Ana SayfaHaberlerDünyadanKatledilen 43 öğrenci için...

Katledilen 43 öğrenci için Meksika’da havalimanı işgali!

Meksika’da hükümeti protesto eden 43 öğrencinin polis ve çeteler işbirliğiyle vahşice katledilmesi nedeniyle sokağa çıkan Meksikalılar Acapulco Havalimanını işgal etti, devlet başkanını istifaya çağırdı.

 

43 öğrencinin polis tarafından katledildiği Meksika’da halk bir haftadır sokakta. Turstik bir mekan olan Acapulco’da sokağa çıkan eylemciler havalimanını işgal ederek uçuşları engelledi. Gösteri 3 saat boyunca sürdü. Polisle çıkan çatışma sonucu 18 polis, 9 gösterici yaralandı.

İşgal süresince Devlet Başkanı Pena Nieto kastedilerek “Katil Pena” sloganı atıldı ve istifa çağrısı yapıldı. Havaalanı işletmesi, işgal sırasında yazılamaların dışında herhangi bir zarar verilmediğini açıkladı.

MEKSİKA’DA MAFYA-SİYASET,POLİS AĞINA KARŞI HALK SOKAKLARDA

‘DNA testi yapmak zor’

Soruşturmayla ilgili başsavcı Jesus Murillo Karam yakılan cesetlerde DNA testi yapmanın zorluğundan bahsetti. Karam ellerindeki kemik örneklerini Avusturya Innsbruck Üniversitesi’ndeki bir laboratuara gönderdiklerini açıkladı.

Öğrenciler, Igula kasabasında 26 Ekim’de yaşanan bir çatışmanın ardından polis tarafından gözaltına alınmıştı. Bölgesel polis 6 öğrenciyi vurarak katlettikten sonra diğer öğrencileri kendilerine ‘Birleşik Savaçılar’ (Guerreros Unidos) diyen uyuşturucu ticareti de yapan kontra bir örgüte vermişti. Bu çete öğrencileri çöplük alana götürüp kurşuna dizmiş ve 14 saat boyunca cesetleri yakmıştı. Kalan parçalar torbalara doldurulup nehre atıldı.

Çete liderinin “Ceset parçaları kül haline getirip nehre döktük. Asla bulamayacaklar” ifadelerini kullandığı telefon konuşması basına yansımıştı.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

13 fotoğrafla büyüleyici tarihi yerlere farklı açıdan bakmak

Gördüğümüzde büyülendiğimiz birçok tarihi yer vardır. Bununla birlikte bu tarihi yerlerin...

6 meyvenin ‘insan eli’ değmeden önceki ‘yabani’ hali

İnsanlık doğaya karşı verdiği "savaşta" görece üstünlük elde ettiğinden beri doğanın...

Japon Ressam Tetsuya Ishida’nın akıllara ziyan 24 tablosu

Japon Ressam Tetsuya Ishida, tablolarında kendi yüzünü resmetmesine karşın, bütün bir...

Cristiano Ronaldo ünsüz olsaydı

Cristiano Ronaldo gibi bir yıldız olup da sokakta dolaşmak, sevenlerinin ilgisi...

Tartışı-Yorum

Üşüyor bir coğrafyanın yüreği

'Eylül Mayıs'a dönüşecek...'Geo Milev Üşüyor bir şehrin yüreği,  geceler buzdan karanlık. Yan yana dizilmiş çadırlar kanıyor. Üşüyor yeryüzü ve şehrin sokaklarında geziyor soğuk. Bir çocuk gözlerinde acının izlerini taşıyor. Bir...

Fikirsiz fikir sahipleri

Mehmet Uzun* - Tartışı-Yorum “Ustalık” dönemiyle kendini belli eden otokratik yönetimin neşter vurduğu sahalardan biride hiç şüpehiz akademi olmuştur. Ülkemiz üniversitelerinde öteden beri endişe verici düzeyde olan bilimsel kaygı yerini...

Rıza Yalçın Koçak yazdı: Olağanüstü zulüm

Rıza Yalçın Koçak Etrafımızdaki insanlar büyük bir şaşkınlıkla cevabı bir yanı ile çok basit bir yanıyla ise iler tutar yanı olmayan sorular soruyorlar. İşyerlerinden atılan arkadaşlarının masumiyetlerine iliklerine kadar inanıp...