Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerKılıçdaroğlu: Rakı sofralarında ülke...

Kılıçdaroğlu: Rakı sofralarında ülke kurtaranları temizleyeceğiz!

CHP lideri KIlıçdaroğlu, olağanüstü kurultayda, kimi zaman tansiyonu bir hayli yükselen bir konuşma yaptı.

 

CHP’nin olağanüstü kurultayında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, zaman zaman sert ifadeler kullandığı bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, sözlerinin bir yerinde, “CHP’yi, rakı sofralarında Türkiye’yi kurtaranlardan temizleyeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri salondan da büyük destek buldu.

Kılıçdaroğlu’nun sözleri şöyle:
“CHP elitist bir parti diyorlar. Elitlere saygım var, aydındır. Ama bir elitistler var. Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Bunu herkes iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil.”
KILIÇDAROĞLU ‘SAĞA KAYDI” ELEŞTİRİLERİNİ YANIT: KAĞITTAN DEVRİMCİLİK DEĞİL….”
Kemal Kılıçdaroğlu, başta diğer genel başkan adayı Muharrem İnce olmak üzere, kendisine yapılan “sağa kaydı” eleştirilerine yanıt verdi. CHP’nin yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını, siyasi partiler yasasının değiştirilip, lider sultasının kaldırılması için mücadele ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “CHP sağa mı kaydı? yok böyle birşey. CHP, tarihi misyonu çerçevesinde her nerede duruyorsa, yine orada duracaktır” dedi. Kılıçdaroğlu, sağa kaymadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Hangi CHP Genel Başkanı Deniz Gezmiş’in mezarını ziyaret etti. Üç fidana sahip çıktım ben. onların mezarına gidip karanfil koydum. Bizim devrimciliğimiz kağıttan devrimcilik değil. Bizim devrimciliğimiz yürek ister, yürek…”
Kılıçdaroğlu, “sağa kaydı” eleştirilerine karşılık, “Baskıcı devlet karşı çıktım, her zaman karşı çıkacağım. Vatandaşın hesap soran değil, vatandaşına hesap veren devleti savunduk biz. Bu mu sağcılık?” dedi.
Kılıçdaroğlu, “sağa kaydı” eleştirilerine karşılık, iş güvenliğine sahip çıktıklarını, Van’daki depremzedelerle destek olduklarını, taşeronlaşmaya karşı çıktığını, emekliliklerin haklarını savunduğu anlattı.
Kılıçdaroğlu, “Bütün bunları yapınca, ben sağa mı kaydım?” dedi.

KÜRTLERE MESAJ
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında Kürtlere, mesajlar vardı. CHP’nin “yerel yönetimler şartını mutlaka getireceğini” söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, Güneydoğu’da KCK davasından dolayı tutuklanan, kelepçelenerek fotoğraflanan BDP’li belediye başkanlarından özellikle bahsetti. Yerel yönetim özerklik şartını getireceklerine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, “Ben sağ sol ayrımı yapmıyorum. Sağcı, solcuyu değil, tüm insanları seviyorum” dedi.

“DİKTATÖR BOZUNTUSU” DEDİ…
Gezi parkı eylemleri sırasında Taksim’in kapatıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “bir diktatör bozuntusunun talimatıyla kapatılan Taksim’e, Kadıköy’deki mitingimizi iptal edip çıktık” dedi.
PARTİ İÇİNE MESAJ: PARTİ AĞALARINI SİLECEĞİM
Parti içine mesaj veren Kılıçdaroğlu parti ağalarını partiden sileceğini belirterek şunları söyledi:” Demokrasinin de disiplinin de ne olduğunu bilirim. Düne kadar sustum. Sabah mikrofonu gören koşa koşa gidip CHP’yi eleştirirse kimse kusura bakmasın buna izin vermeyeceğim. Benim genel başkanlığım zamanında o tüzük değişikliği olmasaydı yeni bir genel başkan adayı çıkamazdı. Ben genel başkan adayları çıksın diye çaba harcıyorum. Ben bu yarışın bütün koşullarını hazırladım. Yan yana oturuyoruz. Telefon ettim. Ne kadar istiyorsa davetiye de gönderelim. Demokrasiden yanayız. Ama demokrasi kaos demek değildir. Ya bu partinin kurallarına bağlanırsınız ya da ayrılırsınız. Tüzüğü değiştirdik. Yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. 2015 seçimleri kadın ağırlıklı bir seçim olacak. Aktif pasif üyelik getireceğiz. Aidatını ödeyen gelecek seçme seçilme hakkını kullanacak. Mobil aidat ama. Bir sendika ağaları var bir de parti ağaları. Parti ağalarını da sileceğim.CHP elitist bir parti diyorlar. Elitlere saygım var, aydındır. Ama bir elitistler var. Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Bunu herkes iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil.
ATATÜRK VURGUSU: GARDIROP ATATÜRKÇÜSÜ DEĞİLİM
Kılıçdaroğlu, konuşmasında partide yaşanan Atatürkçülük tartışmalarına da değinerek “Atatürk 77 milyonun yüreğinde olan kişidir. Atatürk’ten söz edildiğinde bütün CHP’lilerin yüreği oynar, gözleri dolar. Atatürk düşmanlarının bile saygı duyduğu biri. Ben Kenan Evren Atatürkçüsü değilim. İlhan Selçuk’un da dediği gibi gardırop Atatürkçüsü değilim. Ben yüreğinde Mustafa Kemal Atatürk’e yer açan biriyim. Atatürkçülük hiç kimsenin önünde diz çökmemektir. Büyümek, üretmek, kazanmak, kazandığını hakça bölüşmektir. Mazlumdan yana olmak, zulme direnmektir.
Otur masa başına, Atatürkçülük edebiyatı yap. Biz onlardan değiliz kimse kusura bakmasın. Atatürk’ü dar kalıplar içine Evren ve arkadaşları yaptı.
(Radikal)

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Rob Gonsalves’in elinden çıkmış 37 muhteşem resim

Optical Illusion Paintings By Rob Gonsalves The beautiful and mind-bending illusions in...

Daha önce hiç görmediğiniz 11 ilginç kütüphane

Kitap okumak toplumlarda yerleşmesi zor bir alışkanlıktır. Gelişmekte olan toplumlar kitap...

Sonraki bölümlerini dörtgözle bekleyeceğiniz yeni yabancı diziler

Türkiye'nin dizi karnesi pek parlak değil, neden mi? Çünkü bir sezona...

8 maddeyle Arabeskin nadide sanatçılarından ‘akımları’ öğrenelim

Köyden kente göçün 'zorunlu' bir sonucu olarak değerlendirilebilecek müziğimizdeki arabesk meselesi, toplumumuzda...

Tartışı-Yorum

7 Haziran yapbozundaki Kılıçdaroğlu

Ben Türkiye'de ana muhalefet partisinin genel başkanı olsaydım, şu an söylenenleri söylerdim. Kılıçdaroğlu'nu Kılıçdaroğlu yapan bir fark göremiyorum ne kadar arasamda bulamıyorum.     7 Haziran seçimlerine yaklaşırken her geçen gün durum...

Şiddete Davet

Rıza Yalçın Koçak Tamam, ölümün dondurucu ayazını buz kesme tehlikesine rağmen düşürmeyelim dilimizden. Kan kokusunun karşısına dikiverelim baharın buğusunu. Envai çeşit çiçekten, yağmuru çekiverince içine buram buram eden topraktan ilham...

Kerbelâ’ya Giderken İmam Hüseyin’e Veda

Muharrem ayının 10.  Gününde (10 Ekim 680) şafakla birlikte saldırı başladı. Bir tarafta 5 bine yakın Halife Yezid’in ordusu, diğer tarafta 72 savaşçı. Adil olmayan, eşit şartlarda gerçekleşmeyen bir...