Ana SayfaHaberlerYaşamİlk Defa Görüntülenen Bir...
Google Haberler'de takip et!

Brezilya’nın yağmur ormanlarında yasa dışı altın arayışına çıkan bir grup, insanlık tarihine geçecek bir keşif yaptı. Modern dünyadan tamamen izole halde yaşayan toplumun, modern insanın kötü yüzüyle tanışması uzun sürmedi.

Brezilya’daki yasa dışı altın işlerini denetleyen savcılar, illegal madencilerin Amazon’da bulunan bir kabilenin 10 üyesinin katledildiği ile ilgili haberleri tartışıyorlar. Geçtiğimiz ay gerçekleştiği söylenen bir saldırı olayında madencilerin, bugüne kadar hiç keşfedilmemiş izole bir kabileyi katlettiği belirtiliyor. Hatta madenciler, öldürdükleri yerlilerin cesetlerini Amazon nehirlerinin azgın surlarına atmakla da suçlanıyorlar.

Suçlulardan ikisi, olay hakkında tanıklık yapmak için verdikleri ifadelerde kadın ve çocuklar olmak üzere kabilenin 5’te birinin yok edildiğini dile getirdiler.

Katliamın gerçekleştiği söylenen Amazon bölgesine Peru, Brezilya ve Bolivya ile sınırlanan Javari Vadisi adı veriliyor. Bu alanın, gezegen üzerindeki herhangi bir yerden daha fazla izole kabileler içerdiği belirtiliyor. Tahmini olarak 20 ayrı grupta yaklaşık 2.000 insanın yaşadığı vurgulanıyor.

hakkında Amazon kabilesi Amazon kabilesi

Katledilen kabile ise yerel dilde Fleicheros ya da “ok atanlar” olarak biliniyorlar. Ancak dış dünya ile temaslarının olmaması bölgedeki soruşturmayı zorlaştırıyor. Bölge daha önceleri de madencilerin yasa dışı ziyaretleri ile taciz ettikleri yerli halkların haberleriyle ünlenmişti.

‘Son 50 yılda Amazon’a yapılan en büyük saldırı’

Federal mahkemelerce incelemeye alınan saldırı, son yarım asrın en büyük saldırısı olarak tarihi bir keşifle beraber kayıtlara geçti. Yağmur alanlarındaki yerli ve izole halklara yönelik tacizler devam ederse, Brezilya hükumetinin sert yaptırımları gündeme gelecek. Diğer yandan mevcut delillerin yaşanılan katliamı tam anlamıyla ortaya çıkartmayacağına ilişkin tartışmalar sürüyor.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

7 maddede mutfağınızdaki doğal antibiyotikler

Press Haber - Havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığından...

Kamp yapacaklara altın değerinde 5 ipucu

Şehir hayatının yoğun trafiği ve yaz mevsiminin gelmesiyle beraber artan seyahat özlemini...

Routers Arşivinden 32 fotoğrafla 91’den 2014’e Kürt göçleri

Routers 1991 yılında yaşanan zorunlu Kürt göçünü arşivinden çıkararak yayınladı.   Routers, Saddam...

Arkeolojik kazıda buldukları 800 yıllık tohumu ektiler ve sonuç

Arkeolojik kazılarda ne bulunmadı ki bugüne kadar? Tarak, ayna, çanak, çömlek,...

Tartışı-Yorum

Enflasyon nedire birde böyle bakmak! (Tolga Yumrukaya)

Yazı/ Tolga Yumrukaya   Tolga Yumrukaya'nın kaleminden ekonomi-enflasyon nasıl yazısı. ‘Sefagiller ile Cefagiller’ Eşit topraklara ve eşit işgücüne sahip birbirinden bağımsız iki ayrı ada da yaşayan iki toplum düşünelim. Sefagiller ve Cefagiller. Her ikisi...

Marksist ve sosyalist bir siyasetçi olarak Yaşar Kemal

Yaşar Kemal, 28 Şubat 2015’te direne direne ölümünün ardından değişik yönleriyle tanıtıldı. Romancılığı, hikâyeciliği, şairliği, gazeteciliği, doğaya olan tutkunluğu, insana olan aşkı, neşeli kişiliği onu tanıyanlar tarafından anlatıldı. Ancak...

Ölümü öldürmek, sonsuz bir umudun baharıdır…

“Evîn Biharek e…”* - Arjen Arî   Bir acılar sarmalıdır sancı, zamanın derinliklerinde gezinen ve hayatın kıyılarına vurur hafızalarının unutulmayacak sesleri. “Lal bû zimanê xwezayê, Girî herikî, jan bû banî” (“Dilsizdi...