Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerIŞİD, İBDA-C, Hüda-Par’dan kontra...

IŞİD, İBDA-C, Hüda-Par’dan kontra toplantısı!

IŞİD’e desteğini açıklayan İBDA-C’nin Adımlar Dergisi, Kurban Bayramı’nda İstanbul’daki bürosunda düzenlediği toplantı da Kürtlere ve Kobane’deki direnişe karşı İŞID’le işbirliğini, yaklaşan “iç savaşı” ve “müslümanların hazırlıklarını” tartıştı. Toplantının görüntüleri derginin sitesinden yayımlanırken, toplantıyı haber yapanlar bugün yapılan açıklamayla “bölücülükle” suçlandı.

 

IŞİD yanlıları İstanbul’un göbeğinde Suriye ve Irak’taki savaşı Türkiye’ye taşıma planlarını tartıştı. Kurban Bayramı’nın son günü olan olan 7 Ekim’de İBDA-C’ye ait Adımlar Dergisi’nin İstanbul’daki bürosunda düzenlenen toplantının görüntüleri, derginin internet sitesinde yayımlandı. Görüntülerde, IŞİD’e açık destek ifade edilirken, islamcı ve milliyetçi örgütlerin Kobane eylemlerine nasıl yanıt vereceği konuşuldu.

‘ŞARTLAR BİZİ SAVAŞA ZORLUYOR, HAZIRLIK YAPILMALI’

Derginin genel yayın yönetmeni DAİŞ çetecisi Ali Osman Zor, “Şartlar bizi savaşa zorluyor. Savaş şartları yaklaşıyor, daha sık bir araya gelmemiz gerek. Gıda stokundan, telaffuz etmediğimiz ama hepimizin bildiği hazırlıklara kadar hepsini yapmak zorundayız” ifadelerini kullanırken, “Suriye ve Irak’ta müslümanlar hazırlıksız yakalandı. Biz hazırlık yapmalıyız.Bizler, MHP, Hüdapar olarak bir cepheyiz. Bir arada olmamazın nedeni Kürtlerdir. Araplar ve Türkler olarak birlikte hareket ediyoruz. IŞİD hepimizi temsil ediyor. Kendimizi savaşa göre örgütlemeliyiz.  Kürtleri kastederek, Kürtçülere karşı savaşmalıyız. Kürtlere karşı savaşmak üzere Kobanê’ye gitmeliyiz. 6 Ekim’den beri burada ayaklanan Kürtlere,HDP ve DBP’lilere karşı hemen harekete geçip savaşmalıyız. İşte o zaman bu zamandır” dedi.

‘IŞİD’Lİ TÜRK KOMUTAN ARKADAŞIMIN SELAMINI GETİRDİM’

Toplantıda bir diğer isim “IŞİD’de bir arkadaşımız var, komuta düzeyinde. Malatya’dan gitti. Dün aradı, selamları var” diyerek IŞİD’le ilişkilerini açıkça ifade ederken, söz konusu Türk IŞİD komutanının telefonda söylediklerini “Türkiye’nin meselenin içinde olduğunu biliyorlar. Buranın da yakın zaman içinde büyük karışıklıklar içine gireceğini biliyorlar” sözleriyle aktardı.

’10 BİNLERCE IŞİD’Lİ TÜRKİYE’YE GELECEK’

Aynı kişi Türkiye’den giden ve IŞİD saflarında savaşanlarla ilgili “Türkiye’deki hareketsizlikten dolayı mecburen orada yapmaları gerekenleri yapıyorlar” derken, “Ateş sıçrayacak. Saha eğitimi alanlar Türkiye’ye gelecek. 10 binlerle ifade edilen rakamlar. İşler farklı mecralara gidecek” sözleriyle cihadı Türkiye’ye taşıma planlarını açıkça dile getirdi.

HÜDA-PAR’LI: IŞİD’E KARŞI SEVGİ VAR

Toplantıya katılan bir Hüda-Par üyesi, partisinin IŞİD’le ilgili tavrını “Medyaya yansımasa da IŞİD’e karşı sevgi ve muhabbet var” şeklinde özetledi. Aynı isim, “Yetkililerden eleştiri geliyor ama herkes IŞİD’i destekliyor” dedi.

 ‘BİZİM 10 YILDA YAPAMADIĞIMIZI IŞİD 15 GÜNDE YAPTI’

 “Milliyetçi müslüman” olarak tanıtılan ve BBP’li olduğu tahmin edilebilecek bir diğer kişi “Bizim 10 yılda yapamadığımızı IŞİD 15 günde yaptı” derken, MHP’nin İstanbul yöneticileriyle de sık sık görüştüklerini ve onların da IŞİD konusunda benzer bir noktaya gelmekte olduklarını söyledi. Bahçeli’nin ülkücüleri pasifize ettiği eleştirisinin dillendirildiği toplantıda, ülkücüler için “Giderek radikalleşiyorlar. Yarın öbür gün biz kenarda bekleyelim demeyeceklerdir, sahaya ineceklerdir” dendi.

 ‘İSLAM DEVLETİ MİLİTANLARINI TÜRKİYE’YE İZNE GÖNDERİYOR’

 Türkiye’den giden IŞİD militanlarının, askerlik izni gibi sık sık Türkiye’ye gelip dinlendiği konuşulan toplantıda, “İslam Devleti askerlerine izin veriyor, Türkiye’ye gönderiyor” dendi.

 ERDOĞAN’IN SÖZLERİ GÜLDÜRDÜ: TAKİYYE YAPIYOR

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “IŞİD’le PKK aynı” sözleri gülme ve “Takiyye yapıyor” sözleriyle yanıtlandı.

 ÜLKÜCÜ: GEZİ’DE PASİF KALDIK ARTIK AKTİF OLALIM

Toplantıya katılan bir MHP’li, Gezi’de pasif kaldıklarından dert yanarken, artık daha aktif olmalarını ve sokağa çıkıp insanlara saldırmaları gerektiğini açıkça anlattı.

 Toplantıda ayrıca Arap ve Türk müslümanların “işbirlikçi Kürtçülüğe” karşı birleşmesi gerektiği konuşulurken, “islam temelli gerçek bir kurtuluş savaşı”nın yakın olduğuna işaret edildi.

Kobane eylemlerine dönük islamcı ve milliyetçi grupların saldırılarının nasıl planlandığına dair de birçok veri sunan toplantıyla ilgili bugün tekrar açıklama yapan Adımlar Dergisi, görüntüleri haber yapanları “bölücülükle” suçladı.

 

Kaynak: Siyasihaber

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

25 maddede #ÖSYM’nin sınavdan çıkan öğrenciyle imtihanı

İlkokul sıralarında başlayan sınav maratonu bitmek bilmiyor. Üniversiteye girişte ilk aşama olan...

Bilim dünyasına iz bırakan 5 kadın!

İş hayatında cinsiyet eşitliği en çok tartışılan konulardan biri. Tüm dünyada...

En güzel sahneleriyle Erdal Tosun

Tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Tosun geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını...

Evlenmeden önce bir daha düşünmeniz için 10 evlilik filmi

Evlilikle ilgili filmler ya da evlilik filmleri demeden önce "evlilik kurumu"...

Tartışı-Yorum

Fikirsiz fikir sahipleri

Mehmet Uzun* - Tartışı-Yorum “Ustalık” dönemiyle kendini belli eden otokratik yönetimin neşter vurduğu sahalardan biride hiç şüpehiz akademi olmuştur. Ülkemiz üniversitelerinde öteden beri endişe verici düzeyde olan bilimsel kaygı yerini...

Kerbelâ’ya Giderken 1

Muharrem ayı içerisinde olduğumuz bu günler de Kerbelâ katliamını, ve bu katliama giden yolu konu almak istedim. Üç parçaya ayırdığım bu yazıda Ehlibeyte ve Ehlibeyt yoldaşlarına yapılan haksızlıkları kaleme...

Kerbelâ’ya Giderken Hz. Hüseyin

İmam Hüseyin, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın ikinci oğludur. Hicretin dördüncü yılı Şaban ayının üçüncü günü Medine’de dünyaya geldi. Künyesi Ebu Abdullah’tır; lakapları ise Raşid, Tayyib, Vefî, Zekî, Mübarek,...