Ana SayfaHaberlerEkonomiKESK'ten Davutoğlu'na yasal düzenleme...

KESK’ten Davutoğlu’na yasal düzenleme talebi!

KESK, 7 Ocak 2015 tarihinden itibaren emekli aylığı bağlananların hiçbir başvuruya gerek olmaksızın hizmet sürelerinin tamamı için emekli ikramiyesi almaya hak kazandığını duyurarak, hükümetten gerekli yasal düzenlemeler için talepte bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetten 7 Ocak 2015 tarihinden önce emekliye ayrılan kamu emekçilerine dava açmaya gerek kalmaksızın 30 fiili hizmet yılından fazla süreleri için de emekli ikramiyesi verilmesi hakkında düzenleme yapmasını istedi.

ANAYASA’YA AYKIRI BULUNMUŞTU

KESK‘e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) üyesi iken emekli olan bir kamu emekçisinin açtığı dava sonucunda Ankara 10. İdare Mahkemesi tarafından, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu’nun 89. maddesinin 4. fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “… verilecek emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla süreler (dikkate alınmaz)” ibaresinin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurulmuş ve bu başvuru sonucunda ilgili yasa kuralı Anayasa’ya aykırı bulunarak iptal edilmişti.

Anayasa Mahkemesi’nin kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HİZMET SÜRELERİNİN TAMAMI İÇİN İKRAMİYE HAKKI

Kararın yürürlüğe girmesi ile birlikte, 7 Ocak 2015 tarihinden itibaren emekli aylığı bağlananlar hiçbir başvuruya gerek olmaksızın hizmet sürelerinin tamamı için emekli ikramiyesi almaya hak kazandı.

Anayasa Mahkemesi kararları geriye dönük uygulanmadığından 30 yıl sınırı kalkmasına rağmen, 7 Ocak 2015 tarihinden önce emekliye ayrılanlara 30 fiili hizmet yılından fazla süreleri için emekli ikramiyesi verilemeyecek. Bu durumda olanlar ya idari yargıya başvurarak 30 yılı aşan hizmetleri için ikramiye ödenmesini talep edecek ya da hükümet bir yasal düzenleme yaparak yeni mağduriyetlere yol açmadan sorunu çözecek.

KESK, Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir yazı yazarak, gerekli idari ve yasal düzenleme yapılmasını talep etti.

Kaynak: ANF

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

10 fotoğrafla Rus fotoğrafçısı Aleksandr Yakovlev’den Büyük Patlama Teorisi

Rus fotoğrafçısı Aleksandr Yakovlev, Büyük Patlama Teorisi adlı çalışmasında un, dans...

Vietnamlı fotoğrafçıların gözünden 13 fotoğrafla Vietnam Savaşı

Vietnam Savaşı tarihte görülmüş en çetin savaşlardan biriydi kuşkusuz. Savaşın gerçek...

Başkentte sanat eseri gecekondu müze olmayı bekliyor

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir gecekonduda oturan, yüzde 70 engelli olan ressam...

Çare sosyalizm diyen en zengin yoldaşımız Bill Gates’e Twitter’dan yorumlar

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in çare sosyalizm açıklamasından sonra, Twitter'dan da birçok...

Tartışı-Yorum

Ortadoğu`nun Panaroma Denemesi – Tartışı-Yorum

Tartışı-Yorum / Yakup EmrahŞüphesiz ki zulmün egemen olması ile birlikte birçok kavram, gücü ellerinde bulunduran totaliter sistemlerin kendi fikriyatlarını muhafaza etmek adına ürettikleri büyülü sözlerdir. Örneğin İnsan Hakları Bildirgesi...

7 Haziran yapbozundaki Kılıçdaroğlu

Ben Türkiye'de ana muhalefet partisinin genel başkanı olsaydım, şu an söylenenleri söylerdim. Kılıçdaroğlu'nu Kılıçdaroğlu yapan bir fark göremiyorum ne kadar arasamda bulamıyorum.  7 Haziran seçimlerine yaklaşırken her geçen gün durum...

Alice’ten zuhur eden Distopya mukaddimesine!

Kadir Yıldırım Sevgili gündüz; Dünya hayal ettiğim kadar harika değil. Senin gölgenin altında günah işliyorlar. Baş ucunda, beyaz pamuktan bir sehpa gibi uzanan bulutların altı karanlık.  Sevgili gündüz;Dünya hayal ettiğim kadar harika değil.Senin gölgenin...