Ana SayfaHaberlerEkonomiKasa talebi patladı, finansal...

Kasa talebi patladı, finansal sisteme güven azalıyor!

Yatırımcı, dışarı yatırım yapıyor. CHP’li Kuşoğlu, “İnsanlar paralarına el konulacağı korkusu ile kasa alıp ona koyuyor. AKP dönemi zenginleri bile güvenmiyor. Bu, güvensizliğin göstergesi. Pandemide akılcı tek karar yok” dedi.

Kasa talebindeki artış ve üreticilerin iki ay sonraya gün vermesini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, bu durumu iktidara güvensizliğin göstergesi olarak yorumladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Sözcüsü de olan Kuşoğlu, bir ekonominin iyi olabilmesi, yatırım yapılabilmesi, istihdamın artması için her şeyden önce “güven duyulması” gerektiğini vurguladı. Ekonomiye güven duyulabilmesi için de hukuk, adalet olması, devlet kurumlarına, yasalarına ve mevzuatına inanılması gerektiğini dile getiren Kuşoğlu şunları söyledi:

“Türkiye’deki yönetim güven vermiyor. Hiçbir şekilde adalet yok, hukuk yok. Dolayısıyla da böyle bir ortamda ekonominin iyi olması mümkün değil. AKP döneminde en fazla parayı kazananlar bile iktidara güvenmiyor. Kasa satışlarının çok artması bu iktidara güvensizliğin bir göstergesidir. İnsanlar götürüp parasını bankaya, bankadaki kasaya koymuyor. Kasa satın alıyor. El konulabilir diye kendisi parasını muhafaza etmek istiyor. Bu güvensizliğin göstergesidir.”

Türkiye’deki yatırımcının dışarıya daha fazla yatırım yaptığını, bunun nedeninin yatırımcının iktidara güven duymaması olduğunu kaydeden Kuşoğlu, ayrıca uluslararası kuruluşların raporlarının da dünyada en fazla para transferinin, servet transferinin olduğu ülkelerin başında Türkiye’nin yer aldığını gösterdiğini bildirdi.

Devlet kurumlarının verdiği istatistiki rakamların da asla güven vermediğini anlatan Kuşoğlu, ekonomiyi yönetenlerin hiçbir yol haritasının da bulunmadığını söyledi. Kuşoğlu, 2020 bütçesinin 7 ayda iflas ettiğini, Orta Vadeli Program’ın (OVP) yapılamadığını dile getirerek “Doğru dürüst bir bütçede yapamayacaklar. Ek bütçe de yapamadılar. Temel sorun bu hükümete güvenilmemesidir. Bu güvensizliğe pandemi de eklenince daha kötü bir ortam oluştu” diye konuştu.

 

cumhuriyet.com


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürük Nasıl Geçer?

Kuru öksürüğe sigara, alerjik maddeler, mide asitleri ve soğuk algınlığı...

Arkeolojik kazıda buldukları 800 yıllık tohumu ektiler ve sonuç

Arkeolojik kazılarda ne bulunmadı ki bugüne kadar? Tarak, ayna, çanak, çömlek,...

Evlenmeden önce bir daha düşünmeniz için 10 evlilik filmi

Evlilikle ilgili filmler ya da evlilik filmleri demeden önce "evlilik kurumu"...

Ankara tarım müzesinden tarım tarihimize ışık tutan 20 antika

Tarih kokan Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı tarım müzesi olan Ankara...

Tartışı-Yorum

Marksist ve sosyalist bir siyasetçi olarak Yaşar Kemal

Yaşar Kemal, 28 Şubat 2015’te direne direne ölümünün ardından değişik yönleriyle tanıtıldı. Romancılığı, hikâyeciliği, şairliği, gazeteciliği, doğaya olan tutkunluğu, insana olan aşkı, neşeli kişiliği onu tanıyanlar tarafından anlatıldı. Ancak...

Ne garip bir muamma ‘Ene’

Ne garip bir muamma “Ene”. İnsanı daha süslü yapan bir ziynetmi yoksa defektimi? İster doğal seleksiyona inanın ister tecelliyata, kabul edersiniz iç dünyamızda ruhumuzu yoğuran bu aletin bir faydası/anlamı...

Ümit Kıvanç yazdı “Savaştan buraya insanlık macerası”

Ümit Kıvanç Radikal'in bugünkü köşesinde "Savaştan buraya insanlık macerası" başlıklı bir yazı kaleme aldı.  Ümit Kıvanç'ın bugünkü yazısı: Belki de bir kısmı eşimiz dostumuz ahbabımız arkadaşımız olan yeni milletvekilleri hepimiz adına...