Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerKocaeli Sınır İli Değil'...

Kocaeli Sınır İli Değil’ Diyen Vali Artık Sınırda!

Kocaeli Sınır İli Değil’ Diyen Vali Artık Sınırda! Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Resmi Gazete’de yayımlanan son kararname ile Hatay Valiliği görevine atandı. 

Vali Topaca, IŞİD terör örgütüne Türkiye’den katılımlarla ilgili Newsweek dergisinde çıkan araştırmada haberinde Dilovası İlçesi’nden son olarak 19 kişinin IŞİD flamalı minibüslerle bölgeye gidip örgüte katıldığı iddiasına, “Biz sınır ili değiliz” yanıtını vermişti.

Kocaeli’de 4 yıldır görev yapan, son kararname ile Suriye sınırındaki Hatay’a atanan Vali Ercan Topaca, Newsweek dergisindeki haberin ardından araştırma başlatmıştı. Kocaeli’nin, Doğu ve Güneydoğu illerinden en fazla göç alan ilçesi olan Dilovası’ndan IŞİD Bayraklı flamalar bulunan iki minibüsle bazı kişilerin bu terör örgütüne katılmak üzere kentte tur atıp ylola çıktıkları iddiaları üzerine DHA muhabirine açıklama yapmıştı. Vali Topaca, “Bu haberin somut bilgilere dayandığını düşünmüyorum. Biz yine de bu konuda çok geniş çarpı araştırma yapıyoruz. Böyle bir şeye izin vermemiz düşünülemez. Orada bazı iddialar var. Bunlar araştırmaya muhtaç bir konu. Özellikle Dilovası İlçesi’nde, IŞİD bayraklarıyla dolaşan araçlardan söz ediliyor. Böyle bir şey söz konusu değil” demişti.

Vali Topaca ayrıca, Türkiye’de seyahat özgürlüğü olduğunu, bir şehirden diğerine giden insanlara “Nereye gidiyorsun, niye gidiyorsun?” diye soramayacaklarını da belirtip, “Ancak yurt dışına gidiş gelişlerde bilgi ve beyan alınıyor. Kocaeli sınır ili değil. Bu giriş çıkışlar varsa da ülkemizin sınır olan illerinden olabilir” demişti.

DHA

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Karavan tatili için 6 kış rotası

Türkiye’de yani tatil anlayışının merkezindeki karavan tatili, yazın aksine kışın da yapılabilmesiyle tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Mücadeleleriyle tarihte yer edinen Ortadoğu’nun 3 leylası

 Dünyanın mazlum halkları bir yandan var olma mücadelesi verirken bir yandan...

Sosyal medyada günün konusu TRT: #trthabering

TRT Haber'in resmi Twitter hesabından paylaşılan zam haberi, günün sosyal medya...

17 Fotoğrafla bitmeyen savaşların muhabiri Robert Capa kimdir?

Savaşın fotoğrafı dendiğinde kaçınılmaz olarak ilk akla gelen isin Robert Capa...

Tartışı-Yorum

Rıza Yalçın Koçak yazdı: Olağanüstü zulüm

Rıza Yalçın Koçak Etrafımızdaki insanlar büyük bir şaşkınlıkla cevabı bir yanı ile çok basit bir yanıyla ise iler tutar yanı olmayan sorular soruyorlar. İşyerlerinden atılan arkadaşlarının masumiyetlerine iliklerine kadar inanıp...

Düşünürken

Sevgili okur bu atmosferde yazı yazmak hiç olmadığı kadar zor, öyle ki ciğerden kaleme kan çekmek kalemden kağıda mürekkep akıtmaktan daha kolay. Neden mi? Öyle bir iklim yaşıyoruz ki...

Saatin Evrimsel Tarihi! /Günel Abdulllayeva Tekcan

İnsanoğlu tarih boyunca zamanı yakalamaya çalıştı. Zaman geçtikçe onu yakalamak için birbirinden farklı mekanizmalar icat edildi. Önce güneş, su, kum, od ile başlayan bu sevürven günümüzde kullandığımız saatlere kadar geldi....