Ana SayfaHaberlerEkonomiHazine’ye ait tarım arazileri...

Hazine’ye ait tarım arazileri 10 yıl süreyle kiraya verilecek

Hazine’ye ait tarım arazilerinin ilk yıl kira bedeli, taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 1.5’i olarak belirlendi. Bu araziler 10 yıl süreyle kiraya verilebilecek.

Hazine’nin tasarrufu altında bulunan yerlerin tarım üretimi yapmak üzere, topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere, bunların talep etmemesi halinde diğer gerçek veya tüzel kişilere kiraya verilmesine ilişkin esasları belirleyen milli emlak tebliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Hazineye ait tarım arazileri, tarımsal üretim yapılmak amacıyla taşınmazın bulunduğu, köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olan ve o köyde/mahallede ikamet eden, köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olmamakla birlikte en az üç yıl süreyle o köyde/mahallede ikamet eden, köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olan ancak o köyde/mahallede ikamet etmeyen topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiralanabilecek.

Tebliğe göre, Hazine taşınmazları, topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere 60 dönüme kadar, bundan büyük araziler ise 60 dönümü geçmeyecek şekilde bölümler halinde kiraya verilebilecek.

Topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçiler bu kapsamda sadece bir kez hak sahibi olabilecek. Kiraya verilmek üzere ilan edilen taşınmazlara yeterli sayıda başvuruda bulunulmaması durumunda, söz konusu taşınmazlar topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilerin dışında kalan gerçek veya tüzel kişilere kiraya verilebilecek.

Kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirdiği tespit edilen ve talepte bulunan kiracıların kira süresi, yeniden bedel belirlenmek suretiyle İdarece 10 yıl daha uzatılabilecek.

Kiralama talebinde bulunulmayan Hazine taşınmazlarının gerçek veya tüzel kişilere kiraya verilmesinde yüzölçümü sınırlaması yapılmayacak.

Kiraya verilen taşınmazlar kiralama amacı dışında kullanılamayacak, üstlerinde hiçbir şekilde sabit yapı ve tesis inşa edilemeyecek. Amaç dışı kullanımın tespit edilmesi halinde tebligat yapmaya gerek kalmaksızın sözleşme feshedilecek.


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Dünyadaki En Garip Düğün Örf ve Adetleri!

Çeviri/Günel Abdullayeva Tekcan Ah bu düğün var ya bu düğün! Bu seremoni...

Doğanın ele geçerdiği dünyanın en güzel balıkçı köyünden 20 fotoğraf

Çin’in Shengsi Adaları olarak bilinen ve 400 adadan oluşan bölgede yer...

Hannah Price ve ‘tacizcileri taciz etme aracı’ olarak fotoğrafçılık

Bir kadının 'yalnız' dolaşması sırasında karşılaştığı sözlü, yazılı, fiziksel tacizleri biliyor...

Kendinizle yüzleşmenize sebep olabilecek 14 film

İçsel yolculuk yapmak, kendimizi keşfetmek, geçmişimizdeki talihsizlikleri görmek ve kendimizi kabul...

Tartışı-Yorum

Müslümanı şeytanlaştıran Kürt sorunu!

Her şey apaçık ortadayken, gerçekleri anlatmanın bu kadar zor olması nasıl bir sancıdır? Hâlbuki bir tokat yese en fazla ikincisinde kendisi de karşıdakine elini kaldırıp vuracak ve bunu da...

Düşünürken

Sevgili okur bu atmosferde yazı yazmak hiç olmadığı kadar zor, öyle ki ciğerden kaleme kan çekmek kalemden kağıda mürekkep akıtmaktan daha kolay. Neden mi? Öyle bir iklim yaşıyoruz ki...

Hani biz de imza atmıştık ya, şu müstemleke aydınları!

Tanımlar, Sınırlar, Ötekiler   Dün telefon açtım ona, yengeyle çocuklar güvende mi diye sordum, malum, lojmanlar yakın… İyiler dedi. N’olur dikkat edin kendinize dedim. Kendisi Sur’da, malum mesele, hani biz de...