Ana SayfaHaberlerDünyadanİspanya’nın 113 yaşındaki en...

İspanya’nın 113 yaşındaki en yaşlı kadını ‘corona’yı yendi

İspanya’nın en yaşlı kadını olduğu belirtilen, 113 yaşındaki Maria Branyas, Covid-19’a yakalandı ve hastalığı yendi. Üç çocuğu, 11 torunu, 13 torun çocuğu bulunan Branyas, Olot kentindeki bir bakımevinde yaşıyor.

hakkında Ispanya’nin 113 yasindaki en yasli kadini ‘corona’yi yendi coronayı
Fotoğraf: Twitter

İspanya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 1918-1920’deki İspanyol gribi salgını ve 1936-1939 yıllarındaki iç savaşı gören Branyas’ın hafif belirtilerle hastalığı atlattığını açıkladı.

Açıklamaya göre Branyas’a, ülkede sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği mart ayında, belirtiler nedeniyle test yapıldı. Test sonucu pozitif çıktı. Haftalarca izole edilen Branyas sağlığına kavuştu.

Branyas’ın kızı Twitter’da, “Şimdi gayet iyi, mükemmel. Her zaman olduğu gibi sohbet etmek, hayatı paylaşmak istiyor.. Yani eski haline döndü” yazdı ve iyi dileklerini gönderen herkese teşekkür etti.

1907 yılında Meksika’da dünyaya gelen Branyas’ın ailesi iki yıl sonra ABD’nin San Francisco kentine, oradan da Birinci Dünya Savaşı sırasında İspanya’ya göç etti.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Sputnik’in seçimiyle en güzel 10 Rus model

Sputnik'in deyimiyle "güzellik ve zarafetleri" ile Rus kadınlarının moda dünyasında fırtına...

Her sosyal bilimcinin mutlaka okuması gereken 10 akademik kitap

Akademik dünyaya yeni giren ve sağlam adımlarla ilerlemek isteyen her öğrencinin...

Araç bahar bakımı nasıl olmalı?

Araçlarda bahar bakımı nasıl olmalı? Kış aylarında artan yağışlar, zorlaşan yol koşulları, hava kirliliği ve nem oranlarının artması araçların yıpranmasına ve performansının düşmesine neden oluyor. Bu durum bahar aylarında araçların birtakım bakım, onarım ve kontrollerini beraberinde getiriyor.

Tutkunun kadını Frida Kahlo’yu anlatan 5 film

Frida Kahlo; ressamlık, sosyalizm, feminizm, şairlik ve yazarlığın vücut bulmuş halidir. Tutkunun ve...

Tartışı-Yorum

Direniş Suflesi: Hayır

‘Oku’ diye başlıyor olmasına rağmen kutsal sayılan kelam; ilk maraza mevzunun başında ortaya çıkıyor. Taraflaşmanın daha kolay belirlendiği, hudutların keskin olduğu süreçler elbette yaşandı. Her konuya dair yaklaşımlar farklı idi...

Enflasyon nedire birde böyle bakmak! (Tolga Yumrukaya)

Yazı/ Tolga Yumrukaya   Tolga Yumrukaya'nın kaleminden ekonomi-enflasyon nasıl yazısı. ‘Sefagiller ile Cefagiller’ Eşit topraklara ve eşit işgücüne sahip birbirinden bağımsız iki ayrı ada da yaşayan iki toplum düşünelim. Sefagiller ve Cefagiller. Her ikisi...

Kara cumartesi; 95 ölü, 246 yaralı

Bu sabah uyandığımda hafta sonu tatili ve çiseleyen yağmurun gölgesinde daha düşünsel bir içeriği olan “zannımın kıpırtıları 2” başlıklı yazımı kaleme almayı düşünüyordum. Ancak öğle saatlerinde Ankara'dan gelen yürekleri...