Ana SayfaHaberlerDünyadanİran içişleri bakanı protestocuları...

İran içişleri bakanı protestocuları ‘uyardı’: Müdahalenin dozunu artırırız

Benzine en az yüzde 50 zam yapılacağının açıklanmasının ardından protesto eylemlerinin başladığı İran’da göstericiler ‘güvenlik güçlerinin daha ağır müdahale yöntemleri kullanabileceği, müdahalenin dozunun artırılabileceği’ dair uyarı yapıldı.

hakkında Iran icisleri bakani protestoculari ‘uyardi’ Mudahalenin dozunu artiririz artırırız
Fotoğraf: Reuters

Başkent Tahran başta olmak üzere, Ahvaz, Hürremşehr, Bircend, Meşhed, Sircan, Geçsaran, Bender Abbas, İsfahan, Şiraz, Tebriz ve Kirmanşah’taki protestolarda dört kişi öldü; yaralananlar oldu. Bazı protestocular sokakta polisle karşı karşıya gelirken, çok sayıda sürücü kontak kapatarak trafiği durdurma noktasına getirdi.

BBC’deki habere göre dün, devlet televizyonuna konuşan İran İçişleri Bakanı Abdülrıza Rahmani Fezli, “Bu yasadışı eylemler sürerse güvenlik güçlerinin müdahale ederek düzeni sağlamaktan başka çaresi kalmayacak” dedi. Fezli, ‘sınırlı sayıda insan’ diye nitelediği protestocuları ‘tehdit ve terör ortamı yaratmak’la suçladı.

Hamaney: İnsanların talepleri karşılanmalı

Ülkenin dini lideri Ali Hamaney ise “İnsanların talepleri karşılanmalı” dedi.

İran’ın Tahran merkezli haber ajansı Mehr’in haberine göre Hamaney şu ifadeleri kullandı: “Ben bu alanda uzman değilim, ancak yürütme, yargı ve yasama organı başkanlarının, uzmanların çalışmalarına dayanarak aldığı karar uygulanmalı.”

Hamaney, protestocuların kamu mallarını ateşe vermelerine ilişkin ise “Kamu mallarını ateşe vermek vatandaşların işi değil, fitnecilerin işi. İran düşmanları bu tür tahripler ile gerginliği destekliyor ve şu anda da bununla meşgul” dedi.

İran’da benzin zammı isyanı yayılıyor: Protestocular yolları kapattı

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Ünlü 19 tabloyu fotoğraflarla yeniden düşünmek

Pek çoğumuzun bazılarını yakından tanıdığı ünlü tabloları günümüz şartlarında yeniden düşünmek...

20 güzel şiiriyle anlamı büken bir şair: Özdemir Asaf

Özdemir Asaf, sözü kavrayış biçimi ve vuruculuğu ön plana çıkarmasıyla pek çok...

Ricardo Bofill, çimento fabrikasından büyülü bir ev yaptı

İspanyol mimar Ricardo Bofill, 1. Dünya Savaşı’ndan kalma terkedilmiş bir çimento...

Biricik şair Metin Altıok’un bestelenen 10 şiiri

Türkçe şiirin en naif şairlerinden biri kuşkusuz Metin Altıok'tur. Birçok şiiri şarkı...

Tartışı-Yorum

Düşünürken

Sevgili okur bu atmosferde yazı yazmak hiç olmadığı kadar zor, öyle ki ciğerden kaleme kan çekmek kalemden kağıda mürekkep akıtmaktan daha kolay. Neden mi? Öyle bir iklim yaşıyoruz ki...

İşini hakkıyla yapmak seküler bir namus yeminidir

Barış Ünlü’nün bugün davası vardı, Ankara Adliyesinde, DTCF’nin tam karşısı; çok farklı dönemlerin mimari anlayışını yansıtmakla beraber her ikisi de olabildiğince “çatık kaşlı”. Sosyoloji bölümünün eski dersliği, 433 diye...

Murat Sevinç’ten Yılmaz Özdil’in “şarjör” benzetmesine dair bir yazı

Murat Sevinç'ten Yılmaz Özdil'in "kalaşnikof'a sürülen şarjör" benzetmesine göndermeli bir yazı kaleme aldı: "Kürtler mevzubahis olduğunda, gerisi teferruat ve utanç…"Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in HDP'ye verilecek oyları "kalaşnikof'a sürülen şarjör"e...