Ana SayfaKültür SanatSinemaAmsterdam Belgesel Film Festivali,...

Amsterdam Belgesel Film Festivali, festival tarihinden 300 filmi ücretsiz erişime açtı

Avrupa’nın en büyük, dünyanın en kapsamlı belgesel festivali olan Amsterdam Belgesel Film Festivali (IDFA), festival tarihinden 300 filmi ücretsiz olarak çevrimiçi erişime açtı.

Tüm dünyada etkisini gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle toplu etkinlikler, festivaller ve konserler iptal ediliyor.

18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Festivali’nin de arasında bulunduğu birçok festivalin iptal kararının ardından, Filmmor ve Documentarist her gün çevrimiçi yeni bir film yayımlama kararı aldı. Bu kararın ardından Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali de festival tarihinden 300 filmi erişime açtı.

Altyazı’nın aktardığına göre, IDFA’nın erişime açtığı filmler arasında Türkiye yapımı iki belgesel de bulunuyor. Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan’ın yönetmenliğindeki 2008 yapımı “İki Dil Bir Bavul” ile Kazım Öz’ün 2008 yılında çektiği belgesel film “Son Mevsim: Şavaklar” (Demsala Dawi: Sewaxan, 2008) erişime açılan Türkiye yapımlarından.

1988 yılından bu yana her yıl Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen dünyanın en büyük belgesel festivali olan IDFA’nın ücretsiz olarak çevrimiçi erişime sunduğu 300 filme şuradan ulaşılabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Şah Fırat Operasyonu Twitter’da: Her türlü türbe taşınır!

Büyük devlet Türkiye'nin başarılı Şah Fırat Operasyonu, hükümet ve hükümete yakın...

7 maddeyle, yeni bir gözlüğe ihtiyacınız var mı?

Halihazırda gözlük takan bireyler de yeni reçeteye ihtiyaç duyabilir ve bunu...

Her çocuğun mutlaka okuması gereken 10 çocuk kitabı

Bu listede daha iyi bir dünya ve çevresine duyarlı bireyler yetiştirmek...

Ünlülerin daha önce görmediğiniz 32 fotoğrafı

    Bu içerikte, daha önce görmediğinizi düşündüğümüz, tarihin tozlu sayfalarından çıkarılmış 33...

Tartışı-Yorum

Evrilen CHP ve sağ-sol kucaklaşması

“Vay be bu da mı olacakmış” diyeceğimiz ne çok şey görüyoruz son günlerde. Sağ ve sol un kucaklaşması bunların başında geliyor. 1950-1990 arası Türkiye’si karanlık günlerinde birbirine taban tabana zıt,...

Kerbelâ’ya Giderken Hz. Hüseyin

İmam Hüseyin, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın ikinci oğludur. Hicretin dördüncü yılı Şaban ayının üçüncü günü Medine’de dünyaya geldi. Künyesi Ebu Abdullah’tır; lakapları ise Raşid, Tayyib, Vefî, Zekî, Mübarek,...

Kolektif şiddet bilinci

Seçim beyannamelerinin yayınlandığı şu günlerde, partilerin, tıkanan ana damarımız olan “birlik beraberlik şuuru” bahsini, vaad metinlerine dahi almamalarına şaşmamak elde değil. “Birlik şuuru” deyince aklınıza saadece “kürt sorunu” geliyorsa,...