Ana SayfaHaberlerDünyadanNew York Times, "bomba...

New York Times, “bomba yapımında kullanılan gübre IŞİD’e Türkiye’den gidiyor”

ABD’nin en büyük yayın organlarından New York Times, Türkiye’den IŞİD’in kontrolündeki Tel Abyad’a kamyonlarla gübre taşındığını ve gübrelerin bomba yapımında kullanıldığını yazdı.

 

New York Times gazetesi, Urfa’nın Akçakale ilçesinden IŞİD’in kontrolündeki Tel Abyad’a bomba yapımında kullanılan gübre taşındığını yazdı.

Ben Hubbard ve Karam Shoumali imzalı “Bomba yapımında da kullanılan gübre Türkiye’den IŞİD topraklarına geçiyor” başlıklı haberde, içlerinde amonyum nitrat gübreler bulunan çuvalların işçi oldukları belirtilen kişilerce römorka yüklendiği görülen bir fotoğrafa da yer verildi.

New York Times muhabirleri gübre yüklü araçların son iki günde dört kez sınır kapısından geçtiğini ve bir süre sonra boş olarak Akçakale’ye döndüğünü aktardı.

Akçakale Belediye Başkanlığı Sözcüsü Mustafa Güçlü’nün önce sınırdan gübre geçişini reddettiği; daha sonra ise, geçiyorsa da bunun tarım için kullanıldığını söylediği öne sürüldü.

Haberde, fotoğrafları inceleyen ABD’nin Indianapolis kentindeki IUPUI üniversitesinden adli tıp kimyageri John Goodpaster, çuvallarda net biçimde amonyum nitrat olduğunu gördüğünü söylüyor.

Goodpaster, bu maddenin akaryakıtla birleştirildiğinde TNT’nin yüzde 85’i oranında patlayıcı güce sahip olduğunu belirtti.

new york times, işid, türkiye, gübre, tnt, bomba yapımı, tel abyad, John Goodpaster, akçakale, kobani, Karam Shoumali, Ben Hubbard,2

İMC

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken 16 isyan filmi

İsyan filmlerini sizinle paylaştığımız sinemanın belki de ücra köşlerinde kalmış birçok...

Kulaklarınızın duyduğuna inanamayacaksınız, bu ağaç damarlarından akan müzik

Evet, bu müziğe çok şaşıracaksınız, sıradışı bir deney sonucunda ortaya çıkan...

Japon Ressam Tetsuya Ishida’nın akıllara ziyan 24 tablosu

Japon Ressam Tetsuya Ishida, tablolarında kendi yüzünü resmetmesine karşın, bütün bir...

SİYAD’ın seçimiyle 100 yılın en iyi 10 filmi

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) 47. SİYAD Ödülleri 11 Mart'ta düzenlediği törenle...

Tartışı-Yorum

En çok mor

Sıcak beterdi. Bıyıkları terlememiş bir delikanlılık çağında boncuk boncuk ter atıyordu. Çimento torbaları eşek ölüleri kadar ağırdı. Tuğlalar, yamalı şalvarında kahverengi tozlar bırakıyordu. Yamasını çepeçevre saran alelacele dikişleri hep...

Kuzguni Gömüt

Siyah kuzguni elbisesi içinde dilinde tek bir Arapça cümle ile Aisha Faris, sadece ağlıyordu. Bizim bilmediğimiz bir dilde, İç’inde kopan çığlıkların gümbürtüsü, siyah elbisesinde kara kara dalgalanıyordu. Aynı Arapça...

Ölümü öldürmek, sonsuz bir umudun baharıdır…

“Evîn Biharek e…”* - Arjen Arî   Bir acılar sarmalıdır sancı, zamanın derinliklerinde gezinen ve hayatın kıyılarına vurur hafızalarının unutulmayacak sesleri. “Lal bû zimanê xwezayê, Girî herikî, jan bû banî” (“Dilsizdi...