Ana SayfaVe insanMutlaka izlemeniz gereken En...

Mutlaka izlemeniz gereken En iyi 18 Uzay Filmi

Yine bir sinema listesiyle karşınızdayız. Yaşadığımız evrenin büyüklüğünü düşünüp hayretler içinde kalmayan insan neredeyse yok.

İstanbul‘un çılgın kızları ile buluşmak için ziyaret edin.

Bu listede de yüzünü evrene dönen sinema yapıtlarından en iyileri veya baş yapıt olarak kabul edilenler yer alıyor. Listede ilk uzay filmlerinden birini yapan ve daha sonra benzer yapımlara rehber olan Stanley Kubrick‘ten bilim kurgu filmleriyle adını sinema tarihine yazdıran Spilberg gibi yönetmenlerin yapımları yer alıyor.

uzay filmleri

Listeyi yapanın notu:

Bu filmler bilim kurgu sevenler için. Bu bence başlı başına bir bilim kurgu bencesi değil tabii ki, içerisinden uzay/ufo kısmını aldım bu konu etrafında dönen filmleri derleyip paylaşmak istedim.
İzleyip beğendiğim ve anımsayabildiğim filmleri ekledim bununla beraber 10-12 farklı kaynak kullanarak alanında ‘en iyi’ olduğunu düşündüğüm filmleri paylaşmaya çalıştım dolayısıyla bu liste rastgele oluşturulmuş bir liste değil, ince eleyip sık dokudum.

Diğer listelerimize göz atmayı unutmayın.

1. The Abyss

89 yapımı film deniz altında geçiyor, denizaltına bir görev nedeniyle inmekle görevlendirilen ekip yalnız olmadıklarını görüyorlar böylece macera başlıyor. Film bir oscar sahibi ve pek çok dalda da oscara aday gösterilmiş.

The Abyss

2. Alien

Seri şeklinde ilerleyen film toplam 4 bölümden oluşuyor. Yaratık adıyla bilinen en akılda kalıcı ufo filmlerinden biri bence. 4 bölüm dışında ayrıca Alien Predator’e Karşı ve Aliens vs. Predator: Requiem filmleri de en son çıkanlar, devam niteliğinde geldi. Yönetmen Ridley Scott için büyük başarı oldu.

Alien

3. E.T. the Extra-Terrestrial

Ünlü yönetmen Steven Spielberg‘in 1982 yapımı filmini herkes duymuştur, çocukluğumuzu anımsatır. Bir çocukla evini kaybetmiş uzaylının kurduğu bağ ve dostluğu anlatır. Film ulusal film arşivlerinde saklanmaktadır.

E.T. the Extra-Terrestrial

4. Independence Day

1996 yapımı film Amerika’da en çok izlenen filmlerin başında geliyor. Kurtuluş günü diye dilimize geçen film uzaylılar ve insanlar arasındaki mücadeleyi anlatıyor. Çok etkileyici sahnelere sahip olan film oscar almıştır. Roland Emmerich tarafından çekilmiştir.

Independence Day

5. Close Encounters of the Third Kind

Üçüncü Türden Yakınlaşmalar olarak dilimize geçen film tek kelime ile alanında en iyi filmlerden biri, izleyeli yıllar geçti fakat aklıma kazındı. Steven Spielberg tarafından çekilen film 1977 yapımı. Film kaçırılma olaylarını, iletişim ve ziyaretleri konu ediniyor.

Close Encounters of the Third Kind

6. 2001: A Space Odyssey

Stanley Kubrick tarafından çekilen başyapıt! Daha önce ki bencelerime kadar girmeyi başardı, kült filmdir, ağırdır, detaylar çoktur. Anlaşılması güç bir film olması dışında Ay ve Jüpitere yolculuk gibi olağanüstü sahnelere sahiptir, çekildiği yıla göre görsel yanı da oldukça güçlüdür. 2001: Uzay macerası, 1968 yılında çekildi.

2001 A Space Odyssey

7. Mars Attacks

Gülmek mi istiyorsunuz? come on! Jack Nicholson gibi efsane oyuncuların olduğu film çılgın marslılar olarak biliniyor, yönetmen koltuğunda Tim Burton var. Oyunculuklar mükemmel. Bilim kurgu, komedi hepsi bir ara toplanmış. Aslında filmin amacı diğer ufo filmleri ile dalga geçmek, konusu ise Mars gezegeninden gelen uzaylılar ve yaşanılanlar.

Mars Attacks

8. Moon

Düşünün ki sizi aya gönderdiler, orada bir enerji kaynağını incelemek adına görevlendirildiniz. Daha sonra arka arkaya talihsizlikler yaşamaya başladınız ve Dünya ile tüm iletişiminiz koptu. Eve geri dönmek istiyorsunuz, fakat aklınızı yitirmeye başladınız. Ne yapardınız? İlginizi çektiyse bu film size göre.

Moon

9. Signs

Mel Gibson‘ın oynadığı filmi çoğunuz izlemediyse bile duymuştur işaretler olarak dilimizde bilinen film baya ses getirdi. Çiftliğinde ekin çembelerine rastlayan aile bir şeylerin olduğunu anlar ve sinyaller ile uzaylıların iletişimini keşfeder. Derken olaylar gelişir.

Signs

10. District 9

Bir gün aniden şehirin tepesinde bir uzay gemisi belirir fakat hiç bir şekilde iletişim sağlanamaz. Daha sonra kapı açılır ve bir sürü uzaylı ile karşılaşırlar. Bu dünya dışı varlıklar sefalet içindedir bu nedenle mülteci kampına götürülürler. Derken temaslar başlar ve çeşitli olaylar gelişir.

District 9

11. Interstellar

Anne Hathaway gibi tanıdık oyuncuların yer aldığı filmde bir ekip astronot insanlığın devamı için görevlendirilir. Bir solucan deliği açılır ve yaşanabilir gezegen bulabileceklerini düşünürler, bu bir fırsattır ama hangisi yaşam için en uygunudur?

Interstellar

12. War of the Worlds

Steven Spielberg bilim kurgu filmlerini seviyor belli ki. Tom Cruise‘un yer aldığı film 2005 yapımı. Yine dünyayı saran uzaylı güçlerle insanlığın mücadelesini konu alan film çıktığı yıl en çok izlenen 5 film içerisinde yer almayı başarmıştır.

War of the Worlds

13. Star Wars

Yıldız Savaşları‘nı sadece ‘film’ kategorisinde tutmak başlı başına bir hatadır zira marka haline gelmiş durumda. Aşağıda gördüğünüz gibi toplam 6 filmden oluşan bir seridir ve tüm zamanların en çok izlenen serileri arasında yer almış durumdadır. İlave olarak birde animasyonu var.
Doğaüstü ögelerden robotlara uzaylılara kadar pek çok öge içeren seri, kurgulanmış bir galakside yer almaktadır. Karanlık ve aydınlık taraf arasındaki savaş konu edinilmiştir.

Star Wars

14. Gravity

Sinemada izleme şansım oldu yer çekimini, açıkçası görsel olarak nefis bir film. Filmi sıkıcı bulanlarda mevcut ama görselliği, işlenen çaresizlik teması, kısa öz anlamlı diyaloglar ve mücadelenin sonuna kadar sürüdürülmesi başarılı geldi bana. Uzay içinde dolanan ve bir çarpışma sonucu iletişimi kopan astronotların hayatta kalma mücadelesidir. Sandra Bullock ve George Clooney baş rolde.

Gravity

15. Stargate

Kült filmdir bu, Kurt Russell gibi isimlerin baş rolde olduğu film 1994 yapımı. Mısır‘da bir aygıt bulular ve incelemeye başlarlar. Sonra bunun bir ulaşım aracı olduğunu çözerler ve böylece ‘yıldız geçidi’ açılır. Antik mısıra ait insanlar ve uzaylı Ra meydana çıkar ve olaylar gelişir.

Stargate

16. The Fourth Kind

2009 yapımı filmde Milla Jovovich gibi ünlü oyuncular var. 4. tür olarak ülkemizde gösterime giren ve bilinen film kaçırılma olaylarını konu edinmiş. Uzun yıllar insanlar ortadan kaybolmaktadır ve nedeni araştırılsa da çözülememiştir. Bir gün bir psikolog bir hastasında travmaya rastlar ve bunun açıklanamayan olaylarla bağlantısı olabileceğini düşünür.

The Fourth Kind

17. Battle of Los Angeles

Yine bir saldırı filmi, fazla klişe oldu artık farkındayım. Dünya saldırı altındadır ve son savululacak yer Los Angeles kalmıştır. 2011 yılında gösterime giren film özellikle aksiyon/hareket sevenler için ideal. Bunun yerine Independence Day veya Stargate izlemenizi tavsiye ederim.

Battle of Los Angeles

18. Apollo 13

Tom Hanks, Kevin Bacon gibi oyuncuların yer aldığı filme 70 yılında başarısız olan ay görevi ilham olmuştur. Bir grup astronot aylar sürecek bir görev için yola çıkarlar fakat arıza yaşarlar ölüm tehlikesi ile burun buruna gelen ekip eve geri dönmeye çalışacaktır. NASA elinden geleni yapar, peki dönebilirler mi?

Apollo 13

Not: Bu listeyi KızlarSoruyor sitesinde hazırlayıp sizinle paylaşmamıza izin veren @_Bluelady adlı kullanıcıya teşekkür ederiz.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

14 YORUMLAR

  1. murat baltacı, yeni çıkan filmlerden haberdar olmak istiyosan
    “uzay” yaz 2222 ye gönder, her ay uzayla ilgili haberler ve filmler cebine gelsin, turkcell-ensar vakfı işbirliği ile.

  2. Kardeş böyle bir liste için sağol. Yıldızlararası filmini izlemiştim. Gravity filmini izlemeyi yarıda bıraktım izlemesi yorucu geldi biraz… Apollo 13 harika, bir de Moon filmini izlemeyi düşünüyorum.

  3. ben daha güzel hazırlayabilirdim taa 89 yapımı filmleri koymuşsunuz. yine de emek işte çalışılmış.
    Peki ben sayarsam;
    1)Cosmos: bir uzay serüveni
    2)Marslı
    3)Yerçekimi
    4)Passengers
    5)Life
    6)The Space Between Us
    7)Star Trek
    8)Mesaj
    9)Elysium
    10)Dünyalar savaşı
    11)İşaretler
    12)Riddick Günlükleri
    13)Thor Serisi
    14)Oblivion
    15)Prometheus
    16)Siyah Giyen Adamlar
    17)Avatar
    18)Serenity
    19)Alien / Yaratık
    20) VEEEEE TÜRK YAPIMI G.O.R.A.

    Güzellik sırasına göre değil ama benim listem daha iyi.. tartışmasız.

  4. gencler ensar vakfimizi, böyle sacma sapan filmlere alet etmeyin, biz ensar vakfi olarak ciddi islerle istigal ediyoruz, itina ile boru döseriz, bilhassa oglan cocuklarina, ilave olarak ta din dersi veriyoruz, bizim verdigimiz egitimi kimse veremez, sike sike ögretiyoruz. herkes memnun, bilhassa karaman ve konya bizden cok memnun, insallah yakinda hepsini siradan gecirecegiz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Sosyal medyada günün konusu TRT: #trthabering

TRT Haber'in resmi Twitter hesabından paylaşılan zam haberi, günün sosyal medya...

Dünyanın en çok Bitcoin sahibi 10 hesap

Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto'dan Grayscale'e, ABD Hükümetinden Winklevoss İkizleri'ne, en çok...

Düzenli cinsel hayatın 10 faydası

Batı ülkelerinde 16 yaşlarına kadar inen cinsellikle tanışma yaşı Türkiye’de de...

6 meyvenin ‘insan eli’ değmeden önceki ‘yabani’ hali

İnsanlık doğaya karşı verdiği "savaşta" görece üstünlük elde ettiğinden beri doğanın...

Tartışı-Yorum

İsmail Beşikçi Aziz Sancar’ı Nelson Mandela’yla eleştirdi

Sosyolog İsmail Beşikçi, bu yılın kimya dalında Nobel Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar ile ilgili bir yazı kaleme aldı.   Aziz Sancar'ı Nelson Mandela ile karşılaştıran İsmail Beşikçi yazısında, "Bilim...

7 Haziran yapbozundaki Kılıçdaroğlu

Ben Türkiye'de ana muhalefet partisinin genel başkanı olsaydım, şu an söylenenleri söylerdim. Kılıçdaroğlu'nu Kılıçdaroğlu yapan bir fark göremiyorum ne kadar arasamda bulamıyorum.     7 Haziran seçimlerine yaklaşırken her geçen gün durum...

Cebeci öğrencisine açık mektup!

Okulumuzun öznesi olan arkadaşlara ve de onu belli hallere sokmaya çabalayanlara, herkesin kendisinde bulabileceği payı hatırlatmaya dair naçizane bir çabadır bu yazı.   Klasiktir ama “zor günler” yaşıyoruz. Bir şehrin göbeğinde...