bakıldığında “ABD ile Çin’in yarı yolda buluşabileceklerini umuyoruz” diyen Çin Dışişleri Bakanlığı, bir heyetin ABD’ye gitmek suretiyle hazırlandığını duyurdu.

Bu haftanın sonunda vergilerin artırılması ile beraber tecim gerginliklerinin yükselebileceğine dair Godman Sachs %40 küçük bir ihtimal verdiklerini açıklıyor.

Yatırımcıların halen net bir sinyal arayışında olduklarını belirten kuruma gore, takip edilecek en mühim gelişme planlandığı suretiyle 8 Mayıs’da büyük bir Çin heyetinin ABD’ye gidip gitmeyeceği mevzusu. Eğer bu gerçekleşirse bir antak kalma gerçekleşme olasılığının halen yüksek denebilecek seviyede bulunduğunu hatta Trump’ın bu çıkışının işleri birazcık hızlandırabileceğinin bile düşünüldüğünü söylüyor.

Bu çıkışa karşın iki taraf biraraya gelirse Cuma günü Trump vergileri artırmadan ilkin Perşembe günü bile bir antak kalma haberi gelebileceğine dair söylentiler konuşuluyor.

İLGİLİ HABERTrump'ın Çin Tweeti Atom Bombası Gibi: Dolar, Altın Yükseliyor, Borsalar ve Petrol Düşüyor!Trump’ın Çin Tweeti Atom Bombası Şeklinde: Dolar, Altın Yükseliyor, Borsalar ve Petrol Düşüyor!

 


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Sputnik’in seçimiyle en güzel 10 Rus model

Sputnik'in deyimiyle "güzellik ve zarafetleri" ile Rus kadınlarının moda dünyasında fırtına...

Barışı öğretmenin 10 adımı

Dünya tarihinde barıştan çok savaşların yazılması hiçbir zaman bir tesadüf değildir....

Metaverse ile önem kazanacak 7 meslek

Bilim kurgu romanlarında ve filmlerinde yıllar önce tanık olduğumuz Metaverse kavramı,...

Erdal Eren için bestelenen 10 şarkı

Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi Erdal Eren için bestelenen 10 şarkıyı...

Tartışı-Yorum

Direnen bir cennet: Küba

Tartışı-Yorum / Kemal Göktaş Küba önce "camii" ve Kristof Kolomb tartışmaları nedeniyle Türkiye'nin gündemine girdi; sonra ABD ile diplomatik ilişkilerin başlayacağının açıklanması ile dünyanın gündemine. Küba, gidenin niyetine göre görülen ülkelerden biri. Sosyalistseniz...

Enflasyon nedire birde böyle bakmak! (Tolga Yumrukaya)

Yazı/ Tolga Yumrukaya  Tolga Yumrukaya'nın kaleminden ekonomi-enflasyon nasıl yazısı.‘Sefagiller ile Cefagiller’Eşit topraklara ve eşit işgücüne sahip birbirinden bağımsız iki ayrı ada da yaşayan iki toplum düşünelim. Sefagiller ve Cefagiller.Her ikisi...

Antonio Gramsci’nin 1916’da yazdığı “Ermeni sorunu üzerine” adlı makalesi

Tartışı-Yorum / Antonio Gramsci Bu yazı Antonio Gramsci’nin gençlik yıllarında yazdığı ve 11 Mart 1916’da Il Grido del Popolo’da (Halkın Çığlığı) yayımlanmış "Ermeni sorunu üzerine" makalesinin tam metninidir.Hep aynı hikâye....