Ana SayfaHaberlerDünyadanJaponya’da, dokuz kişiyi öldüren...

Japonya’da, dokuz kişiyi öldüren ‘Twitter katili’ne idam cezası

[ad_1]

Japonya’da, Twitter üzerinden iletişim kurduğu dokuz kişiyi öldüren kişi idam cezasına çarptırıldı.

Japonyada dokuz kisiyi olduren ‘Twitter katiline idam cezasi
Fotoğraf: socialmediaasia.com

Kamuoyunda ve basında, ‘Twitter katili’ olarak tanınan Takahiro Şiraişi’nin Zama kentindeki evinde, 2017 yılında, kaybolan genç bir kadın arandığı sırada parçalanmış ceset parçaları bulunmuştu. Cinayetler bu şekilde ortaya çıkmış, Şiraişi tutuklanmıştı. 30 yaşındaki Şiraişi, 1 Ekim’deki duruşmada suçunu itiraf etmişti.

Twitter üzerinden intihar eğilimli kişilerle iletişim kuran Şiraişi, onlara ‘ölmeleri konusunda yardım edeceğini’ bazılarına, ‘onlarla birlikte kendisini de öldüreceğini’ söyleyerek evine çağırdı. Sekizi genç kadın biri erkek dokuz kişiyi öldürdü.

Zama kentindeki evinde ceset parçaları bulununca ülke gündemine oturan Şiraişi’nin avukatları, dava sürecinde, ölenlerin ‘kendi rızalarıyla öldürüldüklerini’ bu nedenle cezasında indirime gidilmesi gerektiğini savundu.

Ancak Şiraişi hakkındaki suçlamaları kabul ettiği 1 Ekim’deki duruşmada ‘onları kendi istekleri dışında öldürdüğünü’ söyledi.

Karar duruşmasında hakim de kararını açıklarken, “Kurbanlardan hiçbirinin rızası yoktu” diyerek Şiraişi’yi idam cezasına mahkum etti.

Japonya’yı şoke eden cinayetler sosyal medyada intiharın nasıl konuşulması gerektiğinin tartışılmasına neden oldu. Dava süreci büyük ilgi gördü.

[ad_2]

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Magnus Wennman’dan 12 fotoğrafla kaçışın ortasında uyumaya çalışan mülteci çocuklar

Gazeteci ve fotoğrafçı Magnus Wennman, ülkelerindeki savaştan kaçmaya çalışan dünyadaki mülteci...

Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya’ya tanınan kapitülasyonlar

Son dönemde Rusya ile arası gerilen Türkiye'nin, zamanında ''Akkuyu Nükleer Santrali''...

Dünyanın En Güzel Gölleri

Presshaber.com olarak sizler için dünyanın en güzel göllerini listeledik. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26.  27.

6 meyvenin ‘insan eli’ değmeden önceki ‘yabani’ hali

İnsanlık doğaya karşı verdiği "savaşta" görece üstünlük elde ettiğinden beri doğanın...

Tartışı-Yorum

Kuzguni Gömüt

Siyah kuzguni elbisesi içinde dilinde tek bir Arapça cümle ile Aisha Faris, sadece ağlıyordu. Bizim bilmediğimiz bir dilde, İç’inde kopan çığlıkların gümbürtüsü, siyah elbisesinde kara kara dalgalanıyordu. Aynı Arapça cümleyi tekrarlayarak Engin dertlerine bir de çağlayanlar ekliyordu. Gözyaşları bakışımızın değdiği her yerdeydi. Kara elbisesi; pul parlaklığını, onun...

Bir Halkın Futbol Tarihi: Filistin

Ulvi Koçu / Tartışı-Yorum  "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi." der Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus. Günümüz futbol algısının dışında olan bu tespit dünyanın en popüler spor dalı olan futbolun en alt tabakasından en zirvesine sitem dolu bir selam çakıyor...

Fikirsiz fikir sahipleri

Mehmet Uzun* - Tartışı-Yorum “Ustalık” dönemiyle kendini belli eden otokratik yönetimin neşter vurduğu sahalardan biride hiç şüpehiz akademi olmuştur. Ülkemiz üniversitelerinde öteden beri endişe verici düzeyde olan bilimsel kaygı yerini koltuk kaygısına, siyasi ve ideolojik gruplaşmalara bırakmıştır. Değişen zihniyetle, bilimle arasındaki pamuk ipliğini kopartan bilim insanları, otokratik anabilim...